מה קרה לך? לי פעם היה מקרה ממש נוראי

  • קרה לכם שהיה לכם מראיין גועלי!!! אנשים חסרי רגש  לת
    פשוט מרגיש רע!!!!!! | 17/05/2009 11:34

    • מה קרה לך? לי פעם היה מקרה ממש נוראי
      ליאור | 17/05/2009 21:08

      בראיון העו"ד ממש התחיל לרדת עלי הוא שאל אותי שאלות מוזרות כמו למה לא עשיתי טיול אחרי הצבא ואז אמר לי האם יש לי בעיה חברתית הייתי בהלם מוחלט עניתי לו שמה זה קשור ויש לי חברה כבר 5 שנים וכו' אבל בגלל שהייתי בשוק זה יצא לי מגומגם והוא ממש ירד עלי גועל נפש לשמו

      • גם לי זה קרה
        דנה | 18/05/2009 00:36

        כן זה קרה לי שהיה לי מראיין אידיוט. הוא שאל אותי על קורס שהייתי ממש בהתחלה שלו עוד לא עשיתי שום עבודה, לא נבחנתי ולכן עניתי לא נכון. בקיצור מבחינתי אם הוא לא רוצה לא צריך אבל הוא הרגיש צורך משונה לרדת עלי ולקטול אותי על כך 10 דקות. שאל שאלות מעליבות למשל אם הייתי קלולסית גם בראיונות אחרים, אם יש לי בעית בטחון עצמי, איך זה יש לי ציונים טובים ואני לא יודעת שאלה. הוא מההתחלה היה מגעיל ומתנשא למען האמת. אני עברתי תקופת ראיונות לא קצרה(בגלל שהלכתי לראיונות במשרדים הכי מבוקשים) ושמתי לב שככל שהמשרד יותר טוב דווקא המראיינים יותר נחמדים, מכינים קפה, מחייכים, שואלים שאלות לוא דוקא משפטיות, מרשים לעצמם לדבר בראיונות גם על שכר ותנאים, מנסים לשווק את המשרה בלי לצאת מנקודת הנחה שהמרואיין מת להתקבל ומתייחסים למועמד כמשפטן רציני ולא כ"עוד אחד" המראין המגעיל בו נתקלתי היה במשרד הכי פחות טוב בו התראיינתי ולא הייתי הולכת אליו גם אם הייתי מתקבלת, שכן יומיים אח"כ כבר הודיעו לי שהתקבלתי למשרד הרבה יותר טוב. כנראה שאם המראין שלך היה כל כך מגעיל גם המשרד מגעיל. מעבר לזה שהיית סובל שם כמתמחה בגלל יחסי אנוש לדעתי משרד שלוקח את עצמו ברצינות לא יתנהג לאף מרואיין שכן אף אם אינו מעוניין בך הדבר יצור לו שם רע בפני מועמדים טובים פוטנציאלים להתמחות נוספים, משום שמי שיגיע לראיון במשרד שבו ידוע שיש מראיין כזה מזעזע הם רק מועמדים שאין להם יותר מדי ברירות. וליאור נראה לי שדברו אליך ככה כי רצו לבחון איך תגיב לא באמת חשבו שיש לך בעיות חברתיות. זה נקרא המראיין המתקיל, זאת שיטת מיון מסוימת שבד"כ נוקטים בה בוסים מאוד קשים ומגעילים. שלא יעשו לנו טובות ליצנים כאלה!