היי שרון

  • המכללה למנהל..
    שרון | 15/03/2009 20:58

    אני סטודנטית שנה ב' במכללה למנהל. סיימתי בהצטיינות שנה א' בשערי משפט בממוצע 94 ומכיוון ששמעתי על שמה הלא מוצלח של שערי מפשט החלטתי לעבור. ממוצע הציונים שלי יורד משמעותית. מציונים של 96-97 אני מקבלת 80-85. אני מודעת לעובדה שעברת למקום שיותר קשה להצטיין בו, אבל בעוד שחברי סוגרים התמחויות במקומות מעולים מכיוון שהם מצטיינים, אני הפכתי "לעוד סטודנטית" של המכללה למנהל.. זה קשה נפשית להיות במקום שבו דואגים לך להתמחויות אתה מייצג את המוסד ואין ספק שהיחס אליך שונה.. שקלתי אפשרות בסוף השנה לחזור לשערי משפט בגלל שאם ניקח לדוגמה את הדרישה לממוצע -כדי לעשות תואר שני צריך בסביבות 87 ואני חוששת שלא אגיע לשם. אני לא רוצה לפספס הזדמנות לתואר שני שאני מתכוונת לעשות מיד אחרי ההתמחות. אני לא יודעת מה לעשות... אני חושבת נכון? האם שווה לפספס הזדמנות למצטיינת יתרה בשערי משפט על סטודנטית ממוצעת של מנהל?? מה לעשות?? תודה...

    • היי שרון
      תלמידת המכללה למנהל | 16/03/2009 12:59

      שרון, קודם כל מה רע ב80-85?! 85 זה סבבה! אם את כמוני בשנה ב' במכללה למנהל אז כנראה שעשית במכללה למנהל בסה"כ 2-3 מבחנים בסמסטר א' וחלקם גם מבחני אמצע בלי משקל גדול מדי אולי תצליחי לשפר את הציונים בסמסטר הבא שהוא הרבה יותר חשוב. אם חברים שלך בשערי משפט סגרו התמחות אז גם את יכולה. בלוא הכי את הרי מגישה להם את ציוניך בשנה א' בשערי משפט וה2-3 ציונים של השנה לא יפילו אותך יותר מדי... מתוך היכרות אישית עם מכללת שערי משפט (חברה שלי לומדת שם) זאת לא אותה רמה. אני מניחה שהבנת את זה בעצמך כשעברת לפה אל תלכי אחורה ותחפשי לעשות מה שהכי קל כי בסופו של דבר מה שזול עולה ביוקר אחרי ההתמחות את הרי תחפשי עבודה וכנראה שתואר של המכללה למנהל יקדם אותך יותר. לפי מה שהבנתי מחברה שלי אף אחד מהחבר'ה שלה בשערי משפט לא סגר התמחות המצטיינים סגרו במגזר הציבורי בלבד אף אחד בשנה ב' לא סגר באיזה משרד פרטי "נחשב", ביננו המקומות המעולים שלטענתך הם סגרו בהם הם לא בדיוק הרצוג... אז נכון שגם אצלנו קשה לסגור בהרצוג ורוב הסטודנטים של הרצוג הם תלמידי אוניברסיטאות אבל לפחות קיים סיכוי! ואת שומעת מסביבך שאנשים התקבלו לשם! לטענת חברה שלי לא היה בשערי משפט יריד משרדים פרטיים ושום השמה ורוב הסטודנטים לא בכיוון של לסגור בכלל. אצלנו, כמו שאת בטוח יודעת יש סטודנטים שהתקבלו לפרקליטות ומשרדים המובילים וצריכים לבחור בין המגזר הציבורי למגזר הפרטי הבכיר. יכולת הבחירה היא דבר חשוב. שורה תחתונה, אם מציונים של 95 ירדת ל80-85 כנראה שה95 שם מעולם לא היה שווה ליותר מ85 וכנראה שהמעסיקים יודעים את זה. אז מה שאני מציאה לך זה לשנס מותניים לשאוף למצוינות אמיתית לא להתייאש ולסיים שנה עם ממוצע גבוה כמה שאפשר. זה אפשרי. את שנה שעברה סיימתי עם ממוצע מעל 90 למרות כמה "פאלטות" במבחני אמצע של סמסטר א'.

