...

  • מי נחשב לרמה יותר גבוהה בינתחומי או מכללה למנהל
    שי | 01/06/2009 22:45

    אין לי ציונים לאוניברסיטה לצערי אך אני יכול להתקבל ל - 2 המקומות האלה שמעתי שבינתחומי קצת נחשב ליותר מהמנהל אך אני מתגורר בראשל"צ השאלה האם יש הבדל משמעותי בין המכללות ששווה לי את זמן הנסיעה אני יודע שהשוק מוצף ולשכת עורכי דין מנסה להקשות אך בכל זאת החלטתי ללמוד משפטים השאלה איפה עדיף לי?

    • ...
      יעלי | 02/06/2009 00:49

      תעשה טובה לעצמך ולנו ותדפדף כמה עמודים אחורה שם דנו ודשו בנושא עד שעלה עשן....שיהיה בהצלחה בכל בחירה. ועדיף שלא תהיה משפטים. חבל עליך..=)

      • תעשה תואר משולב כלכלה+משפטים
        רועי | 02/06/2009 21:56

        ואז יהיה לך יתרון על כל בוגרי המכללות ורוב בוגרי האוניברסטאות לדעתי בינתחומי עדיף

    • עדיף לך בפקולטה להנדסה  לת
      פרופ' יורן | 02/06/2009 19:57

    • לך למנהל
      דנה | 07/06/2009 20:35

      זה יהיה צעד ממש טפשי ללמוד בבינתחומי כשאתה גר בראשון. קודם כל קשה לי להאמין שתמצא ראשלצים להסתדר איתם מבחינת טרמפים ואם חשוב לך למצוא חברים מהאזור, זה יהיה קשה כי כל תושבי ראשל"צ והסביבה באוניברסיטה או במכללה למנהל! אין שום הבדל שמצדיק את הנסיעה ובאמת שחבל לך לעשות את זה, הנסיעות, למרות שהם לא עד כדי כך נוראיות, יפגעו בזמן הפנוי המועט שישאר לך להכין עבודות ולעבוד. השכר לימוד מאוד גבוה ולשלם גם על דלק/תחבורה ציבורית זה פשוט יותר מדי. אני לומדת במנהל עם ציונים גבוהים וכשחיפשתי התמחות זומנתי לראיונות מעולים. כשעלתה לפעמים השאלה למה המכללה למנהל היא נשאלה בנימה של למה לא אוניברסיטה אבל אף פעם לא בכיוון בכלל של למה לא בינתחומי. כשציינתי שאני ראשלצית המראיינים חייכו ובשלב זה הרבה פעמים פרגנו למכללה (ואני מדברת על המשרדים הכי טובים בארץ). חוץ מזה יצא לי להתקל בארבעה מראיינים במשרדים מאוד גדולים שהם עצמם למדו במכללה למנהל, מנגד מעולם לא נתקלתי ממראיין שלמד בבינתחומי. (אולי כי המוסד צעיר יותר) מה שכן חשוב לי להגיד לך, שהמצב באמת קשה ומאוד חשוב שתשתדל ללכת למסלול משולב של כלכלה/מנע"ס/ חשבונאות אפילו אם כרגע זה לא הדבר שהכי מעניין אותך זה מאוד מומלץ וכדאי מכל בחינה ונותן לך יתרון יחסי עצום גם על תלמידים מאוניברסיטאות.