המכללה - בינתחומי היא ברמה גבוהה ודורשת

  • מוזר...
    שוב הילה | 01/04/2009 18:09

    שלום וברכה לכולם היום ביקרתי במרכז הבינתחומי. באתי לפגישת יעוץ הייתי שם אם אימי ובזמן שחיכנו שהמשרד יתפנה עצרנו כמה סטודנטים ושאלנו אותם על הלימודים כולם אמרו שהם מרוצים וכו'. 2 מהם למדו בעבר באונברסיטאות משפטים (אחד בבר אילן אחת בת"א) ועברו לבינתחומי ושניהם אמרו לי שבמכללה בהרבה יותר קשה,יש חובת נוחכות ומאד קשה כמעט בלתי אפשרי לעבוד בזמן הלימודים (מה שהם הציחו לעשות באונ'). ובכל זאת,למה הם עברו אם כך? היו כמה סיבות שהן לא רלוונטיות אבל אחת הסיבות היתה שמהמרכז הבינתחומי הם יוצאים הם שני תארים(משפטים ומנהל עסקים או ממשל) ואילו באונ' הם יוצאים הם תואר אחד ועוד כל מיני קורסים (ניהול וכו'). יש לציין שאני,עצלנית(בכל שנותי כתלמידה הייתי תלמידה מצטיינת,אך לא אהבתי לשבת על התחת). אני לא רוצה שכל חיי יהיו סביב הלימודים ואני רוצה כן לעבוד ולהנות ודווקא בגלל זה ניגשתי בכלל למכללה כי חשבתי ששם זה יהיה בהרבה יותר קל ויותר גמיש מבחינת לוח הזמנים. עכשיו יש לי שתי שאלות 1. זה נכון כל המידע הנ"ל? אני מאד מאד הופתעתי לגלות (הם טענו שהם לומדים 40 שעות שבועיות!) 2. באונברסיטאות הרי מוצע מסלול של תואר משולב. מה המשמעות של ה"שילוב" הזה? לא שיוצאים הם שני תארים? ואם לא מה השוני בין התואר הבינתחומי לבין תואר של אוניברסיטה? יש לציין שאני יכולה להתקבל גם לאונברסיטאות ובגלל זה הלבטים שלי יש לי חברה מבית הספר שממוצע הבגרויות שלה הוא 118(!!!) משמע היא יכולה להתקבל כמעט לכל אונ' בלי מבחן פסיכומטרי וגם היא בחרה ללכת לבינתחומי מאותן הסיבות בדיוק בקיצור אני מבולבלת,מיואשת,ואין לי עם מי לדבר. כבר בדרך הביתה חשבתי "פאק איט אני טסה לארה"ב ולעולם לא חוזרת" תודה לכולם

    • המכללה - בינתחומי היא ברמה גבוהה ודורשת

      הרבה יותר משאר המכללות מצד שני היחס של השוק הוא גם בהתאם יש כאלה שמשווים אותה אפילו לאוניברסיטה בשביל חיים קלים לכי למכללות אחרות

      • במשפטים את מחוייבת לעשות תואר כפול
        מאור צור | 02/04/2009 11:23

        לכן אכן השעות הם גדולות ורבות יותר לגבי הרמה והקושי - הבינתחומי נחשב למוסד יוקרתי על כן הוא מציב רף בהתאם והסטודנטים נדרשים להשקיע על מנת לקבל את התואר- מה שלא נכון במקומות אחרים אני חושב שבלי קשר ולמקום לימודים זה או אחר תואר במשפטים הוא ממש לא קשה וצריך ללמוד רק למבחנים וזה מספיק אפילו בשביל להיות מצטיין דיקן *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

        • גם בבינתחומי???
          הילה | 02/04/2009 11:46

          כי לפי מה שהבנתישם זה ממש לא קל ובאוניברסיטה זה בהרבה יותר קל... זה קריטי לי כי אם תאשרו זאת אני הולכת לאוניברסיטה ולא לשם. אני מתחילה לקרוב לעבוד בתור דיילת בבינתחומי אמרו לי לשכוח מזה ובאונברסיטאות זה אפשרי לשלב

          • לא הבנת - בבנתחומי מי שלומד משפטים חייב לעשות
            כ | 02/04/2009 15:04

            תואר משולב- רק בבינתחומי זה כך, באף מקום אחר זה לא!!! וגם תגידי לי השתגעת נראה לך שבאוניברסיטה יותר קל מאשר בבינתחומי!!! איזו שטות מוחלטת - הרמה באוניברסיטאות פי כמה וכמה על מכללות ולמרות שבינתחומי אכן נחשב לרמה גבוהה הוא עדיין לא אוניברסיטה אני מציע לך ללכת בכל מצב לאוניברסיטה בלי קשר כיוון שלצאת עם תואר משם נחשב הרבה יותר וגם השכר הוא 1/4 מהשכר איך אפשר להשוות 32 אלף או כמה שעולה ל -10,000 ש"ח

            • הבחנה בין האוניברסיטאות
              אחד | 02/04/2009 16:11

              הייתי מבחין לעניין ה"רמה" ו/או היוקרה בין את"א והאונ' העברית לבין אונ' בר-אילן ואונ' חיפה. לגבי שתי האחרונות, נראה כי חל שינוי הדרגתי במובן שההבדלים בינם לבין המכללות השונות, ביחס לשני הפרמטרים שצוינו, אט אט מתחילים להתערער. זה ניכר בקרב המעסיקים מחד, ומהצד השני משתקף בביקורת שמובילות בתוקף שתי שתי האונ' הללו, ובעיקר דקאן הפקולטה למשפטים בחיפה, כלפי המהמכללות השונות.

