אני סיימתי בר"ג- אני אתן לך תמונה מלאה

  • התלבטות אמיתית
    שני | 15/06/2009 13:32

    אני מעוניינת להתחיל לימודי משפטים שנה הבאה. הצרה היא שאני מוטרדת מאוד... המצב של המקצוע קשה מאוד ומעבר לכך שזה מערער ביטחון עצמי זה מקשה יותר על ההחלטה בבחירת מקום לימודים. יש לי פסיכומטרי ובגרות בציונים גבוהים (לצערי הפסיכומטרי נמוך מידי בשביל אוניברסיטה) אני יכולה להתקבל לבינתחומי ולמכללה למנהל. או בעצם לכל מכללה שאני רוצה. הצרה מתחילה כאן- אני עובדת וגרה ממש קרוב למרכז האקדמי ברמת גן. ממש חמש דקות הליכה. אם אני אלך ללמוד שם פרוש הדבר שאני אוכל לשמור על עבודה במקום מאוד נחשב (ומקושר ביותר- יש לציין), להנות ממשכורת ותנאי העסקה מעולים וללמוד בראש שקט בערבים. אבל.... הרמה. אני לא מפסיקה לחשוב שבבחירה במכללה הזו אני בעצם מתפשרת על רמה בשביל נוחות. לעומת זאת, ללכת ללמוד במקום יותר "נחשב" (נחשב, אגב, מבחינת מה? מה באמת קורה היום בשוק?) יהיה מבחינתי קשה מאוד. שכן אני לא אוכל לעבוד יותר מ-3,4 ימים בשבוע ואני בספק אם אוכל לכלכל את עצמי... אבל, וזה אבל גדול, אני אדע שאני אשקיע מאוד, אולי אקח הלוואה אבל אצא עם תואר שיראה יותר טוב בחוץ. (באמת? האם כל בוגרי מכללת רמת גן מובטלים? או שאם אני אהיה מצטיינת אז יהיה לי קל יותר?) ויש גם את האופציה השלישית... אני יכולה תמיד לשפר את הפסיכומטרי. ולנסות להתקבל ללימודים באוניברסיטה. בגיל 25 אני קצת חוששת מלהתחיל ללמוד כל כך מאוחר... המחשבות האלו מטרידות אותי כבר לא מעט זמן =) ואני אשמח לקבל חוות דעת אמיתית ורצינית. אני מודעת לגל האנטי שקיים נגד המכללות באשר הן. אבל תנאי הקבלה לאוניברסיטה הם פשוט מטורפים. אני שוקלת את כל האופציות.... בכובד ראש. תודה

    • אני סיימתי בר"ג- אני אתן לך תמונה מלאה
      עידו | 15/06/2009 14:55

      קודם כל תביני שהכוונה לרמה של המכללה הכוונה היא לקלות להצליח ולרמת הסטודנים - מבחינת המרצים אין שום בעיה ולרוב הם עדיפים על שאר המקומות לא, לא כל בוגרי ר"ג מובטלים זה ממש לא נכון, אני כעת מתמחה במשרד נחשב מאוד ומכיר בוגרים שהם עו"ד וממש מצליחים, כאן איתי במשרד שאני מתמחה בו יש 2 שסיימו בר"ג לפני 3 שנים הבעיה היא שאם הממוצע שלך נמוך הסיכוי שלך למצוא התמחות ועבודה הוא לא ממש טוב כי השוק מוצף אני ידעתי כל הדברים האלו גם לפני שבחרתי ללמוד שם, אני לא הצטיינתי בלימודים (רק 87 זה נחשב לציון ממוצע+) אבל עבדתי כטרום מתמחה משנה ב' לכן התקבלתי למשרד נחשב מי שהצטיין אצלנו התקבלו לפרקליטות ולשאר משרות ציבוריות נחשבות אכן רוב המשרדים הגדולים כלל לא מקבלים בוגרים מאצלנו אך עדיין ניתן למצוא התמחות מעולה ובלי מאמץ יחסית צריך או להשקיע בלימודים ולהצטיין או להתחיל לעבוד כבר משנה ב' או ג' או להיות בעל הקשרים הנכונים הלימודים עצמם כלכך קלים שלמעשה משנה ב' אני כלל לא נכנס לשיעורים (מלבד לאלה שהמרצים עושים בדיקת נוכחות) ומעדיף לעבוד אז כמו בכלדבר בחיים יש 2 צדדים להחלטה מחד מקום שקל להצליח וניתן לשלב עבודה ממש בקלות מצד שני דלות למשרדים הגדולים נסגרות לך אני אומר לך בלב שלם שאני ממש לא אוהב את המכללה, לא את הרמה וגם לא חלק גדול מסטודנטים שם (כמובן שהיה לי את החברים שלי שאהבתי ואני עדיין בקשר עם כולם) שלדעתי זה ממש מסוכן שהם יהיו עורכי דין בעתיד אך עדיין יש יתרונות ללמוד שם ואני לא מתחרט שעשיתי זאת. אני למשל לא חושב שמכללה למנהל כלכך תגביל אותך מלהמשיך לעבוד במקום עבודתך אני מכיר הרבה סטודנטים שלומדים שם משפטים והמישכו לעבוד במקום עבודתם לעומת זאת בינתחומי אכן הרבה יותר קשה לשלב שם לימודים ועבודה וגם שכר לימוד יותר גבוה. אם יש לך שאלות שאלי ואני אשמח לענות לך

