הדיעות שונות גם אצל המשרדים

  • קורות חיים או ממוצע??
    יוני | 10/05/2009 17:09

    אהלן, אני לומד באוניברסיטה עם ממוצע שרואה את ה-80 קרוב אך מלמטה. אני בנוסף עובד ומתנדב בכמה מקומות שמוסיפים לא מעט לקורות החיים(אני לא עושה זאת עבור קורות החיים, למען הסר ספק...אלא מאידיאולוגיה...). השאלה היא כמה זה יפגע בי בקבלה להתמחות. כמה בכלל מסתכלים על העובדה שאדם עובד לפרנסתו ומימון לימודיו, עושה פעילויות נוספות ולא רק מתמקד בלימודים וב"ציונים". אני פשוט לא מתחבר למרדף אחר הציונים, מה שקצת מטריד אותי במחשבה לטווח ארוך... אודה לדעות שונות(מניסיון..) בנושא... יוני

    • הדיעות שונות גם אצל המשרדים
      ענבל | 10/05/2009 17:33

      כמו שהמגיבים יגיבו שונה אז גם המעסיקים יגיבו שונה. כל מראיין בוחר על מה לשים את הדגש כראות עיניו ואין לכך תשובה מוחלטת. לצערי הרב המשרדים הגדולים מאוד והמבוקשים ביותר מקבלים כל כך הרבה קורות חיים של סטודנטים שמתנדבים ועובדים שיש להם את הפריבילגיה לברור אנשים מדהימים על חודה של נקודה. אני הייתי פעם בראיון באחד המשרדים המוכרים בארץ והמראיין סיפר לי שקיבל השנה מעל לאלף קו"ח והסיבה שבחר להזמין אותי היא איזשהוא פרוייקט שלקחתי בו חלק ועניין אותו ולא עשה רושם שהציונים ענינו אותו יתר על המידה. אבל מצד שני כבר היתי בכמה ראיונות שבהם עשה רושם שלמראיינים מאוד אכפת מהציונים והם דרשו ממש ניתוח סטטסטי מדויק באיזה אחוזון של הציונים אני נמצאת, על כמה עומד הנרמול וכך הלאה. בכל מקרה היות והממוצע שלך לא רע ובהנחה שאתה אכן עובד ולומד במקומות טובים זה מקסימום ייקח כמה חודשים, ואולי כמה מראיינים מנופחים לא יזמינו אותך, אבל בסופו של דבר תסגור התמחות ראויה. בלי כל קשר לאמור תמיד תשתדל להעלות את הממוצע.

      • אין לך מה לדאוג - בהחלט הייתי מבליט את עניין ההתנד
        עידן | 11/05/2009 00:00

        ההתנדבות אני בקו"ח מאוד הבלטתי אפילו שזה היה במסגרת מלגה ולא באמת התנדבתי- בכל ראיון שאלו אותי על זה ממוצע 80 באוניברסיטה זה כמו 100 במכללה ואולי אף יותר אין לך מה לדאוג רק תדע לכתוב כמו שצריך את הקו"ח שלך ואתה תמצא בקלות

    • לדעתי
      אושי | 11/05/2009 21:33

      האמת, תלוי לאיפה אתה רוצה להגיע להתמחות. אני אישית חושבת - שהמראיינים שהם באמת בני אדם, לא יסתכלו רק על מה שמודפס בקורות החיים, אלא על האדם שעומד מולם. אז יכול להיות שלא יספיק לך לשלוח פקסים למשרדים, ואולי תצטרך להפעיל קשרים, או להגיע פיזית למשרד כדי לשכנע אותם בכלל לקבוע לך ראיון - אך לאחר שתעבור את המשוכה הזו, ויהיה לך ראיון אז תעמוד אתה נטו !! ולפי מה שאתה נשמע מההודעה שלך, לי נראה שמעסיק יעדיף מישהו עם "ראש גדול" ומוטיבציה גבוהה, על פני מישהו עם ממוצע קצת יותר גבוהה. לי, אישית, זה הצליח. אני לומדת במכללה והתקבלתי להתמחות מאוד יוקרתית, שלא האמינו שיקבלו אליה מישהו ממכלה. בהצלחה !!