היי

  • איפה ללמוד???
    ליהי | 28/04/2009 02:17

    אחרי שקיבלתי בפעם השנייה 600 בפסיכומטרי(פטור באנגלית) ועם ממוצע בגרויות 95 הבנתי שאין מנוס מללכת למכללה, כרגע ההתלבטות היא בין המנהל לבינתחומי,בשביל הבינתחומי אצטרך לשפר את הבגרויות ל100 ולהחליט סופית שני הולכת על משפטים וממשל. אני בדרכי לפגישות ייעוץ בשתי המכללות אל אשמח מאוד לשמוע את עצתכם בנושא. דרך אגב במה יעזור לי הפטור באנגלית אם בכלל?

    • היי
      סטודנטית למשפטים | 28/04/2009 11:21

      אני לומדת במכללה האקדמית נתניה והולך טוב מאוד ,,,,אולי תחשביי על אפשרות זו גם

      • תגובה מזוית הראיה של מעסיק
        יועמש | 04/05/2009 14:57

        כמעסיק במשרד מסחרי, הנה התובנה שלי: אוניבסיטאות בעדיפות ראשונה, מנהל או בינתחומי בשניה, השאר בשלישית. לאחר אלפי (כן, אלפי) קו"ח שעברו תחת ידי, ואחרי המון ראיונות לאורך השנים, המסקנה היא חד משמעית: בוגר של נתניה/ר"ג/אונו/שערי משפט וכו' צריך שיהיה בקורות החיים שלו משהו מאוד מאוד יוצא דופן כדי שיעבור סינון ראשוני כשיחפש עבודה או התמחות.

    • היי ליהי
      סטודנט מהמכללה למנהל | 29/04/2009 13:07

      עם כל הכבוד לכל המכללות האחרות(ואני לא בטוח שיש כבוד), הבחירה, אכן צריכה להיעשות בין הבינתחומי למנהל. המכללה למנהל העלתה מאוד את רף הכניסה, ואני יודע שבשנה שעברה נדרש פסיכומטרי חובה בציון 650, ובגרות 97-100. אני מאמין שזה מה שיאמרו לך בפגישת הייעוץ. בכל מקרה, ייתכן ותהיה לך אפשרות להתקבל על תנאי וכו'. המון בהצלחה!!!

    • לכי למינהל
      סטודנט בשערי משפט | 29/04/2009 21:04

      לדעתי לכי למינהל,הפקולטה שלהם ממש טובה,אך היא לא יורדת מהבינתחומי,

      • סיבות ההתלבטות
        ליהי | 29/04/2009 21:17

        הבחירה בהחלט תישאר בין שתי מכללות אלו(בינתחומי ומנהל) מה שמקשה הוא שאני בהחלט מסכימה עם דבר שהוזכר כאן בפורום על כך שעדיף ורצוי מאוד, עקב השוק המוצף, לסיים עם שני תארים,ואת זה אוכל לעשות בבינתחומי כשאבחר בממשל.השאלה היא עד כמה זה משנה מבחינת הזמו שיוותר לי לעבוד כדי לשלם שכר דירה.. כמו שנאמר,אם אתה לא לומד באוניברסיטה אז לא מספיק שתהיה סטודנט מצטיין למשפטים במכללת... צריך שיהיה משהו נוסף שיקפיץ אותך וכאן נכנס התואר המשולב לתמונה(במינהל ניתן לשלב עם מנהל עסקים שלא מעניין אותי) לאומת זאת הבנתי שבמינהל יש אווירה וחברה הרבה יותר נעימה מאשר בבינתחומי ובכלל זו מכללה בעלת מוניטין טוב.אז לאן ללכת?

    • היי-אני ממליץ או אונ' העברית או המכללה למשפטים ר"ג
      המשפטן | 29/04/2009 22:03

      תנסי לבדוק במזכירות אם ייקבלו אותך על תנאי באונ' העברית(בגלל שכ"ל ואם לא אז המכללה ברמת גן!

      • מה זאת אומרת על תנאי??
        ליהי | 29/04/2009 22:06

        יש אפשרות כזו בכלל? בכל אוניברסיטה או רק בעברית?