              • דעתי לגבי העניין
                שיר | 03/04/2009 00:37

                לא יודעת מה יותר קשה...יש הגיון מסוים בזה שתואר משולב הוא יותר קשה מתואיר רגיל אבל התואר בממשל לא אמור להיות קשה. (מה שאי אפשר להגיד על התואר במנהל עסקים). תואר במשפטים זה דבר קל. זה תואר שאפשר לא להיות נוכח בו בשום שיעור ולהצליח באופן אישי נראה לי שבאוניברסיטאות קשה יותר להוציא ציונים כי את מתחרה מול תותחים. (וזאת באמת תחרות כי הציונים יחסיים כמו בפסיכומטרי). אם יש לך ציונים שמספיקים לאוני' די בטוח שתצליח מאוד בבינתחומי כי רוב החבר'ה שם לא מתקבלים לאוניברסיטאות. חלקם ממש רחוקים מזה. לדעתי עדיף לך ללמוד בכל מקרה באוני' (על אחת כמה וכמה אם זה קל יותר) אבל גם אם זה קשה יותר-אולי תוכלי לשלב פחות עבודה אבל תשלמי הרבה פחות שכר לימוד וזה מתקזז. לא ברור לי למה לשלם סתם שכר לימוד גבוה פי 3 מבחירה חופשית. רק שתדעי ששילוב העבודה עם הלימודים לא צריך להיות קרטקיון לבחירת מוסד לימוד עבורך. סטודנטים מחלטרים עובדים במה שיש, בתקופות לחץ לא עובדים ומתקשים להחזיק עבודה נורמלית לאורך זמן כי הרבה פעמים נהיה מתח עם הבוס בתקופת מבחנים. תחשבי על המוסד שישרת אותך ויענה על צרכיך ולא על העבודה בדיילות.

                • צודקת ב100%
                  גישה נכונה | 03/04/2009 13:58

                  יחד עם זאת, לא הייתי ממליצה "לזרום" עם התואר בלי להיות נוכחת בלימודים. זה מוריד מאוד את רמת הלימודים וההבנה המשפטית, היכולת הלימודית ובכלל מפספס את כל החוויה הלימודית.

              • חצי מסכימה
                הבהרה? | 03/04/2009 14:06

                אני חושבת שכדאי לעשות הבחנה בין המושג "יוקרה" לבין "רמה". לגבי יוקרה, אין ספק ואי אפשר להכחיש שת"א והעברית בליגה משלהן, ליגה שלא כוללת את בר-אילן וחיפה. אני לא בטוחה שזה נכון לגבי הרמה. אישית לא למדתי באף אחת מהן, אבל חברה טובה שלי עברה בשנה ב' מחיפה לת"א ואני יכולה להבטיח לך שהבדלי הרמות, לפחות לטענתה, לא פועלים לטובת ת"א (וכך הבנתי ממכרים נוספים שלומדים איתה, באופן כללי לגבי רמת הלימודים שם). אולי בגלל השם יש פחות צורך להוכיח איכות. מעבר לכך, אל תשכח שחיפה ובר אילן סובלות מדימוי בעייתי שלא משקף את רמת הלימודים. חיפה זנוחה לה על הכרמל ונחשבת פריפריאלית, בעוד שבר אילן נחשבת לאוניברסיטה של דוסים (שלא לדבר על טראומת יגאל עמיר). ההבדל הוא בביקוש ולא ברמה האקדמית, וראיה לכך היא הבוגרים האיכותיים ששתיהן מוציאות לשוק. אתה יכול להסביר על מה אתה מבסס את הטענה לגבי צמצום הפער בין אוניברסיטאות אלו לבין המכללות? ומה הקשר לדיקאן הפקולטה בחיפה? אין לי כוונה להיכנס לוויכוח של מכללה/אוניברסיטה, פשוט מעניין אותי מאיפה שלפת את זה.

                • כל הכבוד לגולשים- סוף סוף דיון על רמה!!!
                  משה | 03/04/2009 18:00

                  צריך לעודד ולעזור אחד לשני ולתת תמונה אמיתית ואוביקטיבית ולא כפי ראיתי כמה פעמים שגולשים מחפשים טעויות או שטויות בהודעות ומשמיצים אחד את השני

                  • לכי על האוניברסיטה
                    בוגר המכללה למינהל | 04/04/2009 11:07

                    בבינתחומית עובדים קשה כי עושים 2 תארים וברור ש 2 תארים באותה תקופת לימודים זה קשה יותר ומצריך זמן רב יותר מאשר תואר אחד. שמעתי כי בבינתחומית אפשר במהלך הלימודים לוותר על התואר הנוסף ולסיים רק עם משפטים ואז לא בטוח עד כמה זה קשה יותר. הבינתחומית מצוינת - אני לא חושב שהיום זה יותר או פחות מהאוניברסיטה מבחינת המעסיקים אבל מאחר שהאוניברסיטה לוקחת פחות כסף באופן משמעותי - הייתי הולך על האוניברסיטה שזו "פשרה" לא רעה בלשון המעטה. יצוין רק שממקור ראשון האדמיניסטרציה באוניברסיטת ת"א על הפנים, השירות לסטודנט ממש גרוע ולא אכפת להם מהסטודנטים. הלימודים באוניברסיטה ברמה גבוה אבל חלק ניכר מהמרצים שנשארו שם לא משהו (משעממים) כי הטובים הלכו למכללות משיקולים כלכליים. בכל מקרה הדרישות מהסטודנטים במכללות המובילות אינם נופלות מאלה באוניברסיטאות אבל שיקול כלכלי הוא שיקול חשוב ומאחר שאוניברסיטת ת"א מצוינת אז ההחלטה ברורה מאליה. שיהיה בהצלחה.