נו באמת- המכללה למנהל רוצה לחקות את ר"ג

  • המכללה למנהל- הנרשמים פוחתים...
    רונה הגאונה | 06/07/2009 22:34

    המכללה למנהל מפרסמת את עצמה בצבעים זהים למכללת רמת גן. רק בקטן קטן בפינה השמאלית, מופיע הלוגו של המכללה למנהל, בצבעים המקוריים. יש שיאמרו אין מונופול על צבעים לאף מכללה. ויש שיאמרו, הזמינות של רמת גן, מאיימת משהו על ראשל"צ. ואלה היו שישים שניות על הונאה צבעונית.

    • נו באמת- המכללה למנהל רוצה לחקות את ר"ג
      כפיר | 07/07/2009 10:40

      תחשבי לבד מי צריך לחקות את מי? זה נראה לי די ברור את יכולה להשוות את בוגרי/סטודנטי ר"ג למנהל רוב המקומות הנחשבים לא לוקחים בכלל בגורי ר"ג לעבודה

      • רמת גן צוברת נרשמים אקדמאים בעיקר
        צבי בר | 07/07/2009 19:51

        לאקדמאים נוח יותר ברמת גן, לא כל אחד יכול לנהוג פעמיים בשבוע הלוך ושוב לראשל"צ. לאקדמאים גם לא אכפת מיוקרתיות, כיוון שתואר כבר יש להם, אז הרושם יעשה. בראשל"צ עיקר הנרשמים אינם אקדמאים, אז הרושם הראשוני חשוב להם.."סיימתי בראשל"צ וואאוו" לאקדמאים בראשל"צ מוסיפים שכ"ל מטורף החל משנה ב' ואילך. לכן, אופציית ר"ג ואונו הופכות מוחשיות ומאיימות על ראשל"צ.

    • זה הדבר ההזוי ששמעתי
      מישהיא | 08/07/2009 15:44

      בואי נתעלם לרגע מהעובדה שהפקולטה במשפטים במכללה למנהל ככל הנראה נחשבת לפחות תפיסתית בכמה דרגות יותר טובה מאחותה הרמת גנית ויעידו על כך ההודעות האינסופיות בפורום (לא נתווכח עם קונצנזוס), ונתייחס למוסדות כמוסדות אקדמאיים בלי קשר לתחום המשפטים. המכללה למנהל קיימת 30 שנים! היא המכללה הותיקה בארץ, היא מלמדת מגוון רחב של מקצועות בשני קמפוסים עם עשרות אלפי בוגרים תארים שניים ומקצועות יחודיים, יש לה תקציב לימי סטודנט ענקיים לפרסום טלויזיוני ושיווקי עצום. יש לה בוגרים ותיקים שמשגררים אותה בלא מעט תחומים בגלל שסיימו לפני יותר מ20 שנים וכבר הגיעו לכל מיני מקומות. לעומת זאת המכללה בר"ג רק נפתחה לפני מס' שנים אין ממש נסיון אין תארים שניים בכלום, אין מגוון של מקצועות רק משפטים ומנע"ס (שהתווסף לאחרונה). אין בכלל קמפוס זה פשוט בניין! זאת באמת השוואה מגוחכת מי שלא לומד משפטים הרי בכלל לא מכיר את המכללה ברמת גן, אני ממש ממש לא חסידה של המכללה למנהל (אלא ההפך הגמור) אבל את לא באמת משווה בין ההבדלים ברמות שהמוסדות האלה מוכרים לציבור, את המכללה למנהל כמעט כל ישראלי מכיר את המכללה לר"ג מכירים מעטים. ביום שהמכללה האקדמית בר"ג תנסה לרכב על המכללה למנהל כדי להשיג מוניטין זה יהיה בערך ביום שהעברית ינסו לרכוב על המוניטין של מכללת נתניה.

      • למישהיא- שימי לב לשתי השורות האחרונות שכתבת
        צבי בר | 08/07/2009 17:26

        סופו מעיד על תחילתו, ודי לחכימא...

        • אם אתה מתכוון לטעות אני יתקן
          מישהיא | 08/07/2009 19:07

          כמובן שהתכוונתי לכך שביום שהמכללה למנהל תנסה לרכב על המוניטין של ר"ג תרכב גם אוניברסת י-ם על מכללת נתניה ולא להפך כפי שכתבתי בטעות. נראה לי שכולם הבינו את הרציונאל אז אין צורך להתפס לקטנות... אני באמת חושבת שמי שחושב אחרת קצת לא מחובר למציאות ולעובדות למרות שאני מציינת שוב שאני ממש לא מהחסידים של אף אחד מהמוסדות האלה.