        • לליהי
          דעה של סטודנטית | 29/04/2009 23:13

          קודם כל אין כזה דבר אוניברסיטה עברית על תנאי. אנשים פה כותבים דברים בלי ידע... לגבי השיקולים שהצגת על תואר משולב את צודקת במאה אחוז, מנסיון אישי כואב מצטיין של מכללה צריך עוד אקסטרה בשביל להתקבל למקום ממש טוב, אבל אני לא חושבת שאת האקסטרה את תשיגי בלימודי ממשל לפי מה שהבנתי מחברים שלומדים זאת המשרדים לא מתייחסים לתוכנית זאת ממש כתואר משולב אלא כקורסים שהבינתחומי מחייב לקחת. כמובן שכל השכלה היא מבורכת וממשל זה מאוד מעניין וידע חשוב אבל פרקטית, בזה לא תקני את מקומך. אני כן הייתי ממליצה לך ללמוד תואר משולב עם כלכלה. ראשית, זה קשה אך אפשרי ובכלל לא עמוס כמו מנהל עסקים (זה כמו "תואר וחצי" ולא שני תארים) שנית, זה ידע פרקטי שמאוד חשוב למשרדים. גם אני לא סבלתי ומעולם לא התעניינתי בכלכלה ובגלל זה בחרתי לוותר על המסלול. אבל על הנושא הזה אני מצטערת עד היום .אין לי מילים לתאר עד כמה העדיפות למסלול המשולב הייתה מובהקת מבחינת המשרדים כשהם סגרו רשימות מתמחים. (אגב גם בבינתחומי העדיפות על משפטים ומנע"ס על משפטים וממשל מובהקת) אני בהחלט חושבת שמאוד חשוב ללמוד מה שמעניין אותך אבל אם את רוצה להיות עו"ד תסתכלי על זה כמשהוא שיקדם אותך בשוק מוצף מאוד, משהוא שאת פחות או יותר חייבת. יכול להיות שיהיו פה אנשים שיגידו שאני טועה ולא חייבים תואר משולב... שאנשים אלה יחשבו לפני הפרסום אם הם כבר סגרו ב10 משרדים הגדולים (ולומדים במכללה!), אפילו אם במקרה הנס הזה קרה להם שיחשבו כמה אנשים כמוהם הם מכירים...כנראה שמעט מאוד. עוד סיבה שמומלץ לך ללמוד כלכלה היא ששיקול נוסף שאסור להתעלם ממנו הוא אפשרות שלא תמצאי בכלל עבודה כעו"ד או שמהמשכורות שיוצאו לך לא תוכלי להתקיים, בואי לא נהיה אופטימיות מדי כפי שהמצב נראה כיום גם עם ציונים מאוד טובים זה עלול לקרות לך. במקרה כזה, תואר בכלכלה במיוחד בשל השילוב עם משפטים יוכל לעזור לך למצוא המון עבודות בתחומים מבוקשים ונדרשים הרבה יותר מעבודות שיעניק לך תואר בממשל. (למשל עבודות טובות בבנקים, משרות ניהול וכו'). אני במקומך הייתי הולכת על השילוב הזה ותאמיני לי שאין יום שאני לא מצטערת על הטעות שעשיתי שלא הלכתי אליו.

          • לסטודנטית שהביעה דעה..
            ליהי | 04/05/2009 02:31

            ראשית,תודה רבה על התשובה הרצינית והכנה! נשמע לי הגיוני מה שאת אומרת על העדפה של תואר משולב עם מנהל עסקים או כלכלה על ממשל,אם כי העבודות הפוטנציאליות שציינת כדוגמא(בנקים,משרות ניהול..) הן עבודות שפחות מעניינות אותי(אני יודעת שזה נשמע טיפשי לסווג מה מעניין אותי ומה לא,בעיקר בתחום הזה,אבל שוב, אני בוחרת בלימודים אלו על מנת לעסוק במשהו שאני אהנה לעסוק בו בעתיד אחרת לא הייתי עושה זאת)בממשל הבנתי שזה ייתן לי יתרון בגופים ציבוריים וממשלתיים,מערכת הביטחון..שם יש לי יותר עניין. נכון שצריך לחשוב פרקטי אבל אני לא יכולה ללכת לכלכלה כשאני ומטמטיקה לא כל כך מסתדרים מעבר לרמה מסויימת..(ולא כל כך גבוהה) לדעתי אם את לא מתחברת ברמה העניינית וברמה המעשית לנושא,ספק אם תצליחי בלימודים. אז מה בסוף שילבת,אם בכלל? ואיפה למדת?

