בפנים

  • תואר במשפטים
    שאלתיאל | 08/04/2009 15:50

    שלום רב, אני מעוניין ללמוד משפטים עם אופציה של תואר משולב. שאלתי היא באיזה אונ' כדאי ללמוד? אין שיקול כאן של מקום מגורים אלא של רמת הלימודים בין האונ'. באונ' חיפה יש אפשרות של משפטים ותקשורת ומשפטים ולימודי אסיה שדי מעניינים אותי. אשמח לקבל את דעתכם בנושא הזה גם כן. בברכת חג שמח.

    • בפנים
      ב | 08/04/2009 16:08

      יש הרבה ויכוח באשר לרמה של האוניברסיטאות השונות, אז מראש אני כותב שזו דעתי האישית בלבד ושיש רבים שלא יסכימו עם הדברים. לי נראה שאם אתה מעוניין לעסוק בעריכת דין בעתיד כדאי שתלמד איפה שהרמה נחשבת להכי גבוהה. גם בשביל עצמך וגם בשביל הרזומה. לענ"ד סדר היוקרה של האוניברסיטאות: ירושלים, תל אביב, בר אילן, חיפה. אחרי כן יש לך את המכללה הבינתחומית ואת המכללה למנהל. שילוב של מקצוע נוסף יכול גם כן מאוד לסייע לך ברמה האישית וגם מבחינת הרזומה. אפשרויות השילוב של מקצועות שונים הן שונות בכול מוסד, אך לדעתי השיקול הראשון צריך להיות ללמוד במוסד כמה שיותר נחשב. שוב סליחה אם הדברים פוגעים במישהו. בהצלחה וחג שמח!

      • ירושלים או חיפה
        ניר | 10/05/2009 16:40

        שלום לאחרונה קבלתי מכתבי קבלה משני האוניברסיטאות אני אישית נוטה לחיפה מסיבות כלכליות וחברתיות אהל עניין יורקרת הפקולטה מציקה לי האם יש הבדל משמעותי ?

    • לדעתי
      עכבר ספרייה | 08/04/2009 17:36

      לדעתי, ואני מסייג זאת כמו המגיב שלפני, הבדלי היוקרה בין האוניברסיטאות בארץ כל כך זניחים ולא משמעותיים שלא הייתי מייחס לכך כמעט משקל. מערך השיקולים הנכון לדעתי הוא היכן יהיה לך הכי נוח ללמוד ולהצליח על פי הנסיבות האישיות שלך.בכל משרד מוביל ומצליח בארץ תוכל למצוא עו"ד מכל האוניברסיטאות ועל כן זה לא יהווה חסם עבורך.לעומת זאת, אם אין באפשרותך ללמוד באחת האוניברסיטאות, הייתי נרשם רק לאחת משתי המכללות המובילות: המכללה למנהל שבראשון לציון או המרכז הבינתחומי שבהרצליה. לדעתי, המכללה למנהל מעט יותר טובה, אבל שוב זו רק דעתי האישית ובכל מקרה אני לא רואה הבדלים משמעותיים בין השתיים.גם משתי המכללות הללו תוכל למצוא מקום התמחות ו/או עבודה בכל האחד משרדים המובילים (אם תצליח כמובן בלימודיך), אולם החיסרון הבולט הוא כאמור שכר הלימוד הגבוה.בהצלחה וחג שמח!

      • אוקיי
        שאלתיאל | 08/04/2009 23:50

        ע"פ מה ששניכם אומרים,עדיף ללמוד באונ',אך האם כדאי ללמוד באונ' שע"פ הסקרים רמת הלימוד שלה נמוכה מזו של המכללות? *כמובן שאני מתכוון לבינתחומי ולמכללה למנהל.

