לדעתי זה לא חוקי

  • כתיבת כתבי תביעה
    יאיר80 | 03/05/2009 15:06

    שלום רב,הנני סטודנט למשפטים ושאלתי היא האם מותר לי לכתוב כתבי תביעה לבימ"ש לתביעות קטנות בתשלום?אודה מאוד לתשובתכם

    • לדעתי זה לא חוקי
      זיפ | 03/05/2009 20:15

      מה הכוונה בתשלום???שמישהו יבוא אליך שרוצה לתבוע מישהו בבהמ"ש לתביעות קטנות,ואתה תכתוב לו את הכתב תביעה ותיקח על זה כסף???אם כן, אז לדעתי אתה תעבור על החוק.(אני אומנם לא יודע בוודאות מהם סעיפי החוק האוסרים זאת)אבל אני כמעט בטוח שהם קיימים ולא מהבחינה שזה בגלל היותך סטודנט למשפטים,אלא בגלל שזהו סוג של מקור הכנסה שאתה לא מצהיר עליו. כמו כן, לדעתי בטח יש גם בכך עבירה אתית(לא בטוח לגבי זה)

      • תגובה
        יאיר80 | 03/05/2009 20:25

        אני יודע שאסור לייצג בבימ"ש לתביעות קטנות בתמורה (יש שלושה תנאים). אך לא ידוע לי שום דבר לגבי איסור על תשלום תמורת הכנת כתבי תביעה. ובנוגע למס, אני עצמאי ואני אוציא על זה קבלה ויצהיר על כך כמובן!.בכפוף למה שאמרתי עדיין יש עם זה בעיה חוקית?

        • אסור בתחלית האיסור
          א-לון | 03/05/2009 23:30

          אסור לאף אדם לקחת כסף עבור יצוג/יעוץ / וכל דבר שמיועד רק לעו"ד זה עבירה עך החוק הפלילי!!! בקיצור על תחשוב על זה אפילו

          • לדעתי מי שענה לך לפני טועה
            ב | 04/05/2009 20:46

            חברות ביטוח נוהגות להעסיק סטודנטים בשנים א' ו-ב' לצורך ייצוג בביהמ"ש לתביעות קטנות. אסור לעורך דין לייצג בתביעות קטנות, אבל אם אתה לא עורך דין, לענ"ד הדבר מותר. הסיבה לכך היא שאני לא רואה הבדל בין חברת ביטוח שמשלמת עבור ייצוג לבין אדם פרטי. שווה לבדוק את הנושא יותר לעומק. דרך אגב הפעם הראשונה שסיפרו לי על אפשרות לעבוד אצל חברות ביטוח הייתה ע"י מרצה בפקולטה אצלי בשנה א', כך שאין לי ספק שהן פועלות באופן חוקי. בהצלחה.

            • אסור!!!! זאת עבירה אתית !!
              שירי | 07/05/2009 02:35

              אתה יכול לכתוב שלא כדרך עיסוק ובלא תמורה !!! גם לא בגופים גמו למשל- מיסוי מקרקעין ...

          • תירגע!
            אחת | 11/05/2009 18:59

            זאת ממש לא עבירה פלילית! מקסימום זאת עבירה אתית. אבל אם אתה עדיין לא מתמחה אתה לא תחת הפיקוח של הלשכה, לכן זאת גם אפילו לא עבירה אתית.