יש מסמכים שצריך ויש כאלה שלא

  • סד"א
    אבי | 14/04/2009 12:18

    אשמח לעזרה בהבנת ס' 75 לתקסד"א. הס' קובע ברישא כי צריך לכתוב או לצרף רשימה של המסמכים עליהם מתכוונים להסתמך בכתב התביעה (לכאורה לא צריך לצרף את המסמכים) ואילו בסיפא נאמר כי כן צריך לצרף את המסמכים לכתב התביעה. ס' 9 קובע כי בכתב התביעה צריך לרשום רק את שם הנתבע, שם התובע עילות התביעה, הסעד המבוקש ודברים כאלו, אך לא צריך לצרף את המסמכים הרלוונטיים. ס' 112 קובע כי בימ"ש רשאי לצוות על גילוי מסמכים, אך לכאורה לפי ס' 75 המחייב גילוי מסמכים בזמן הגשת כתב התביעה ס' זה מיותר. יש ס' (לא זוכר את מספרו כרגע) הקובע כי מסמך שלא צורף לכתב התביע לא ניתן להסתמך עליו במהלך התביעה. מישהו יכול לעזור לי בהבנת העניין; האם צריך לצרף מסמכים לכתב התביעה או לא?

    • יש מסמכים שצריך ויש כאלה שלא
      גיל | 14/04/2009 12:38

      אני אסביר אם אתה מסתמך על חוזה אתה צריך לצרפו כלומר מה שאתה מסתמך עליו לגמרי, מה שרק רלבנטי לכתב התביעה עצמו! להוכחת העילה - לא להוכחת הנזק!!! זה כבר בהוכחות אחרי כתב התביעה - הגנה- תשובה בית משפט קובע מועד דיון לקדם משפט וקובע גם מועד מסוים בערך חודש חודשים לפני הקדם שבו יהיה על הצדדים לבצע גילוי מסמכים אתה יכול לשאול גם בפורום בתי משפט את השאלה

      • אוקי
        אבי | 14/04/2009 13:50

        אבל אם צריך לגלות את המסמכים בכתב התביעה ולצרפם, מדוע צריך בקדם גילוי מסמכים, הרי הם כבר צריכים להיות בידי בעלי הדין יחד עם כתבי הטענות?

        • תשובה
          מקווה שעזרתי | 21/04/2009 14:50

          לכתב התביעה מצרפים רק מסמכים עליהם מסתמכים. בגילוי מסמכים מגלים את כל המסמכים הקשורים לסוגיה שבמחלוקת, גם אם אתה לא מסתמך עליהם ו/או הם סותרים את הטענות שלך וכו'.

          • מעניין
            אורי | 01/05/2009 13:34

            לימודי משפטים זה אחלה.