        • המשך
          עכבר ספרייה | 09/04/2009 00:50

          לדעתי, במכללות הללו יש רמה שווה לחלק מאותן אוניברסיטאות, אולם שכר הלימוד גבוה משמעותית ועל כן, אם אתה מתקבל לאוניברסיטה עדיף לבחור בה.שורה תחתונה, המרצים - אותם מרצים, הנירמול קיים בכל המוסדות הללו, והמשרדים המובילים מקבלים מתמחים מכל אחת מאותן אוניברסיטאות ומכללות, ולכן השיקול המרכזי הוא היכן תוכל להצליח ולמקסם את יכולותיך על פי מכלול הנסיבות האישי שלך.

        • אם אתה גר בצפון חד משמעית כן
          דנה | 09/04/2009 13:30

          לא הבנתי מההודעה מה לגבי בר אילן/ת"א /י-ם אליהן לא התקבלת?? רק לחיפה אתה יכול להתקבל? זה היה מצבי והיות שאני גרה במרכז והייתה לי מלגה מלאה (עבודה של אבא) הלכתי למכללה. אם אתה גר באזור הצפון ואפילו רעננה צפונה לך לחיפה. אוניברסיטה זאת אוניברסיטה. ההבדל בשכר לימוד מטורף אני לא יודעת מה ההבדל ברמת הלימודים אבל על פניו נראה שהמעסיקים תמיד יעדיפו אוני'. קבלתי ציונים גבוהים מאוד בשנה א' באחת המכללות שהזכרתם ובכלל לא היה קל למצוא התמחות. את מספר המשרדים הגדולים באמת שהזמין אותי לראיון אפשר לספור על יד אחת. לגבי השילובים- תלמד מה שאתה אוהב אבל על פניו תקשורת תועיל לך יותר מלימודי אסיה. יש המון מחלקות העוסקות בדיני תקשורת במשרדים הגדולים (גם לשון הרע) והשילוב הזה יכול לתרום לך יותר. לימודי אסיה זה רק לנשמה ולהשכלה לך על זה בכיף אם זה מה שאתה באמת רוצה אבל קח בחשבון שהתואר הזה לא יקנה לך שום ערך מוסף.

          • אני לא מאזור הצפון
            שאלתיאל | 09/04/2009 15:54

            תודה רבה על התגובות. אני לא גר בצפון וכפי שציינתי אזור מגורים הוא לא פרמטר בשבילי. חשוב לי לדעת האם באמת יש הבדל ברמת הלימודי בין האונ' כפי שמציינים מחקרים ומכוני סקרים? פשוט באונ' חיפה יש שילובים של תארים משולבים עם משפטים שבשום אונ' אין.ע"פ מאמרים שקראתי אונ' חיפה אינה מובילה ואף אחרונה מבין האונ' והמכללות המובילות. לכן זו ההתלבטות שלי.

            • עוד הערות
              עכבר ספרייה | 09/04/2009 19:21

              לגבי הטענה שאין תועלת מאותם לימודים, אני לא חושב כך. אם תבחר להיות עו"ד מסחרי, תמצא לכך שימוש בעיקר אם תבחר לעשות לאחר תום הלימודים סמסטר נוסף (סמסטר שפה) באחת ממדינות מזרח אסיה, בדרך זו תצבור נסיון וידע נוסף שתוכל להשתמש בו לאחר מכן על מנת לייחד את עצמך מעו"ד אחרים ולתת לעצמך יתרון על פניהם, בעיקר כשאר ישנן עיסקאות רבות ומשרדים לא מעטים פועלים בשווקים אלו.לגבי מציאת התמחות, לא יודע מה הסיבה לקושי במציאת התמחות שהיה לגולשת הקודמת שכתבה תגובה, אולם אם ציוניך טובים ואתה יותר מרק סטודנט למשפטים (כתב עת, התנדבויות, משהו יחודי בקורות חיים וכו') אתה תמצא התמחות במשרד טוב ללא קשיים מיוחדים במרבית המקרים.בהצלחה

