כל הכבוד על היוזמה, אבל

  • מתחיל ללמוד...רוצה לעבור קודם על החומר
    roysegal | 11/08/2009 15:16

    היי, אני מתחיל באוק' הקרוב ללמוד בפקולטה למשפטים של אונ' ת"א.הייתי רוצה לעבור על החומר לפני השנה כדי שאני לא אהיה בשוק בתחילתה, מישהו מכיר אתר טוב שמרכז את החומר או משהו כזה...

    • כל הכבוד על היוזמה, אבל
      בוגרת משפטים | 11/08/2009 16:36

      לא בטוחה שזה רעיון טוב כ"כ. כל מוסד אומנם מלמד את אותו החומר ואת אותם הקורסים(חוץ מאולי קורסי הבחירה שמשתנים ממוסד למוסד), אך יש לזכור שאם תעבור על מחברות לפני כמה שנים או שנה, (שייתכן שבהחלט ימקדו אותך) אבל יש לזכור כי הפסיקה מתעדכנת כל הזמן, כמו גם החקיקה. לדעתי אין לך מה להלחץ. גם לימוד פרונטלי מול מרצה שיכול להסביר וניתן לשאול וגם האינטרקציה עם סטודנטים אחרים יסייעו לך יותר מאשר שתנסה להבין לבד בבית. זו דעתי בכל אופן. שיהיה בהצלחה!

    • אם אני זוכרת נכון, בזמני שלחו רשימת קריאה מומלצת
      מאיה | 12/08/2009 05:13

      בסגרת מכתבי הפתיחה מטעם הפקולטה. כמו שאמרה בוגרת משפטים, זה לא כ"כ מעשי לקרוא את חומרי הלימוד ממש (למרות שתוכל להציץ בתוכנית הלימודים של שנה א' ולראות אילו קורסים נלמדים ואפילו לעיין בסילבוסים שלהם), וסביר להניח שזה לא יחסוך לך אפילו דקת לימוד כשתתצטרך להתכונן לבחינה או להכין עבודה. אבל אני חושבת שזה דווקא רעיון לא רע לקרוא חומר כזה (עד כמה שזכור לי, מדובר בספרים כלליים שעוסקים בשיטת המשפט) שיכול אולי לעזור לך לגבש דעה כבר עכשיו לתחום בו אתה מתעתד לעסוק כל חייך ואולי יחסוך לך קצת מההלם... בכל מקרה, בהצלחה :)

      • נצל ל דקה פנויה לקרוא ספרים רגילים ו..
        אקרמן לילך, עו"ד | 12/08/2009 15:09

        להנות כל הכבוד.. רבים לא קוראים במהלך השנה את החומר אז מראש.. אם אתה באמת מעוניין קרא את פס"ד מזרחי ואת פס" ד קול העם- שני פס"ד שלא נראה לי שיש סטודנט למשפטים ולא משנה איפה שלא נתקל בהם אבל אני מזהירה מראש- הם ארוכים ולא פשוטים...וכמו שאמרתי אני סבורה כי כל דבר בעתו..

        • פס"ד מזרחי???? 800 ע"מ שאפשר היה לסכם ב -5
          ראול גונזאלס | 12/08/2009 19:25

          למה לקרוא חומר קודם, זו סתם טעות נפוצה אתה רוצה לדעת על מה אתה הולך ללמוד תעשה חיפוש בגוגל מחברת בחינה בדיני חוקה, או דיני חוזים