          • מסכים- אבל אין עו"ד שלא מכיר את ר"ג זה שהציבור
            קדושי | 08/07/2009 21:45

            לא מכיר זה מעניין מי אכפת עם פועל בשוק (בלי לזלזל) או קבלן בניין לא מכיר את ר"ג כל עוד שאתה מוצא עבודה ומתפרנס יפה והצלחת למי זה אכפת מי מכיר את מוסד הלימודים שלך ללקוחות לא ממש מסתכלים על מקום הלימודים ברור לחלוטין ששווי בוגר ר"ג הוא פחות ממנהל אבל לא בכזה הבדל כפי שאת מנסה להראות אומנם אכן כיום יש עדיפות מסוימת מבחינת מעסיקים למכללה למנהל אבל לא כזו שהיא מטורפת כמו ההבדל בין בוגר אוניברסיטה לבוגר ר"ג - שכאן ההבדל הוא בין שמים לארץ ולא פחות

            • לדעתי זה דווקא כן חשוב
              מישהיא | 09/07/2009 09:40

              אני אישית כן חושבת שזה חשוב שהציבור ואנשים שאינם דווקא עו"ד יכירו את המוסד בו סטודנט למד. קודם כל הרבה מאוד עו"ד עובדים כעו"ד בחברות ובנקים ולא במשרדים ומי שמראיין אותם יכול לצורך העניין להיות מנהל כלשהוא שבהשכלתו הוא בכלל כלכלן/רו"ח וכו' לכן כדאי שהוא יכיר את מוסד שבו המועמד הפוטנציאלי שלו למד. (זה בדיוק מה שהיה לאבא שלי שחיפש לאחרונה עו"ד למחלקה שלו וככלכלן בהשכלתו שאינו בקיא במוסדות הלימוד המשפטיים התעלם מקו"ח עם מוסדות לימוד שמעולם לא שמע עליהם). בואו לא נשכח שהרבה אנשים עושים תואר במשפטים ואפילו לא עובדים כעו"ד אלא בתפקידי ניהול, בנקים, ממשל וכו' וככל שהשוק מתמלא יהיו יותר ויותר אנשים כאלה. (יש כאלה שמראש אפילו לא מתכוונים לעסוק בזה) במקרים כאלה בכלל חשוב שכמה שיותר אנשים יכירו את המוסד בו אתה לומד. יש גם שיקול של קבלה לתואר שני לוא דוקא במשפטים ולוא דוקא בארץ. (מה גם שבר"ג עצמה אין אפשרות לתואר שני וכפועל יוצא אין תואר מואץ וכו'). אבל בכל מקרה זה לא העניין ולא באתי חלילה להשמיץ את ר"ג אני פשוט התייחסתי לנושא דעת הציבור כתגובה לאותה האשמה שהועלתה פה שהמכללה למנהל השתמשה בסמל של המרכז האקדמי בר"ג כדי להשיג תלמידים. כל סטודנט בפוטנציה כנראה שמע על המכללה למנהל מתישהוא לעומת זאת הרבה פחות אנשים שמעו על המרכז האקדמי בר"ג אז מה פתאום שהמכללה למנהל תעתיק את הסמל של ר"ג?? הרי במודעת הפרסומת היא פונה לאנשים שעוד לא התחילו ללמוד וסביר להניח שהיא מוכרת להם פי כמה וכמה מהמכללה בר"ג.

              • ובכן גברת טעות בידייך
                יוחנן המטביל (עוגיות | 09/07/2009 20:29

                גברת נכבדה, אל תשפכי קיתונות דיו וירטואלי על כולנו. אני בוגר תואר שני בממשל ופוליטיקה מאוני' בן גוריון. מה לעשות? נוח לי להגיע לרמת גן- ברכבת. אז חדל קשקשת ברשת, כן ראשל"צ לא ר"ג, משל היית מקבלת פטורים מקורסים בראשל"צ. צאי מהבועה התגמשי בדיעותייך, חדלי לכתוב בשגיאות (אותיות אית"ן לוקות אצלך בחסר) וקבלי את העובדה שמגוון אנשים לומדים היכן שנגיש להם ולכיסם. (אגב, בר"ג כמצטיין תואר שני, העלות לשנת לימודים היא רק 20000 שקלים, בתשעה הנותרים אני מתפנק בטבילת עוגיות בנס איכותי )

                • טוב, אם יוחנן לומד שם, אז זה ביה"ס הטוב בעולם!
                  מיטל | 10/07/2009 14:55

