מי שאינו עורך דין אינו רשאי לעסוק במקצוע

  • מחפש עזרה מסטודנט מהקריות-חיפה להגשת ערר
    אבי | 03/04/2009 16:31

    לפרקליטות המדינה, נגד החלתטת פרקליטות מחוזית לסגור תיק מחוסר ראיות. דרוש ידע בפלילים. נא לשלוח אי מייל ל- avi-ha2@bezeqint.net או להתקשר למס' 04-8709393. יש לציין כי למדתי את הנושא וצריך השלמה. אפשר לקבל עזרה גם מעו"ד מתמחה. אבי.

    • מי שאינו עורך דין אינו רשאי לעסוק במקצוע
      אורן | 04/04/2009 10:50

      האם היית טס במטוס שהטייס לא קיבל עדיין רישיון? האם היית נוסע במכונית בה הנהג נוהג ללא רישיון? לאדם שעוסק במיקצוע עריכת דין בלא שהוסמך ע"י הלשכה זו עבירה פלילית. כל הנ"ל נכון גם אם עושה זאת ללא שכר - לא כל שכן אם מקבל שכר. סטודנט שעוסק במיקצוע עריכת דין שלא כדין עשוי שלא להתקבל לשורות לשכת עורכי הדין. רק לתשומת לבכם. אני אמנם נגד הגבלת המקומות בלשכת עורכי הדין, הקשחת התנאים לקבלה ללשכה וכו' אבל גם יש גבול...

      • יש דברים שניתן לעשות
        אבי | 04/04/2009 22:33

        למשל, אם אני הולך לסיפרייה משפטית באוניברסיטה או בכל מקום אחר ומבקש דוגמה לכתב ערר על החלטת פרקליטות מחוז לסגור תיק מחוסר ראיות אז היא תפנה אותי למסמכים המתאימים לדעתה. האם בשביל זה היא צריכה להיות משפטנית. מה שבקשתי זה עזרה הכוונה, ולא ייעוץ כי את הערר אני הגשתי, ובחיי כבר הגשתי הרבה עררים, אך לכל דבר יש נוסח מקובל ומוסכם. גם אם אגיש את הערר בנוסח שונה, עיניין זה לא ישנה הרבה, אבל רציתי להיות בטוח. פניתי גם בעיניין זה לפורום עורכי דין של ממש, כך שלא התכוונתי להסתמך בעיקר על סטודנט, אלא להסתמך על התוויות כפי שספרנית בסיפריה נותנת. מקווה שהבהרתי. ויש לי עוד שאלה, למשל, האם תלמיד תיכון שנותן שיעורים פרטיים על סמך הידע שלו לתלמיד בכיתה ה , האם זה אסור לו כי הוא לא מורה? תסבירו לי מה ההבדלים והאם סטודנט למשפטים שנה ג יכול לשבת וללמד סטודנט למשפטים שנה א' האם זה לא מקובל אצלכם. אני למדתי לימודים אקדמאים בהנדסה ולימדתי את חברי אודות מקצוע חוזר חומרים, האם הייתי צריך להיות מהנדס? האי מייל שלי avi-ha2@bezeqint.net הטל 04-8709393 אבי. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים.

        • עזרה ללא שכר
          אחד שמבין | 04/04/2009 23:17

          אסור למתמחה או למי שלא עו"ד לגבות ממך שכר על עבודה משפטית

        • תשובה
          אורן | 05/04/2009 16:26

          יש הבדל בין הכוונה בסיפריה לספרות משפטית לבין ייעוץ משפטי ספציפי וקונקרטי למקרה שלך - זה לא אותו דבר. מותר לתת שיעורים פרטיים - זה לא בגדר ייעוץ משפטי או עבודה משפטית, אבל ברגע שאתה מבקש עזרה משפטית למקרה הקונקרטי שלך זה חורג משיעור פרטי. אני לא יודע מהנדס למה אתה אבל בטח שלא יעלה על הדעת שאדם יסתמך על תוכניות והמלצות בהנדסה אזרחית (בנין) של מי שלא מהנדס בנין. אם אתה מהנדס בתחום שלא צריך רישיון כמו מהנדס תוכנה וכדומה אז אין בעיה. במשפטים צריך רישיון עורך דין מגוף סטטוטורי - לשכת עורכי הדין כדי לעסוק במיקצוע - ממש כמו רופא. אותו סטודנט חשוף לתביעת רשלנות חמורה במקרה שהגשת כתבי בי-דין המסתמכים על עצתו ונגרם לך נזק. אני ממליץ לך ללכת לאחד ממוסדות הסיוע המשפטי (ניתן חינם ע"י סטודנטים בפיקוח עורכי דין) או שתשאל בפורום אם מדובר בנושא כללי. מאחל לך בהצלחה.