              • מנסיוני זה לא כך עכבר ספריה
                דנה | 09/04/2009 21:03

                מעבר לממוצע מעל 90 היה לי כתב עת, התנדבות משפטית, התנדבות קהילתית ועבודה במקביל ללימודים וקבלתי מעט מאוד זימונים למשרדים גדולים. כמעט כלום. מי שמוזמן לראיונות במשרדים הגדולים מאוד מהממכללות הוא בד"כ בעל אנגלית שפת אם/ עוד תואר/ קצין בעברו. "סתם" סטודנטים טובים לא נחטפים כ"כ מהר. אני ממש התאכזבתי מכמות הראיונות ואיכותם. כשאמא של חבר שלי ,שופטת שמעורבבת עם הרבה עו"ד ב10 המשרדים גדולים, בררה מולם למה הם לא מזמינים אותי הם ציינו שהם מעדיפים אוניברסיטאות.

                • עדיין יש משהו שאני לא מבין..
                  שאלתיאל | 09/04/2009 22:33

                  האם באמת יש הבדל ברמת הלימודי בין האונ' כפי שמציינים מחקרים ומכוני סקרים? פשוט באונ' חיפה יש שילובים של תארים משולבים עם משפטים שבשום אונ' אין.ע"פ מאמרים שקראתי אונ' חיפה אינה מובילה ואף אחרונה מבין האונ' והמכללות המובילות. לכן זו ההתלבטות שלי *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

                  • עזוב את הסקרים הללו
                    עכבר ספרייה | 09/04/2009 22:59

                    אתה מבזבז את זמנך, אין לסקרים הללו משמעות, הם זניחים לגמרי. רק לשם דוגמא, לפני כמה שנים המתמחה בהצמדה של פיני רובין היה מאוניברסיטת חיפה, לפני שנה המתמחה של ראש משרד חיים צדוק היה מהמכללה למנהל, זה רק אומר שחשוב שתהיה טוב איפה שאתה לומד ושתצליח שם. הדירוגים הללו הם ביזבוז של זמן עבורך.

                • מאוד מוזר
                  עכבר ספרייה | 09/04/2009 22:57

                  הדברים שאת אומרת מאוד מוזרים, יצא לי לשמוע עד כה על עוד מקרה כזה, מישהי שהיתה מצטיינת (שניה במחזור) שמאוד התקשתה למצוא התמחות, אולם במקרה שלה היא פשוט לא עברה ראיונות.להגיע לראיון לא היה לה כל קושי, ואני יכול לומר מנסיוני האישי ושל חבריי שלהגיע לראיון לא היה לנו קושי מיוחד.במחזור שלי הטובים (ולאו דווקא המצטיינים) התמחו במשרדים הבאים: פישר בכר חן, שבולת ש. הורוביץ וגורניצקי (היה להם תואר נוסף), זליגמן, גולדפרב, חיים צדוק, עמית פולק מטלון, שקל וזו ממש רשימה חלקית, לכן נשמע לי מוזר הדברים שאת אומרת.רק מתוך סקרנות, מצאת התמחות לבסוף במשרד מוביל או לא?