          • לסטודנטית שהביעה דעה
            ליהי | 04/05/2009 02:50

            ראשית תודה על התשובה הרצינית והכנה. המלצתך נשמעת הגיונית מאוד אבל לדעתי אם לא לומדים משהו שמתחברים אליו ברמה האישית והמעשית ספק אם הלימודים יצליחו, מה גם שהעבודות שציינת פחות מושכות אותי לעומת אופציות של מערכת הביטחון,משרדים ממשלתיים וציבוריים, שב"ס..אשר לגביהם שילוב של ממשל כן יעניק לי יתרון. אני חושבת שאני צריכה ללכת למכללות האלה(בינתחומי ומנהל) ואולי להיכנס לאיזה שיעור ולשמוע קצת יותר בשטח עצמו כדי להחליט. יש לך מושג אם קיימת אופציה לעבור לאוניברסיטה בהמשך הדרך? כואב הלב לשלם כל כך הרבה ועוד בסוף להיחשב לפחות טוב כי למדת במכללה ולא באוניברסיטה.. איפה את למדת? ומה בסוף שילבת?

    • אגב, אני לומד בנתניה ואני מרוצה מאוד (גם מהציונים)
      משה (שם בדוי) | 03/05/2009 23:08

      למרות שאני סבור שאם תגיעי לבין תחומי תשבי עם היועץ בארבע עיניים אני כמעט בטוח שאת תתקבלי. יגידו לך שאת על המתנה ויעשו לך פוזות אבל כמעט ואין לי ספק שאת תתקבלי (מכיר אישית בחור שהתקבל לשם עם פסיכו של 500 וקצת וממוצע בגרויות נמוך משלך - ובלי פרוטקציות). אני אגיד לך יותר מזה אפילו... יש גם סיכוי (לא גדול... אבל יש) שתוכלי להתקבל גם לאונ' חיפה (תהי שם על תנאי, תצטרכי לעבור ועדה אבל אולי בכל זאת תתקבלי). אגב, אני לא חושב שיהיה לך קל יותר להתקבל להתמחות במקום מעניין דוגמת הפרקליטות מן הבן תחומי לעומת מכללת נתניה.

    • במכללות יש תוכניות ששמות אוניברסיטאות בכיס הקטן
      סרחיו ראמוס | 04/05/2009 13:36

      אני אישיתי ממליץ על מכללת רמת גן ועל שערי משפט. חומר האנשים שם עולה בהרבה על זה שמאכלס את ספסלי הפקולטות למשפטים באוניברסיטאות השונות.

      • מישהו חי בסרט...  לת
        LOL | 04/05/2009 23:14

      • לליהי
        אחת שחווה את זה | 07/05/2009 14:27

        כל מי שהמליץ לך כאן על מכללות שאינן הבינתחומי או המכללה למנהל רחוק מאוד מהמציאות. אפשר לפתח דיון מעמיק אם כך זה צריך להיות או לא אבל לא זה העניין. אני חשבתי לתומי כי אין הבדל בין המכללות בבאשר הן, והתחלתי ללמוד ברמת גן כי קיבלתי מלגה מלאה. ט ע ו ת! מעבר לכך שהחומר האנושי מזעזע ברובו,כמעט כולם מקבלים בכל מבחן ציון מעל ל-90. המרצים מדהימים בחלקם, אבל הם עושים הכל בשביל לשפר את שם המכללה והם חושבים שהדרך היא בציונים גבוהים מעל למה שמגיע באמת. וחבל. הם עושים בדיוק הפוך - אין משמעות למצטיין מהמכללה הזו כי כמעט כולם כאלה. בקיצור, עשי כל מאמץ בכדי להתקבל לאונ'. אפילו אם זה אומר ללמוד שנה א' בבינתחומי או בראשון, להשקיע המון ולקבל ציונים טובים ואז לעבור. אין טעם לבזבז כ"כ הרבה כסף בשאר המכללות כאשר תתקשי מאוד - אם בכלל - למצוא התמחות לא שכן עבודה אח"כ. אני בעצמי עברתי לאונ' ת"א, עובדת קשה הרבה יותר בלימודים אך מרוצה. האפשרויות שנפתחו בפניי הן לא יאמנות. אם אינך בטוחה, דעי כי כשהגשתי קו"ח למשרות טרום התמחות בציון מוסד לימודי כר"ג - לא זימנו אותי אפילו לראיון (וממוצע ציוניי היה 96). כשעברתי לת"א - הזימונים לא הפסיקו להגיע... והממוצע ירד ל-90. לשיקולך. מקווה שעזרתי:)