נחמד

  • עצה אישית לאלו שמתלבטים...
    בעלת נסיון | 11/04/2009 21:29

    אני מידי פעם קוראת את ההודעות שנכתבות בפורום וחולפת בעדן מבלי להגיב, בחרתי היום להגיד את דעתי האישית, תואר במשפטים עשיתי התמחות כבר עברתי, שניה לפני שאני ניגשת לבחינות לשכה... אני כותבת כך, מי שמתבלט, ומתחבט בשאלה האם ללמוד משפטים, היכן ואת כדאיות העניין הייתי מציעה שיוריד את הרעיוןם מהפרק. אמנם גם אני חשבתי כמעט 5 שנים אחורנית כי התואר נוצץ והמדים יפים ואפילו התואר עצמו לא היה קשה במיוחד ואפילו די נהנתי בו, אבל..... ההשקעה האיומה שיש לאחר מכן בפרקטיקה המשכורות העלובות והתחרות לא שוות ולו קומץ מבחינת ההשקעה שהתואר הזה דורש.. אילו היה מתגמל הייתי אומרת ניחה, עובדים קשה כדי לראות פרות בעתיד אך למעשה המצב בשוק עגום ואפור, הייתי אומרת אפילו מזעזע... ממש לא שווה להיות עו"ד בארצנו הקטנה והיפה. יש הרבה מקצועות שנדרש הרבה פחות על מנת להשיג הרבה יותר... ובתכלס' העבודה מאוד מאוד משעממת ובנאלית... אולי זו דעתי האיישת וכמובן שלא כל אחד הייה רוצה לשמוע אותה, אבל לאלה שכן מתלבטים וממש לא בטוחים שזה המקצוע של חייהם, אל תעשו את התואר הזה סתם בשביל ללמוד, ובטוח שלא בשביל פרנסה, התואר עצמו קל, שנת הסטאג' דוחה לימודים לבחינה איומים, ורק לאחר מכן, מתחילה העבודה הקשה הדורשת והבלתי סלחנית של ה- 10-12 שעות ביום במשרד בלחץ מטורף... זה פשוט לא שווה את זה ולא הייתי רוצה שמישהו פה יעשה את הטעות שאני עשיתי, אם אתם בשלב הבחירה הייתי אומרת, תסתכלו הצידה יכול להיות שיש מקצועות יותר ארקטיביים מעריכת דין, לפחות לא פה בארץ.. ואם בחרתם שכן.. אז בהצלחהההההההה@@@@@!!!!!! ממני..

    • נחמד
      ערן | 11/04/2009 23:44

      לא יכולתי שלא לצחוק לאורך קריאת הפוסט הזה... תתרחקי מבניינים גבוהים ללא סורגים. בהצלחה בבחינה בכל מקרה.