כי רק ממנו אפשר לעבוד אחר כך במשרד גדול כעו"ד

  • למה בעצם כדאי להתמחות במשרד גדול???  לת
    תודה :) | 22/03/2009 21:38

    • כי רק ממנו אפשר לעבוד אחר כך במשרד גדול כעו"ד
      תמיר | 22/03/2009 23:06

      מה זה התמחות כולה שנה אחת תחשוב/י על העתיד כעו"ד על מי נראה לך יסתכלו בעין יותר טובה על מי שהתמחה במשרד קטן שאף אחד לא מכיר או מי שהתמחה במשרדים הגדולים המדורגים ההבדל הוא גם בשכר כמובן

      • לוא דוקא גדול אלא מוביל
        מישהיא | 22/03/2009 23:31

        זה מאוד חשוב להתמחות במשרד מוביל אבל לוא דוקא במשרד גדול. כשמסיימים את ההתמחות והולכים לחפש עבודה בשוק המוצף הזה כל מקום עבודה מקבל כמויות עצומות של קו"ח. קורות החיים של כל מחפש עבודה הופכות לטיפה בים שעלולות להגרס בקלות. כשהמעסיק מזהה מקום התמחות מוכר ורציני בקורות החיים הוא יתייחס לשולח הרבה יותר רצינות ולאותו מועמד יהיה סיכוי גבוה בהרבה להגיע לראיון. זאת בשל היכרות מסוימת של המעסיק עם העבודה באותו משרד (מה שימנע ממנו את הצורך לבצע מחקר לגבי נסיון המועמד), בנוסף ידוע שבמשרדים המבוססים יותר יש מחלקת אדמינסטרציה גדולה מספיק כדי שמתמחה יעסוק בעבודה משפטית נטו ולא ימצא את עצמו מבצע שליחויות, עונה לטלפונים ומתייק. חוץ מזה שלא קל בכלל להתקבל למשרדים האלה והמעסיק הפוטינציאלי בד"כ מלא הערכה לאדם שהצליח להתקבל להורוביץ או הרצוג ויוצא מנקו' הנחה שהוא כנראה היה בחוד החנית של המתמחים באותו מחזור ושווה להזמין אותו לראיון. כשהמשרד הוא גדול גם סיכויי ההשארות הם גדולים יותר מאשר למשל משרד שמעסיק במשך עשור שלושה עו"ד ומתמחה במחזור... גם בהתמחות עצמה יש הבדלי שכר משמעותיים בעוד משרדים אנונימיים בד"כ משלמים שכר מינימום+ ש"נ (שהם גם הרבה פעמים "מעלימים") במשרדים המובילים יש משכורות של כ7000 שקל, נופש, משכורת 13,חניה, אוכל וכו'. זה גם לא תמיד אמת מוחלטת שעובדים שם יותר שעות. יש משרדים מובילים אנושיים מבחינת שעות ולעומתם משרדים אנונימיים וקמצנים בהם עובדים כל יום עד 8.

        • למישהיא תודה לך עזרת לי מאוד :)  לת
          אני :) | 25/03/2009 18:04