ממש ממש לא

  • האם מומלץ לעשות טרום התמחות כבר בשנה א'
    ליאת | 29/06/2009 14:54

    התחלתי ללמוד באמצע השנה והציעו לי לעבוד כטרום מתמחה אני עכשו רק בתקופת בחינות ראשונה שלי בתואר האם ממולץ ישר באוגוסט כבר להתחיל כטרום מתמחה או שזה מוקדם מידי וזה יפגע בלימודים אני פוחדת שזה יבוא על חשבון הלימודים שלי

    • ממש ממש לא
      טל | 30/06/2009 09:22

      זה יוצא לך את המיץ עד שתתחיל את ההתמחות

      • אני חושב קצת אחרת.
        ישראל | 30/06/2009 15:37

        הכל תלוי בך והאם תצליחי להתמודד עם המעמסה. אין ספק שטרום התמחות זה יתרון בעיני המשרדים. היום, יותר מתמיד קשה להתקבל להתמחות (בייחוד אם אתה בוגר מכללה). ברשותי ממוצע ציונים העומד מעל 90 נכון לעתהלקראת סיום שנה ב' במכללה מוכרת- ולא קיבלתי אפילו זימון לראיון אחד. לעומת זאת, יש לי מספר חברים בעלי ממוצע נמוך בכ10 נקודות שכן עשו טרום התמחות שהם כבר מסודרים בעניין ההתמחות.

    • טרום התמחות בשנה א'
      אקרמן לילך, עו"ד | 01/07/2009 06:49

      מנסיוני אני התחלתי גם את טרום ההתמחות באוגוסט של שנה א' . לקראת תחילת שנה ד' הרגשתי שזה כבר סטגר עלי ושאני חייבת חופש לפני ההתמחות. למדתי המון מהטרום. אם מדובר במקום בו תעשי את ההתמחות ודאי שתוכלי לקבל הפסקה שכזו. אם לא מדובר במקום בו את רואה עצמך משיכה ומדובר בעבודה לכל דבר כששכר בצידה, למה לא? את יכולה רק לרכוש מזה נסיון אם מדובר בעבודה משפטית ולא משרדית וזה יעזור לך בהמשך..

      • מחפש טרום התמחות
        אלי | 01/07/2009 12:28

        פונה אליכם כדי לעזור לי למצוא משרד לטרום התמחות באיזור הצפון אודה מראש

    • תעשי טרום למען האנטרסים שלך
      מישהיא | 01/07/2009 10:23

      נראה לי שכדאי לך לעשות את הטרום הזה רק בשביל למצוא התמחות. אני מניחה שבאותו טרום לא תעבדי כמתמחה. בשלב מאוד מוקדם בשנה ב' (בערך בינואר) מתחילים לחפש התמחות, שילוב של ציונים טובים (תשקיעי במבחנים של שנה א' בטירוף!) וטרום התמחות יאפשר לך לקבל זימונים למשרדים מעולים שייתכן שלא היו מזמנים אותך ללא הטרום. גם בראיון יהיה לך על מה לדבר ותיראי הרבה יותר רצינית. אחרי שתשיגי את מטרתך, קרי תתברגי למשרד ברמה, תחליטי מה מתאים לך. אם השעות יפגעו לך בלימודים או ישחקו אותך נפשית ולא תסתדרי עם המשכורת- תחתכי, אם יהיה נחמד ומועיל תשארי. בכל אופן בשיטה הזאת הלימודים שלך לא יפגעו יותר מדי כי אם תסתדרי עם התמחות טובה תוכלי לעזוב עוד לפני תקופת המבחנים הראשונה בסמסטר א'. אני מניחה שאם תמצאי התמחות ובכל זאת תחליטי להשאר בטרום זה יהיה בגלל שהשעות לא פוגעות לך יותר מדי בלימודים ואת מרוצה. אין לך מה להפסיד! בהצלחה!