אני בדעה שאם אתה לא מעוניין במה שאתה הולך לעשות

  • דילמה...
    זיפ | 23/03/2009 17:59

    הגשתי פניה להתמחות לכל משרדי הממשלה וביניהם כמובן הסניגוריה הציבורית והפרקליטות. זומנתי לראיון לסניגוריה ועברתי....הם ביקשו ממני שאני יתן להם תשובה סופית אם אני רוצה או לא.הדילמה היתה שאני בתור אדם אינני סניגור,קרי אני תמיד ראיתי את עצמי מצד התביעה.אבל בגלל שלא סמכתי על עצמי לא לקחתי סיכונים ואמרתי להם כן,ובכך השם שלי נמחק מהמאגר הפרקליטות/התביעה. ההתמחות שלי אמורה להתחיל בספטמבר 2010.....מה הסיכויים שאני יצליח להידחק לפרקליטות עד אז??? כמו כן,אם במידה ויש מישהו שיודע איך ההתמחות בסניגוריה הציבורית בבאר שבע אני ישמח לשמוע את כל הפרטים

    • אני בדעה שאם אתה לא מעוניין במה שאתה הולך לעשות
      אקרמן לילך, עו"ד | 23/03/2009 19:40

      אז יהיה לך קשה מאוד לעבור את ההתמחות שגם ככה לא קלה מצד שני אני מכירה לא מעט אנשים שבהתמחות הכירו עולם חדש שהם כלל לא חשבו שמתאים להם והיום זה התחום בו הם עוסקים

      • תגובה...
        זיפ | 23/03/2009 22:21

        שאלה לי אליך,בתור אחת שהתמחתה בפרקליטות ,אני מניח שנתקלת במתמחים מהסניגוריה????האם יש לך איזה שהוא מידע שהיית יכולה לחלוק לגבי ההתמחות בהשווה לפרקליטות ובכלל????

        • סניגוריה למי שלא מתעניין וחולם לעסוק בזה

          יכולה להיות סיוט

        • התמחיתי בפרקליטות האזרחית ולא נתקלתי רבות
          אקרמן לילך, עו"ד | 28/03/2009 21:38

          בסנגוריה...

    • כדאי לך לחשוב שוב
      מניסיון | 24/03/2009 12:44

      עשיתי טרום בסנגוריה (אמנם לא בבאר-שבע) ואני מכירה את העבודה ואת החומר האנושי היטב. יש סנגורים מעולים ואנשים טובים אבל לפי מה שראיתי רמת המתמחים נמוכה עד נמוכה מאוד. השעות נוחות מאוד - אחרי שלוש בצהריים נדיר לפגוש מתמחה, ומסדרונות הסנגוריה מתרוקנים כמעט לגמרי מעובדים (מתחילים בשמונה). בתור מישהי שלא מתעניינת בפלילי לא הייתי ממליצה להתמחות שם בחיים, לאף אחד - אם להיות סנגור לא בנשמתך (וכנראה שזה לא) לברוח ומהר - עבודה קשה ולא מתגמלת.

      • כמה שאלות
        זיפ | 24/03/2009 20:02

        כמה שאלות:1.ממתי עושים טרום התמחות בסניגוריה???? 2.היתכן שהטעו אותי וגרמו לי לחשוב שזהו מקום ,"נחשב" לעשות בו התמחות??? כי מאז שנכנסתי לפורום הזה אני רק שומע עד כמה שזה מקום לא משהו. 3. זה נורא מתסכל לשמוע שכל המתמחים שנתקלת בהם בסניגוריה היו ברמה נמוכה מאוד......ממש מדכא.זה כנראה משליך גם עליי ככזה

        • כמה תשובות
          מניסיון | 24/03/2009 22:30

          1. לפחות בחיפה יש טרום בתורנות מעצרים בסנגוריה, אני די בטוחה שיש את המשרה הזו בעוד מחוזות בגלל אופי העבודה ונהלי הסנגוריה. זה נחמד בתור טרום, אבל אם יש לך עבודה טובה אל תעזוב אותה בשביל זה... 2. אל תתבאס כל כך, הסנגוריה לא נחשבת למקום גרוע להתמחות. קודם כל, כמו שאמרתי, אין על השעות - כשאתה תתמחה שם תוכל לצחוק על כל ה"עבדים" במשרדים הגדולים. העבודה היא באמת עבודה משפטית ולא משרדית - לומדים הרבה ולדעתי גם סיכויי ההישארות לא רעים, בשונה מהפרקליטות. אם בוחנים סנגוריה מול פרקליטות ברור שפרקליטות יותר נחשבת - אל תשכח שהסנגוריה היא מוסד חדש יחסית (1996 אם אני לא טועה) ולוקח זמן לרכוש יוקרה והערכה. אבל באופן מנותק מההשוואה הזו הסנגוריה היא לא מקום רע בכלל להתמחות בו בתנאי שאתה אוהב את התחום הפלילי. אם אתה לא מתכנן להיות סנגור פלילי בעתידך, זה לא המקום - וזה כבר לא קשור ליוקרה אלא לפרקטיקה. 3. שוב, אני מכירה רק מחוז אחד של הסנגוריה וזה לא מעיד על כולם (אני מקווה שזה לא השתמע מההודעה הקודמת). אני חושבת שזה תלוי מאוד בגישת המגייסים בכל מקום, וכמובן שהדעה שלי סובייקטיבית ומשקפת רק את התרשמותי האישית. אני יכולה לומר שדווקא הסנגורים הפנימיים ברמה מאוד גבוהה גם מקצועית ובד"כ גם אנושית. לגבי המתמחים - אפשר ליפול בכל מקום, זה תלוי בכל מחזור מתמחים. מה שנכון הוא שלא בוררים אותם בפינצטה בסנגוריה, אז אפשר להסיק מזה מסקנות... בכל אופן, אני מציעה לך לעקוב אחרי פרסומים והצעות למחלקות מעניינות יותר או אפילו משרדי ממשלה חוץ ממשרד המשפטים. תמיד יש הזדמנויות טובות, ולא הייתי פוסלת התמחות אצל שופט (מחוזי כמובן) אם אתה לא סגור על עצמך. בהצלחה!