לשוחח אפשר על הכל, אבל...

  • שאלה לעניין התמחות
    איציק | 11/08/2009 00:34

    שלום, סגרתי לפרקליטות במרץ 2011, אולם יש סיכוי כי יחול עיכוב בלימודים של שנה, האם ניתן לשוחח עימם ולדחות את התחלת מועד ההתמחות ל 2012, או שאצטרך לעבור את כל הראיונות מחדש? תודה.

    • לשוחח אפשר על הכל, אבל...
      מאיה | 12/08/2009 05:26

      אם המשרד מצפה לך ב2011 זה לא היינו הך שתגיע שנה אחר כך, ורצוי שתודיע להם מראש. אם הם עדיין לא סגורים ל2012 בהחלט יתכן שהם ירצו לקבל אותך במועד המתאים לך, אבל המלצתי היא שלא תיזום שיחה כזאת עד שתהיה סגור בעצמך על מתי תסיים ותהיה פנוי להתמחות כי השיחה הזו עלולה ליצור רושם שלילי לגביך (כמובן שזה בלתי נמנע אם לא תסיים את הלימודים ולא תוכל להתמחות במועד המוסכם) אבל ברור שתעורר רושם שלילי הרבה יותר אם תפתיע אותם ברגע האחרון ולא תגיע (נתקלתי במקרה כזה במשרד בו התמחיתי, המשרד לא היה מוכן אפילו לשמוע על לקבל את המתמחה המבריז למועד הבא או כטרום...). אם אתה רואה שבעיה כזו עתידה לקרות (עיכוב של שנה בסיום הלימודים או סיום כל הקורסים למעט השניים המותרים...) אני מציעה לך לפנות למשרד ולהודיע להם שצפוי עיכוב בסיום הלימודים בגלל בעיה אישית מסוימת שלך ואתה מודיע להם על מנת שיוכלו להיערך וכן לבדוק אפשרות להתקבל למועד הבא או לטרום. בהצלחה :)

      • סליחה, לא שמתי לב קודם שכתבת פרקליטות...
        מאיה | 12/08/2009 05:29

        נראה לי שהעצות בעינן עומדות, אבל בעירבון מוגבל, לאור חוסר ניסיון אישי עם הסיטואציה (מעולם לא התראיינתי להתמחות בפרקליטות...).

        • מנסיוני בהתמחות בפרקליטות
          אקרמן לילך, עו"ד | 12/08/2009 15:11

          דאי שתודיע להם כמה שיותר מוקדם ואם אתה יכול אפילו תגיע לשם באופן עצמאי ולדבר עם האחראי ע"מ שזה לא ייפגע בסיכוייך לעתיד שם.

          • מופנה לעו"ד לילך
            שאלה | 26/08/2009 09:52

            מאחר ועשית שם התמחות-איך שם?זה נחשבאפשר אח"כ למצוא עבודה בקלות? אני מתלבט ויש לי עוד חצי שנה להתמחות שם ואני לא סגור על נושא ההתמחות.מה קורה בביטול?ומה אפשר לומר כדי לצאת ב סדר?