סטודנטית

  • ה"קרב" בין האוניברסיטאות למכללות - כנסו..
    פומפיה | 05/05/2009 22:58

    אז ככה קראתי היום בעיתון שלא מזמן הייתה תחרות בין סטודנטים במשפטים על פסיקה וכו', והתמודדו כל האוניברסיטאות הגדולות, בין השאר העברית, ת"א וכו' וגם המכללות.. מי שזכו ב 3 המקומות הראשונים היו: אוני' חיפה, המכללה למנהל ומכללת שערי משפט. אז מה אתם אומרים על זה?? האם כל ההשמצות של הסטודנטים מהאוניברסיטה נכונות?.. כניראה שלא.. תגיבו.. מעניין אותי לדעת..

    • סטודנטית
      מהמכללה למנהל | 05/05/2009 23:05

      לדעתי זה רק מוכיח את יכולת הסטודנטים במכללה שלנו שזכתה מקום 1!! אחלה מרצים, אחלה סטודנטים, ואחלה קמפוס..

      • זה רק מוכיח למשרדים הגדולים בארץ - שאולי שווה
        לילי | 05/05/2009 23:54

        להעסיק מתמחים גם ממכללות.. עובדה 2 מתוך 3 המקומות הראשונים - מכללות.

        • מה קשור ההצלחה של 4-5 סטודנטים!!!!
          ריאלי | 06/05/2009 00:04

          מה קשור בתחרות יצגו מכל פקולטה כמה סטודנטים בודדים!!! שכמובן הם המצטיינים מכל פקולטה אז מהצלחה של 5 סטודנטים ניתן להשוות את רמה של המכללות לאוניברסטאות????? עושים ממוצע של הרמה חתך של הסטודנטים ומבינים את ההבדל. סטודנטים מצטיינים מכל מכללה אפילו מהגרועות ביותר יוכל להתקבל למשרד טוב הבעיה היא שמי שלא מצטיין בטרוף לא שמים עליו

          • המכללות מלאות בפראחות וערסים. ראיתי בעצמי. להקיא..  לת
            רק אוניברסיטה | 06/05/2009 16:27

            • אצלנו במשרד השותפים לא מקבלים בוגרי מכללות.  לת
              נקיים מפראחות וערסים | 06/05/2009 16:37

              • סיכום רציונאלי לשרשור
                מחשבה שעלתה לי | 06/05/2009 23:35

                אין כל משמעות לעובדה שהזוכה בתחרות מסוימת היו ממכללה. זה לא אומר כלום רק שהנבחרת של אותה מכללה כנראה הייתה חזקה ומוכנה יותר מדובר בכמה סטודנטים ולא ניתן להסיק מכך על הכלל. למרות זאת ההישג מכובד. אין בכלל ספק שאוניברסיטה היא עדיפה וכל מי שאומר אחרת הוא כנראה אדם שמנסה לשכנע את עצמו להאמין במשהוא לא נכון או חמור מכך אדם בלי מודעות עצמית. עם זאת אין שום פסול אוטומטי בתלמיד מכללה מילים כמו פריחות וערסים לדעתי בכלל לא ראויות לתאר אקדמאים (לא נראה לי שמחשבה על תואר אקדמי אי פעם עלתה על דעתם של הפריחות והערסים שיצא לי להכיר בתיכון) אבל גם אם יש כמה ערסים שהחליטו ללמוד במכללות אז ממש אין מקום להכללות כאלו על מכללות. אדם שלא קבל 700 בפסיכומטרי אינו ערס ואינו מטומטם. אנשים שחושבים שהם טובים מאנשים אחרים רק בגלל מבחן פסיכומטרי אחד שיכול להיות שהוא בסה"כ גבוה ב5 נקודות משל אחרים ושונאים כ"כ אנשים אחר בלי להכירם רק בגלל ציון פסיכומטרי הם אנשים מסכנים שכנראה הציונים הם ההישג היחיד אליהם הם הצליחו להגיע בחיים. מעניין אותי לדעת האם המגיב מעלי למשל לא היה יוצא עם מישהיא נחמדה ומעניינת שנראית כמו אנג'לינה ג'ולי ושירתה כקצינה בצבא משום שכנראה היא חתיכת "פריחה" שכן קבלה רק 690 בפסיכומטרי והלכה ללמוד, רחמנא לצלן, במכללה. אם התשובה לכך היא כן לא נותר לי אלא להשתתף בצערו על פלצנותו. לא ברור באיזה משרד המגיב מתמחה אך ש. הורוביץ, הרצוג, מיתר וארנון כמו כל יתר עשרת המשרדים הגדולים מקבלים כ-ל שנה באופן קבוע מס' מתמחים ממכללה. אז כנראה שהוא לא מתמחה במשרד טוב מדי...

                • תובנות מזוית המעסיק
                  יועמש | 07/05/2009 09:26

                  כמעסיק במשרד מסחרי אני יודע שבקורות החיים של בוגרי מכללות צריך שיהיה משהו מאוד יוצא דופן כדי שיעברו סינון ראשוני (הכוונה בעיקר לנתניה/אונו/שערי משפט/ר"ג, פחות למכללה למנהל ולבינתחומי). הערה לגבי מה שנאמר על המשרדים הגדולים: מי שמעסיק 20 מתמחים, מרשה לעצמו לקחת 4-5 ממכללות, בד"כ "בנים של" לקוחות או מקושרים אחרים. המבחן האמיתי הוא כמה בוגרי מכללות נשארים במשרדים כאלה כעורכי דין בהמשך. התשובה היא שהמספר שואף לאפס: בודדים בלבד. אין ספק שגם מהמכללות יוצא כח אדם טוב, רק שהשוק עושה את הפילוח שלו, כמו בכל העולם. הכפלת תקופת ההתמחות תגרום לקיצוץ מחצית ממשרות ההתמחות שממילא יש עליהן מתחרים רבים מאוד, והמשמעות היא שמי שחושב היום להכנס למכללה צריך לעשות חושבים שוב.

                  • אני מכיר מישהי פרחה מרמלה שלומדת בת"א והיא תת רמה  לת
                    מורן ג'ינגית | 14/05/2009 10:05

              • כנראה שאצלכם מקבלים רק גזענים עם דעות קדומות....  לת
                העיקר שאת מרוצה. | 12/05/2009 14:52