                  • לא בדיוק מוזר
                    דנה | 10/04/2009 17:05

                    קודם כל מהרשימה שמנית, לדוגמה, זומנתי למשרד אחד בלבד ופניתי לכולם (זה מייצג את כמות הזימונים הנמוכה). גם אני בהתחלה חשבתי שזה מוזר שאני לא מזומנת לראיונות ושמהיריד של המכללה למשל לא זומנתי לאף ראיון!! בררתי את העניין עם ההכוון ונאמר לי בכנות שלמרות שמבחינת הציונים אני ממוקמת מאוד גבוה משרדים העדיפו לקחת תלמידים עם כמה נקודות פחות ואנגלית שפת אם או תואר משולב או נסיון פיקודי בצבא או תארים קודמים או איזשהוא משהוא מאוד יוצא דופן שהם עשו בחיים. היו מספיק תלמידים כאלה אז לא הגיעו אלי מצטיינת רגילה... יכול להיות שמאז המחזור שסיימת הביקוש עולה ועולה וכך גם הדרישות כי אני ממש לא היחידה שהתקשתה להשיג זימונים למרות ציונים טובים. נראה לי שזאת הבעיתיות במכללה, אם אתה משוחרר שטייל והלך אח"כ ללמוד ולפיכך הנסיון התעסוקתי שלו מסתכם בשרות לקוחות של אורנג' וכישראלי סגלת לעצמך אנגלית מעולה שעדיין אינה נחשבת לרמת שפת אם ובגלל שאין לך שום עניין בכלכלה /מנע"ס ואתה אפילו מזדעדע מהמקצועות האלה והמכללה לא מאפשרת לך לשלב משהוא אחר שיכול לעניין אותך (שים לב איזה מגוון עצום של שילובים יש באוני' למשל) אז אתה חסר תואר משולב, במצב כזה גם אם תפציץ ציונים ותלך לעיתון ולקליניקה ותתנדב אתה פשוט לא להיט. אתה תחשב לעוד סטודנט שיש לו כמה נקודות יותר מאחרים לעומת זאת הסטודנטים המצטיינים של האוניברסיטאות ואפילו הבעלי ציונים סבירים-טובים שם יחטפו רק בגלל הציונים. לכן עדיף אוני'. ואני אישית הצטערתי לא פעם על שלא התחלתי בחיפה לשם התקבלתי, ושלא עברתי לעברית בסוף שנה א'. עברתי תסכול של חודשים. בסוף התקבלתי למשרד אחד שהוא די מוביל כנראה, מאוד מקצועי והשכר ברף העליון של שכר המתמחים אבל הוא משמעותית פחות מוכר מהמשרדים שהזכרת וכן לשתי פרקליטויות אזרחיות מחוזיות. כנראה שזה לא כ"כ גרוע אבל זה היה ביריקת דם והרבה מפח נפש ממשרדים רבים שאפילו לא נתנו צ'אנס לראיון. אם ניקח בחשבון שמבחינה סטטיסטית בערך 95% שסטודנט שבא ללמוד במכללה לא יגיע לממוצע מעל 90, שאפילו הוא לא עזר לי יותר מדי, נגיע פשוט למסקנה שאלא אם יש לסטונט נתונים סופר מיוחדים קודמים או שהוא הולך לשלב כלכלה/ חשבונאות/ מנע"ס כנראה שעדיף לו ללכת לאוניברסיטה ולא רק בגלל המחיר.

