כן, אבל כבר שמעתי ממזמן על זה

  • אנשים קראתם עיתון בבוקר
    אייל | 26/03/2009 00:14

    ראיתם את ההמלצות של ראש לשכת עורכי הדין יאריכו את התמחות לשנתיים יעשו מבחן משולב להסמכה: אחרי שנה כמו שיש כיום אמריקאי ואחרי שנתיים מבחן עם קייסים ונבחנים על ניסוח וכתיבה יוקם בית ספר למתמחים שבו ילמדו את המתמחים פעמיים בשבוע ביום שלישי ושישי מה אתם אומרים?

    • כן, אבל כבר שמעתי ממזמן על זה
      שימי | 26/03/2009 12:25

      אגב לא רשמו ממתי יחילו עד ההוראות החדשות האלו וגם אם זה יתקבל לדעתי זה לא יעזור, אז מה תשנה העוד שנה הזו כבר

      • זה כבר לא חדש. מזמן הם מדברים על זה
        אורן המקורי | 26/03/2009 13:21

        עד היום שר המשפטים לא מוכן לאשר להם את הדברים. בכלל, אם וכאשר זה יאושר זה יחול על אלו שעוד לא התחילו את לימודיהם.

        • היו צריכים להיתעורר מזמן! עדיין לא ממש הקיצו
          עו"ד מהמרכז | 26/03/2009 17:06

          אם היו מתעוררים לפני 5 שנים, המקצוע לא היה יורד למקום בו הוא נמצא היום, כשעל כל לקוח מתנפלים בהיסטריה, ושכה"ט יורד, ועמו גם איכות הטיפול וכמות הרשלנויות וכו'... ממש חבל.

    • אני בעד לכלול בתוכנית ההבראה הזו : סגירת המכללות!  לת
      פשוט ביזיון!!! | 27/03/2009 18:03

      • מחזק
        די לבינוניות | 27/03/2009 22:46

        לדעתי הפיתרון הוא סגירת המכללות, או לחילופין- העלאת רף הקבלה ללימודי משפטים.

        • למה אתה מחזק?
          מישהיא | 29/03/2009 01:11

          למה לסגור מכללות? שמע סיפור, חבר שלי מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים נכנסנו יחדיו לפורום מסוים ע"מ לקבל המלצות על מוסדות לימוד. תאמין לי הפורום שם נראה בדיוק כמו כאן הכפשות של הפתוחה, של מכללות, של בר אילן, של חיפה והערות בסגנון "המכללות הרסו את המקצוע" או " רואים שאתה לומד בפתוחה" מוכר לך מאיפשהוא?! כנס לפורום חשבונאות/ פסיכולוגיה ומה שלא תרצה תראה את אותו דבר. בימינו כמעט כולם רוצים לקבל תואר המשמעות היא שכמות האוניברסיטאות לא מספיקה אפילו לרבע מהביקוש. אז פתחו מכללות כדי לספק את הצורך הזה. תקראו לזה זילות אבל לדעתי המצב במשפטים הוא יחסית סביר. הפתוחה לא מלמדת משפטים, אפילו בן גוריון לא מלמדים, אף מכללה מסובסדת לא מלמדת. יש מעט מאוד מוסדות יחסית להרבה מאוד מקצועות מבוקשים אחרים. זה לא כזה נורא שיש כמה מכללות. גם רופאים הולכים ללמוד בהונגריה. מי שילמד במכללת חניונס ויקבל ממוצע 60 אין ספק שבאמת לא צריך להיות עו"ד ואסור לתת לו לקבל לקוחות כי עלול לקרות אסון וכאן הלשכה צריכה להתערב אבל שמדינה מערבית תמנע מלכתחילה השכלה?! איפה אנחנו חיים בסעודיה?! זה שלך אישית לא נוח עם זה שיש תחרות בשוק זאת עדיין לא סיבה לפגיעה כזאת אנושה בחופש העיסוק של אנשים. לדעתי צריך לתת לכולם ללמוד משפטים אפילו לאשר את התואר בפתוחה ובמקביל להקשות תנאי קבלה למקצוע עריכת דין כי מדובר בשני דברים שונים. יש אנשים שלומדים משפטים בלי כל כוונה לקבל לקוחות מה הם מפריעים לך ולמה למנוע מהם?!

      • אם באמת המכללות היו בעייה אז הסטודנטים
        סטודנט שמבין | 03/04/2009 00:47

        לא היו עובים את מבחני הלשכה בכלל אבל הם כן עוברים אז מי שטוב מביניהם עובר... כלומר, הכל חוקי ותקין ומי שטוב כמוך לכאורה לא אמור לפחד מקצת תחרות.. ולסיום.. במבחני לשכה בשנה שעברה הציון הכי גבוהה היה של סטודנט מהמכללות ואני לא מתכוון למכללה למנהל או הבינתחומי..