גם אני שובר את הראש על זה (סעיף 313)!!

  • עזרה בדיני עונשין
    לירון | 23/03/2009 00:15

    האם סעיף 313 " מי שהפסיק ביודעין הריונה של אישה..." זוהי עבירה תוצאתית או התנהגותית, שאלה נוספת לגבי סעיף 292 שוחד בתחרויות נתנו לנו מקרה של זמר שרצה לזכות בארוויזיון ושמע שמשה ההאמרגם יהיה שופט ולכן שכנע את אישתו להיות עם משה ובסוף התברר שזו הייתה טעות ומשה לא שופט בתחרות האם זוהי עברה מוגמרת או ניסיון בלתי צליח? תודה על העזרה.

    • גם אני שובר את הראש על זה (סעיף 313)!!
      דודי | 23/03/2009 15:25

      אני עושה את אותה עבודה. העבירה יכולה להיות גם וגם. בקשר לעבירת השוחד אני חושב שזו עבירה מוגמרת, תסתכלי בהוראות הנוספות שמפרטות זאת.

      • לא לא ולא!
        עו"ד אחד | 26/03/2009 20:28

        עבירת הפסקת הריון היא עבירה תוצאתית!!! כתוב בפירוש המפסיק! אם ההריון נמשך, לא התגבשה העבירה! לגבי השוחד: כתבתי למעלה ואני חוזר שוב, אם מקבל טובת ההונאה אינו איש ציבור או בעל יכולת השפעה הרי שלא מתקיים אחד מהיסודות העובדתיים בעבירה! העובדה שמשלם השוחד סבר שהוא בר השפעה אינה רלוונטית. ממש כפי שמי שיורה בשדה פתוח תוך שהוא סבור שהוא יורה באזור מגורים, לא יכול להיות מורשע בירי באזור מגורים.

        • באשר לעבירת איסור הפסקת היריון
          דודי | 27/03/2009 15:30

          בדברי ההסביר לחוק נכתב כי תכלית החוק היא לעצור את עצם ההפלה שלא כדין ולא את תוצאתה. מה גם שקדמי בספרו טוען כי זוהי עבירה התנהגותית אשר אין עליה הסכמה מוחלטת (יש כאלה שחושבים שהוי עבירה תוצאתית).