                    • אוקיי
                      עכבר ספרייה | 10/04/2009 18:33

                      הדברים שאת אומרת לא מסתדרים לי כל כך. סך הכל בתוך עמי אני חיי, אני לא עד כדי כך מנותק, אני רואה מי מתמחה במשרדים המובילים ומי מוצא עבודה באותם משרדים ולכן חלק מדברייך מוזרים פשוט.קודם כל, שופטת פנתה למשרדים ושאלה או בדקה למה לא זימנו אותך? זה נשמע לי מוזר ומאוד מאוד לא אתי.לגבי התנדבויות וכתב עת, למיטב ידיעתי קליניקות וסדנאות מיועדות לסטודנטים שנה ב' ו-ג' בלבד גם באוניברסיטה וגם במכללות, לכן לא ברור לי איך לאחר שנה א' היה לך את זה בקורות חיים, אבל אני אצא מנקודת הנחה שהתכוונת אולי לכך שהיית תוך כדי השתתפות בקורסים אלה במהלך שנה ב', לכן שוב - למעשה לא היה לך כלום כי לא קיבלת ציון או הערכה עדיין. לגבי כתב עת, שוב הדברים זהים. כמה מאמרים יכולת לערוך או לעזור בכתיבתם במהלך סמסטר ראשון של שנה ב'? מנסיוני בעניין, במקרה הטוב אחד ויכול מאוד להיות שגם זה לא, כלומר גם בזה אין לך עדיין נסיון נכון לאותה תקופה.לגבי כך שאין לך אנגלית ברמה של שפת אם או תואר נוסף, כן זה חיסרון, בשוק כה תחרותי זה מהווה יתרון גדול, אין בכלל ספק. לכן, אם יש מועמד שהיה קצין או עשה שירות משמעותי אחר, שלמד תואר נוסף או שפשוט התמזל מזלו ויש לו אנגלית או שפה נוספת, הוא מועמד יותר ראוי ממך, ללא קשר אם הוא מהמכללה למנהל, הבינתחומי או אוניברסיטה כזו או אחרת.הסיבה לכך פשוטה מאוד, נכון לנקודת הזמן בו שניכם שלחתם קורות חיים, הוא עשה יותר והוכיח את עצמו יותר מאשר רק לקבל ציון כזה או אחר בקורס כלשהו ולעבוד בשרות לקוחות של חברה כלשהי. משרדים מחפשים מועמד שהוא יותר מאשר סטודנט טוב, משרד מוביל יחפש סטודנט שהוכיח יכולת אקדמית ומעבר לכך, הוכיח שהוא מעבר לרק סטודנט למשפטים, שיש לו ערך מוסף כלשהו. לגבי כך שסטודנט מאוניברסיטה ייחטף להתמחות, זו פשוט קלישאה של תסכול שאין לה אחיזה במציאות.בכל מקרה, אני שמח שהסתדרת ומצאת מקום התמחות.דבר נוסף, משרד מוביל ממש לא חייב להיות משרד גדול, ומשרד טוב להתמחות הוא לעיתים אפילו לא משרד מוביל. סטודנטים למשפטים, ולעיתים קרובות מידי גם ההכוון התעסוקתי, חושבים שמשרד טוב הוא זה שבעשריה הראשונה או השניה או אולי השלישית, אבל זו טעות וזה מוביל לעיתים קרובות לסגירת מקום התמחות לא טוב או לא מתאים.

                      • דנה
                        לעכבר ספריה | 10/04/2009 21:56

                        אכן התכוונתי ששלחתי בשנה ב' כשהתחלתי את הכתב עת וההתנדבויות. לגבי השופטת זה אתי מאוד כי היא לא התקשרה במיוחד זה חברים שלה עוד מהלימודים שיושבים איתה בבית קפה אז היא שאלה על הדרך. תקרא לי מתוסכלת אבל אני יודעת דבר אחד, חברה שלי ששרתה איתי ועבדה אח"כ בעבודות דומות לשלי שגם היא חסרת אנגלית שפת אם ולא בתואר משולב למדה באוני' עם ממוצע 85 והוזמנה להרבה יותר ראיונות ממני ותמיד בראיונות שלה נורא התלהבו מהציונים. אני כאמור הוזמנתי מעט ומעולם לא שמעתי בראיונות התלהבות מיוחדת מהציונים. אז מעבר לזה שאני מאוד מפרגנת לה אני חושבת שההבדל מהחיפוש שלנו נבע ממקום הלימודים. היא בעצמה חושבת ככה. יפה שאתה כ"כ הצלחת אבל אתה לא תשנה את דעתי בנושא.

                        • לדנה
                          עכבר ספרייה | 10/04/2009 22:04

                          אני לא קורא לך מתוסכלת ולא שום דבר, לא מבין למה את כועסת עלי. סה"כ אני אומר שלדעתי ומנסיוני שהוא כנראה מעט יותר משלך, את טועה וכנראה הסיבות הן אחרות. לגבי כך שחברה שלך הוזמנה וכו', בת"א היריד מקל מאוד ועוזר מאחר והמשרדים מתחייבים להזמין ללא קשר לציונים, ולכן גם סטודנט שיש לו ממוצע 75 יכול להגיע לראיון במשרדים מובילים, זה עדין לא אומר שהוא יתקבל.ישנם יתרונות רבים ללמודים באוניברסיטה, אבל יש יתרונות גם למכללה ועליך פשוט לנצל אותם.יש לי עוד הרבה מה לומר לך בעניין הזה, אבל אני הולך בין הטיפות על מנת לא למסור פרטים אישיים.

