הייתי הולך על הבינתחומי לדעתי את מתקבלת

  • לימודי משפטים במכללה
    נועה | 18/05/2009 19:06

    אני מעוניינת להתחיל ללמוד משפטים, עשיתי פסיכומטרי לא מזמן (600) והממוצע בגרויות שלי לא בשמים 97 כמובן שאוניברסיטאות לא יקבלו אותי, אך הלימודים במכללה זה עסק יקר שלא בטוח אוכל להרשות לעצמי, האם אפשר להתחיל ללמוד במכללה ולאחר שנה לעבור לאוניברסיטה?, אם כן, מכל מכללה?או ממכללות מסוימות? ואיזה ציון צריך על מנת להגיש בקשה כזו? תודה על ההתייחסות... *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

    • הייתי הולך על הבינתחומי לדעתי את מתקבלת
      צחי | 19/05/2009 16:49

      לשם והרמה שלו היא כמו אוניברסיטה המכללה שם נחשבת ברמה גבוהה מאוד ולא פחות מאוניברסטאות, אין משרד כיום שלא מקבל סטודנטים משם בגלל שהם ממכללה בתוצאות בחינות הלשכה ניתן לראות שאף הם עברו את אחת המכללות בקיצור בינתחומי הוא כמו אוניברסיטה אם תנאי קבלה יותר סבירים כמו כן קחי בחשבון שהשכר הוא 33 אלף וצריך לעשות תואר כפול עדיפות שניה היא מכללה למנהל לשאר המכללות אני לא ממליץ בכלל לגבי מעבר ממכללה לאוניברסיטה זה ניתן אך ממש לא משתלם רק 3% עליונים מכל מחזור יכולים לעבור אבל אז האוניברסיטה לא מכירה ביותר ממחצית הקורסים שעשית במכללה ואז למעשה את צריכה לעשות שוב את שנה א' לדעתי ממש לא שווה עדיף כבר להירשם לבינתחומי לגבי המציאות העגומה אני ממליץ לך לקרוא את תגובתי להודעה מלמעלה אשמח לשמוע מה את שמעת ומה את חושבת אני אגב מתמחה כבר וזה ממש מעניין לדעת מה "אנשים מבחוץ" שומעים על המצב כי כל מי שלומד שנה ג+ / מתמחה/ עו"ד יודע בדיוק מה המצב

    • היי מתעניינת
      מישהיא | 19/05/2009 19:51

      מבחינת הודעת קבלה אני לא יודעת מתי הם מחזירים אולי הם מחזירים במרוכז לכולם אבל את יכולה להתקשר לברר, הם לא יוכלו אותך. לגבי כל מה שרשמו לך יש ממש במה שכתבו. אני האחרונה שתגיד לך מה ללמוד ומה לא ואם מבחינתך מדובר בחלום לכי בלי לחשוב פעמיים (יש לי שתי חברות גאונות שלשתיהן פסיכומטרי שנושק ל750 אחת הלכה ללמוד ע. סוציאלית שם השכר הכי נמוך במשק והשנייה תאטרון שם בלי קומבינות אין עבודה והן מאושרות עד הגג), אבל למרות זאת היות והתואר הזה כל כך יקר במכללה ודורש כל כך הרבה השקעה מבחינת סטאג' ובחינות הייתי ממליצה לך בחום ללמוד תואר משולב. תלמדי משפטים עם עוד משהוא ולא תצטערי ההבדל יהיה עצום. בשכר, באופציות וגם מבחינה נפשית. אני כל הזמן בסטרסים שאני יהיה מובטלת אחרי ההתמחות תואר משולב יעניק לך בטחון נפשי כל השנים האלה.

    • תודה על ההתייחסות!
      נועה | 21/05/2009 23:06

      לגבי הדברים ששומעים "מבחוץ". כמובן ששומעים שהשוק מוצף ויש "עודף" עורכי דין וכד' אך מצד שני יש את הטענות שזה מקצוע שתמיד צריך, הוא מגוון מבחינת השתלבויות במקומות עבודה וכמובן מה אני שומעת והרבה שאם אשלב את הלימודים עם עוד משהו זה יהיה מן "שילוב מנצח"(כלכלה,חשבונאות) למרות שאני ומ"מ ממש לא הולכים ביחד. וגם ממשל הבנתי שיש בבינתחומי (למרות שלא הבנתי מה אפשר לעשות עם זה בהמשך..במה זה תורם?) בקיצור, שומעים הרבה חסרונות אבל בכל זאת זה עדיין לימודי משפטים.. מה אתה חושב על כל העניין בתור אחד שכבר בשלב ההתמחות? מרוצה מהכיוון שאיתו הלכת?

      • לנועה
        מישהיא | 22/05/2009 13:53

        בטח שמת לב שמקודם טעיתי והתכוונתי לשלוח את ההודעה למי שהשאירה הודעה מעלי ובכל זאת לשאלתך אני עוד לא התחלתי התמחות אבל היות ועברתי תהליך חיפוש מאוד מייגע והייתי בהמון פגישות וסיורי משרדים אני פחות או יותר יודעת מה המשרדים מחפשים. אפילו שאת לא איזה אשפית מתמטיקה זה בכלל לא משנה אף אחד לא יבדוק מה הממוצע שלך במקצוע ששלבת אבל עצם השילוב יקפיץ אותך בהמון מדרגות לעומת מועמדים אחרים. אני לא יודעת מה ממשל יכול להוסיף (כמובן שה מעולה לשוק הציבורי ולעבודות הממשלתיות אבל אני תמיד בדיעה ששם הכל זה גם ככה רק קשרים ולא שום דבר מעבר), יש אופציה נוספת של שילוב עם תקשורת שזה מעולה לענייני קניין רוחני, לשון הרע, דיני תקשורת. כמובן שהעדיפות היא לחשבונאות/כלכלה/מנע"ס. רוב הסטודנטים במכללות הטובות שמצליחים להתקבל למקומות המאוד טובים הם משולבים, לאחרים זה יהיה קשה מאוד (עם כי אפשרי) גם אם הם יהיו מאוד מצטיינים.