    • היי שני
      שירי | 15/06/2009 15:21

      קראתי את מה שכתבת ואני מבינה את ההתלבטות. אבל נראה לי שלמרות מקום העבודה שלך כדאי לך לכל הפחות ללכת למנהל/בינתחומי. ראשית, לא מדובר בנסיעה רחוקה מר"ג כל אחת מהאופציות היא נסיעה של 20 דקות שבגללן לא כדאי לך לקבל החלטה שתצטערי עליה. חוץ מזה אני יגלה לך סוד, משפטים זה לא מתמטיקה אין פה נוסחאות מורכבות שאת חייבת להבין ולתרגל ולכן לא משנה אם תלמדי באוניברסיטה העברית או במכללת רפיח לא הנוכחות הפיסית שלך בשיעורים תביא לך את ההישגים. קרי, אפשר להבריז חופשי ואפילו לא להרגיש את זה כל עוד תקחי חופשה מרוכזת מהעבודה בתקופת מבחנים. אני מניחה שההשקעה בלימודים בבית במכללות הטובות יותר רצינית ותדרוש ממך קצת יותר עבודות וזמן אבל זה משהוא נסבל יש הרבה אנשים שעובדים 3-4 פעמים בשבוע ומצליחים יפה מאוד. יכול להיות שהעבודה תבוא קצת על חשבון ציונים אבל לדעתי ההבדל ברמת התואר במוסדות שהזכרת הוא מהותי יותר מהבדל הציונים שעלול להגרם לך (והכוונה להבדל ברמת התואר מבחינת הקונצנזוס בשוק וה"באז" שקיים ולוא דוקא המציאות, מעולם לא למדתי בר"ג ויש מצב שהרמה שם בסדר גמור). אני לא חושבת שבוגרי ר"ג מובטלים. אני כן יודעת מאינספור מקורות ראשונים שיש מקומות לא מעטים ששמים על בוגריה איקס טוטאלי מצטיינים ככל שיהיו (בצדק או שלא בצדק) ולעומת זאת מאפשרים ומעודדים כניסה של בוגרי הבינתחומי. מדובר בתואר יקר מאוד גם אם תלמדי בר"ג, ולשלם שכר כזה למקום שאת עצמך מפקפקת ברמה שלו זה חבל, מה גם שייתכן שתתייסרי כל הלימודים בעקבות ההחלטה הזאת. גיל 25 הוא צעיר ואם יש לך אחלה עבודה בהחלט לא יקרה אסון אם תחכי שנה לשפר פסיכומטרי אבל כל זמן שמדובר בסיכוי ראלי ביותר להתקבל! אם מדובר בשיפור של יותר ממקסימום חמישים נקודות פסיכומטרי או שכבר עשית פסיכומטרי יותר מפעם אחת קחי בחשבון את העובדה שבכלל לא בטוח שתצליחי ואז באמת יהיה חבל על הזמן. בנוסף תמיד אפשר לעבור בסיום שנה א' ממכללה לאוניברסיטה והמעבר מהבינתחומי והמכללה למנהל לאוניברסיטה קל יותר מהמעבר בין ר"ג לאוניברסיטה, עם כי רק בודדים שהם באמת הטובים ביותר יכולים לעבור.

      • ספיר שלא יטעו אותך!!! אי אפשר לעבור לאוניברסיטה!!!
        מנור | 15/06/2009 21:14

        אחרי שאת עושה שנה א' במכללה לא ניתן ישר לעבור לשנה ב' לאוניברסיטה קודם כל אופצית המעבר מותנת בכך שיש לך ציון פסיכומטרי מסוים ואת נמצאת ב3% העליונים מבחינת הציונים וגם אז לא מכירים לך בחלק גדול מהקורסים ולמעשה את תצטרכי לעשות את שנה א' שוב!!!!!!!!!!! כמו כן, לאחרונה נערך הסכם בין המכללה בר"ג לבין אוניברסיטה העברית שיתנו בכל שנה לסטונט אחד או שניים לעבור ללא הגבלות על קורסים אך אל תשכחי שזה רק ל1% מכל הסטונטים וגם כולל מעבר לירושלים שזה ממש לא פרקטי ל90% מהסטונטים שלומדים בר"ג

        • דברים לא מבוססים
          שוקי | 24/06/2009 15:52

          זה ממש לא נכון, ניתן לעבור לאוניברסיטה מעל ממוצע מסויים, לדוגמא לעברית בשנה שעברה היה צריך ממוצע 89 בכדי לעבור ממכללה.מה שכן, ישנם תנאי סף, לדוגמא פסיכומטרי, בלעדיו לא יקבלו אותך לשום מקום.