            • אוניברסיטת חיפה
              חיפאית | 09/04/2009 23:13

              גילוי נאות: בתור סטודנטית בחיפה אני כמובן לא אובייקטיבית, אבל אני יכולה לחלוק איתך את חוויית הלימודים שלי ולהמליץ לך לא לבסס החלטות על סקרים שקוראים בעיתון או חלילה באינטרנט. מבלי להיכנס להשוואות עם מוסדות לימוד אחרים, אני יכולה להגיד לך חד משמעית שהלימודים בחיפה הם ברמה מאוד גבוהה, ותתפלא, הם גם לא קלים באופן מיוחד. יש תכניות משותפות טובות, למרות שהמומלצות הן משפטים וכלכלה/פסיכולוגיה/מדעי המחשב. מעטים מסיימים את המסלול המלא של משפטים/מז' אסיה ומדובר בלימודים די קשים משום שהם כוללים לימודי שפה. לגבי רמת הלימודים הכללית - זה מאוד תלוי באיזה תחום אתה מתעניין. בחיפה למשל אין עיסוק רב בתחום המשפט הציבורי/הבינלאומי, ולעומת זאת מתעסקים הרבה במשפט וכלכלה ותחומים רבים של משפט מסחרי. זהו מוסד המחקר מספר 1 בארץ בתחום של משפט וטכנולוגיה, ובמיוחד קניין רוחני - אם זה תחום שקורץ לך אוניברסיטת חיפה מצטיינת בזה, ואף נמצאת בקשרים עם האוניברסיטאות הטובות בעולם בתחום זה. אני באופן אישי לומדת במקבץ של משפט וטכנולוגיה, ומדובר בתחום לא קל אבל מרתק (לפחות בעיני). לדעתי, אם אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה, כל אוניברסיטה, ואין בעיה של מקום מגורים - אין סיבה לשלם 30,000 ש"ח בשנה, בטח לא אם זה לא מקנה לך יתרון מיוחד. מה שכתוב במאמר כזה או אחר לא ישנה את סיכויי הקבלה שלך להתמחות, זה נראה לי מאוד לא רציונלי להסתמך על זה להחלטה כשמדובר בהבדלים כל כך לא משמעותיים. אני לא ממש יודעת על איזה דירוגים אתה מדבר, נכון שיש פער בין חיפה לת"א ולעברית, אין שום הבדל בינה לבין בר-אילן, ולצערנו או לשמחתנו גם הבינתחומי מצמצם את הפער (למרות שלא מדובר באותו סטנדרט - זה עדיין לא אוניברסיטה, ולא משנה מה יגידו כל הבנים של שלומדים שם). ועוד טיפ אחרון - כשאתה קורא מאמר על דירוג מוסדות לימוד, בחן היטב מי כתב אותו והיכן הוא מרצה/חוקר... בהצלחה.

              • לחיפאית
                שאלתיאל | 10/04/2009 18:32

                בתור סטודנטית באונ' חיפה אשמח לשמוע את דעתך על האונ' - על חיי החברה וכו'. כמו כן אשמח לשמוע מכלל הפורום על התואר המשולב של משפטי-תקשורת.

                • תקשורת
                  איתי | 10/04/2009 18:35

                  תקשורת זה תואר קל ותכלס.... די קישקוש. מה אתה חושב שתעשה איתו? איך זה יתרום לך בדיוק?אם כבר תלמד תואר כלכלי - מנה"ס, כלכלה, חשבונאות.

                  • משולב
                    שאלתיאל | 10/04/2009 18:47

                    אני מדבר על תואר משולב של משפטים ותקשורת.