אם את רוצה ..... עם התואר שלך, אז זה המקום

  • איפה הכי כדאי ללמוד?
    כמעט סטודנטית | 30/06/2009 23:54

    שלום לכולם,אני מתכננת השנה להתחיל ללמוד ואני עדיין מתלבטת על המקום. אני רוצה להישאר במרכז, חשבתי על הקריה האקדמית אונו.מה דעתכם? מישהו פה למד\לומד שם ויכול להמליץ לי?תודה

    • אם את רוצה ..... עם התואר שלך, אז זה המקום
      ג'ימי שמנדריקס | 01/07/2009 01:15

      אם את רוצה להתקדם במקצוע, עדיף שתנסי להתקבל לאוניברסיטה, או למקומות כמו הבינתחומי/המכללה למינהל.

    • אני לומד בקריה האקדמית אונו!
      יובל המבוטל | 01/07/2009 23:27

      כבר שנה שנייה ואני מאוד מרוצה. כל אלה שאומרים לך שבבינתחומי הכי טוב זה בולשיט, כי תראי איזה מרצים יש בקריה האקדמית אונו - המומחים בארץ. ההתמחויות שיש שם הכי רלוונטיות ובאופן כללי היחס שם מדהים.את בדרך הנכונה, את תראי שאת הכי תאהבי את הקריה האקדמית אונו.בהצלחה!!

      • גם אני למדתי באונו, ואני מצטער על כך
        יובל המובטל | 02/07/2009 00:43

        בכל מקום שאליו ניסיתי להתקבל להתמחות, צחקו עליי כששמעו היכן למדתי. אין מה לעשות, מדובר במכללה ברמה נמוכה מאוד, נחותה מכל השאר, ואני כותב את זה בתור אחד שקיבל ממנה תואר... בסוף התקבלתי למשרד מסוים, היחס היה מגעיל- כל הזמן דאגו להזכיר לי שהם עושים לי טובה שבכל הסכימו לתת לי להתמחות שם, עקב המקום שבו למדתי והרמה הנמוכה שלו. סיימתי את ההתמחות, ניגשתי לבחינות הלשכה, עברתי בפעם השלישית, וזהו. אני אפילו לא עוסק במקצוע. אגב, תעודת הגמר שלי, כבוגר במשפטים, מעטרת את מטבח הסנדוויצ'יה שבה אני עובד.

        • יובל המובטל יש לך פיצול אישיות?
          אורן המקורי | 02/07/2009 07:30

          בהודעה אחת אתה כבר עו"ד בהודעה אחרת אתה סטונדט שנה שנייה?

          • תלמד לקרוא
            חכם חנוכה | 02/07/2009 18:33

            מדובר בשני משתמשים שונים: יובל המבוטל (זה שביטלו אותו) יובל המובטל (זה שאין לו עבודה במקצוע) ניחוש פרוע שלי: הכינוי השני הוא פארודיה על הכינוי הראשון.

          • זה לא אותו משתמש והגזמתם...
            סטודנטית | 03/07/2009 16:14

            ברור שזה לא אותו משתמש וברור שהודעה השנייה של יובל המובטל היא לחלוטין מוגזמת ואפילו מופרכת אבל גם ההודעה הראשונה קצת נאיבית. אני בטוחה שיש בקריית אונו מרצים מעולים אבל זה באמת לא פקטור להערכת המכללה! מה שמשנה זה באיזה רמה המרצים בוחרים להעביר את הקורס שלהם ומעבר לזה באיזה רמה הם כותבים ובודקים מבחנים. מבחינה עובדתית נטו בק. אונו תנאי קבלה נמוכים יחסית לשאר המוסדות, אין נירמול ציונים כמו שנהוג לעשות ברוב הפקולטאות וכנראה שכתוצאה מזה מושג "הפקטור השלילי" הפורמאלי והמהותי הרווח בפקולטאות למשפטים אינו קיים. למרות שבהחלט ייתכן שהרמה בק. אונו מעולה (ואת זה אף אחד שלא למד שם בעצמו לא יכול לסתור) היא נתפסת כמכללה בינונית. בנוסף ק. אונו מציגה את עצמה ומפרסמת את עצמה כמוסד של שילוב עבודה ולימודים ויש שם כל מיני מסלולים של משרה מלאה ואנשי צבא, על פניו נראה לי שאם במוסד y מלמדים משעותית פחות שעות ממוסד x ואף מעודדים עבודה מלאה, שזה דבר שבמוסד x מדגישים שהוא לא מומלץ בעליל אז גם התוכן לא יכול להיות זהה. השאלה שכל אדם צריך לשאול את עצמו לפני שממליץ על מוסד זה או אחר היא פשוטה, האם הוא וחבריו הקרובים כבר מצאו התמחות/עבודה ואם כן איפה ובאיזה שכר. אם הם הסתדרו אף אחד מאיתנו לא יכול לערער על ההצלחה אבל אם לא אז העובדה שהיחס טוב היא לא בסיס אמיתי להמלצה. בשביל להגיע רחוק אפשר לסבול גם יחס פושר. בקורס טיס היחס מעפן ואין שם בעית ביקוש. למרות זאת אני בטוחה שהטובים ביותר ימצאו את מקומם לא משנה איכן ילמדו.

            • תגובה שמחוברת למציאות.
              מאיה | 03/07/2009 17:30

              הגיע הזמן.

        • ליובל המובטל
          יובל המבוטל | 04/07/2009 19:43

          סטודנט גרוע בעברית הוא סטודנט גרוע בקרית האקדמית אונו והוא סטודנט גרוע בכל מקום אחר - צוחקים עליהם בלי שום קשר מאיפה הגיעו.כל החברים שלי, כולל עבדכם הנאמן, כבר סגרו סטאז' במשרדים נחשבים מאוד ואפילו לא הייתי צריך לעבור הרבה ראיונות בשביל זה.הכל תלוי בממוצע שלך, ובמי שאתה. ברגע שאתה מביא איתך את הכלים הנכונים, הקריה האקדמית אונו נותנים לך הכל ביחס הכי טוב שסטודנט יכול לקבל.תעשה חיפוש קליל, תראה איפה שמות בוגרים של משפטים כרגע נמצאים (גילה גמליאל, מיכה ארד.. סתם שתי דוגמאות מתוך רשימה ארוכה)

        • אולי תזדהה... ?
          נונימוס | 02/05/2010 04:16

          אין מצב שלמדת באונו. עוד אובססיבי עם רגשי נחיתות שמצאת החמה רץ בפורומים להשתתף בדיונים...מישהו אמר זילות המקצוע?