                  יוחנן, טרחת לקרוא את התגובה לה התייחסת בכלל? הטענה כאן היא שהמכללה למינהל מתיימרת להידמות למכללת רמת גן, שזו שטות גמורה. אם קשה לך להאמין בזה, לדעתי, צפויה לך הפתעה בשלב חיפושי ההתמחות והעבודה בהמשך. מעסיקים מעדיפים בוגרי אוניברסיטאות - כאשר הכוונה לאוניברסיטת תל אביב ולאוניברסיטה העברית בעיקר. בכל זאת, במדינה שמייצרת כ"כ הרבה בוגרי מכללות, וגם אלה צריכים לעבוד, ישנה היררכיה גם בין המכללות, כאשר המכללה למינהל והמרכז בינתחומי הם המוסדות המוערכים ביותר מבין המכללות. שמחה בשבילך שאתה משלם "רק" 20,000 ש"ח בשנה. האם אתה מודע לכך שבאוניברסיטה שילמתי קצת יותר מהסכום הזה עבור התואר כולו? אני לא ממש מצליחה להבין מה אתה מנסה לומר בתגובה שלך, זה בעיקר נראה שמתחו ביקורת על מוסד הלימוד שלך, ואתה לוקח את זה באופן אישי כמו ילד קטן. אדוני, אף אחד לא אמר לך לא לבחור במוסד לימוד על פי השיקולים האישיים שלך (קירבה לרכבת, ושכר לימוד "זול", כנראה...), אבל זה שמכללת רמת גן קרובה לך לרכבת, זה כנראה לא מספיק בשביל להפוך אותה למכללת על (גם אם ל"מישהיא" התפספסו כמה אותיות אית"ן, כלשונך, לא הייתי מציעה לבוגרי מכללת רמת גן לתלות גם בזה תקווה לעניין עתידם המקצועי).

                  • הלו? די להתווכח כמו ילדים בכיתה ג'
                    מיטל הטובלת המטבילה | 10/07/2009 18:37

                    הבנו. ראשל"צ מכללה מעולה .(עם אי סדרים כספיים מרחיקי לכת) ר"ג מכללה גרועה וקרובה לרכבת אוניברסיטה היא המקום הראוי אך בימינו גם בוגריה בחרו במקצוע שגוי זה בזה אתם משתלחים כמו ילדים ואת מעט הכבוד שעוד נותר- בדרך מאבדים יוחנן ומיטל המישהי די גרמתם לכולנו כאב ראש, בחיי.

                • יוחנן לא הבנת אותי
                  מישהיא | 10/07/2009 20:17

                  כפי שציינה מיטל אני בכלל לא אמרתי מה מוסד טוב ומה לא טוב. אני בכלל לא חושבת שהמכללה למנהל היא עילוי ולא טענתי שמקבלים בה פטורים על קורסים או ששכר הלימוד בה שפוי (ציינתי מספר פעמים שאני לא חסידה של המכללה למנהל בכלל), אני בהחלט מצדיקה אותך שבשל היותך בעל תואר שני שככל הנראה כבר יש לו עבודה מסודרת בחרת נכון כשהלכת ללמוד במוסד שנוח לך ביותר וזה שיקול הגיוני לחלוטין לא ציפיתי שתשקיע בתואר השלישי שאתה עושה בחייך מאמץ כביר במיוחד ובכלל כל הכבוד לך שאחרי שני תארים אתה בכלל עושה עוד תואר, אבל אני אמרתי דבר אחר שאני עומדת מאחוריו במאה אחוז. זה לא הגיוני שהמכללה למנהל תשתמש בסמל של ר"ג כדי להשיג סטודנים ו"תתחזה" לר"ג כי היא יותר מוכרת. אני מניחה שאם הייתי מזמינה סקר הייתי מוכיחה את זה חד משמעית וזה בכלל ולא בגלל שאני חושבת שזאת מכללה טובה במיוחד אלא פשוט משום שכפי שציינתי זאת מכללה מאוד ותיקה שמלמדת מגוון רחב של תארים (באופן יחסי למכללה כמובן) ויש לה הרבה מאוד כסף לפרסום. זה כל מה שאמרתי. אין ספק שיש לי בעיה של אותיות אית"ן ואני גם לא מתביישת להודות שיש לי גם שגיאות כתיב בשל בעיה מאובחנת אבל לפחות אני לא מוציאה דברים מהקשרם ומתחממת מכל פיפס. דרך אגב יוחנן אני לא משלמת שכר לימוד בכלל. אפילו לא שקל.