כרטיס אשראי ותעודת זהות. אגב, תכנסי

  • קבלה למכללה למנהל
    מתעניינת | 19/05/2009 11:07

    שלום, נרשמתי ללימודי משפטים במכללה למנהל, יש למישהו מושג מתי אני אמורה לקבל תשובות על קבלה?

    • כרטיס אשראי ותעודת זהות. אגב, תכנסי
      אחד שיודע | 19/05/2009 11:16

      עד שתסיימי ללמוד, תצטרכי לעשות התמחות 7 שנים בערך ועל מנת לעבור את בחינות הלשכה תצטרכי להצטייד במוח נוסף. לבסוף, לקינוח, כדאי שתדעי שעד שתצאי לשוק העבודה כעורכת דין מוצלחת, תגלי שהשכר שתרוויחי כל ימי חייך לא יכסה את שכר הלימוד ששילמת עבור התואר. עצתי היא, בי ולמדי היטב, שפרי בגרויות, היבחני בבחינת הפסיכו' ותירשמי לאונ', ככל האפשר לפקולטה אחרת.בהצלחה.

      • הגזמת קצת אבל המציאות אכן קשה
        צחי- | 19/05/2009 16:43

        בכל יום כמעט מתפרסמת כתבה נוספת בעיתון/אינטרנט על המצב העגום בכלל של המקצוע ופרט מצבם של המכללות דווקא המכללה למנהל נחשבת מבחינת המשרדים הגדולים כטובה ואף רוב המוחלט של 10 המשרדים הגדולים קולטים מצטייני דיקן משם אכן ההתמחות תאורך לשנתיים ואכן בחינת הלשכה תיהיה הרבה יותר קשה. לשכת עורכי הדין עושה הכל על מנת לגרום לאנשים לא ללכת ללמוד את המקצוע כי השוק מוצף ואין עבודה בכלל!!! יש 42 אלף עורכי דין שמתוכם קרוב ל15 אלף לא עבודים במקצוע או מובטלים לכן באמת מומלץ לחשוב על הכל לפני שהולכים ללמוד אכן השכר נמוך מאוד ויקח לך הרבה זמן עד שתחזירי את ההשקעה של בשכר הלימוד, ישנו הבדל עצום בין עורך דין לעורכת דין - מכיוון שהמקצוע דורש הרבה שעות עבודה (ברוב המשרדים כ -11 שעות ביום) בעלי המשרדים מעדיפים לא לקלוט נשים בגלל ההבדלים הביולוגים (הריון - ילדים וחולשה פיזית) ועל כן בתור אישה עורכת דין הסיכויים להצליח אף פחותים שכר ממוצע לעורכת דין מתחילה במשרד סביר הוא כ5,500 ש"ח וזו בהנחה שתמצאי עבודה בקיצור החיים קשים גם ככה ואף צפויים להיות יותר קשים בהמשך לגבי תנאי קבלה: מכללה למנהל דורשת פסיכומטרי אם אינני טועה פסיכומטרי 600 ובגרות באזור ה90 מספיקה לחלוטין לגבי שאר המכללות מספיק בגרות באזור 88 בלי פסיכומטרי- בגלל זה יש את כל הביקרות על המכללות כי כמעט כל אחד יכול להירשם אגב אם את מעל 30 בכל המכללות מלבד בינתחומי ומנהל את מתקבלת גם ללא תעודת בגרות מלאה

        • הצחקתם אותי
          איל | 19/05/2009 20:19

          המכללה למנהל דורשת פסיכומטרי של 650 עם ציון של 225 בחלק האנגלית וממוצע בגרות של 95 ומעלה. כל שנה הרף עולה! מדובר במכללה מעולה ולא תהיה לך שום בעיה להתקבל לכל משרד שתחפצי. בדוק מניסיון!!!(התקבלתי לאחד מארבעת המשרדים הגדולים בארץ, ואני מתמחה עם עוד הרבה מתמחים מהמכללה למנהל. ברור שרוב המתמחים במשרד הם עדיין בוגרי אוניברסיטאות ומי שאומר שאין לזה משמעות לא יודע על מה הוא מדבר. לענייננו, אני מקווה שתתקבלי למרות שבפסיכומטרי בעייתי. בהצלחה.