      • לסטודנטית..
        שרון | 16/03/2009 19:51

        קודם כל תודה רבה להתייחסות..מאוד עודדת אותי.. הבעיה היא שעקב שוני בש"ס בין המכללות אני נאלצת לקחת 5 קורסי בחירה בנוסף ל-3 קורסים חובה של שנה א' שאני משלימה..נוצר מצב שאני ניגשתי למבחנים בהפרש של יום יומיים ואני נאלצת לשפר עכשיו. אני מודעת לעובדה שהסמסטר הזה הרבה יותר חשוב..ואני מאוד מקווה שיהיה בסדר. בנוסף כל חבריי שעברו יחד איתי נמצאים באותה בעיה- אנחנו לא יודעים איך לגשת למבחנים, מה דרישות המרצים בעבודות..הכל שונה, לפרט לצמצם פס"ד וכו'.. לא בשביל משהו..אני מאוד מאוד חרוצה, אני עושה את המיטב שלי. ולכן קשה לי עם העובדה שאלו הם הציונים. לדוג' ביניים תאגידים קיבלתי 84, וקניין 86. ולכן עליי לקבל מעל 94 כדי שהממוצע יהיה 90. סה"כ אני חושבת שהסטודנטים מקסימים והמקום ברמה גבוה. מה שקצת כנראה משפיע זה העובדה שלא כל כך הצלחנו להתחבר למסלול שלנו, כי המערכת שלנו שונה, ואין לנו עם להתייעץ בעבודות, חומר של שיעורים אם מפסידים, או לקראת מבחנים.. בתקווה שזה ישתנה..ותודה רבה לך. אני מאחלת לך המון המון בהצלחה.......

    • המכללה למנהל
      עו"ד | 16/03/2009 17:08

      כמעסיק אני יכול להעיד שיש יתרון ממשי לתואר של המכללה למנהל על זה של שערי משפט. במשרדי, אנו בוחרים מתמחים רק מהאוניברסיטאות, מהמכללה למנהל ומהבינתחומי. אמנם ברור לי שגם מכללות אחרות יכולות להניב מתמחים טובים, אבל לאור כמות הסטודנטים העצומה, צריך למתוח קו היכנשהו.

      • צאי מהר מהסרט שלך
        ענתוש | 16/03/2009 17:32

        איזה התמחויות סוגרים סטודנטים משערי משפט נו באמת איך את משווה בין הרמות רוב המשרדים המכובדים לא מקבלים משם סטודנטים המכללה זהו סוגרת לך דלתות להרבה משרדים אל תחשבי בכלל לחזור ממוצע של 85 במנהל שווה ל95 בשערי משפט תמשיכי להשקיע ולחפש - את רק בשנה ב' תחשבי בהיגיון ותשאלי באמת את חברייך משם מי באמת מצא התמחות ואיפה אל תסתכלי על כאלה עם קומבינות וכו' סתכלי רק על סמך נתונים /ציונים וכו' שערי משפט לסגור התמחות כבר בשנה ב' לא נשמע לי הגיוני תבדקי שחברייך לא משקרים כולם מנסים ליפות את מצבם תאמיני לי אין לך מה לדאוג תמשיכי להשקיע ולחפש ובסוף תמצאי תחשבי שאחרי התמחות את תהא עו"ד ותביני שאפליה בין מכללה שערי למנהל ואוניברסטאות שם הרבה יותר חמורה בקיצור צאי בריצה מהסרט שלך

      • לעו"ד..
        שרון | 16/03/2009 19:52

        מאוד מחזק לקרוא את דבריך.. תודה רבה!

        • מאוד מתסכל לשמוע זאת- אין לי ספק שאין
          דעתי האישית | 16/03/2009 23:39

          הבדל בין סטודנט טוב ממכללה אחת לסטודנט טוב ממכללה אחרת אותו דבר באוניברסטאות ברור ששם רמה יותר גבוהה אבלסטודנט עם ממוצע 93+ היה בטוח גם מצליח באוניברסיטה

          • בטוח? לא, אולי? כן
            מכיר במציאות | 17/03/2009 10:09

            עם כל הכבוד למכללות, חלקן מביישות את הפרופסיה ורק מחזקות את התדמית השלילית שנוצרה למקצוע עריכת הדין. 93 בקרית אונו/שערי משפט עלול להתפוצץ לך בפנים אם תעבור לאוניברסיטת חיפה/בר-אילן/המכללה למינהל/הבינתחומי, שם תחלום להגיע לממוצע של 80-85. במקום שבו אני עובד ישנם סטודנטים למשפטים ממספר מקומות- אוניברסיטאות ומכללות שונות. ההבדלים ניכרים בכל דבר- החל בגישה לקורסים ולחומרי הלימוד, קריאת פסיקה וחקיקה, מבחנים, ציונים, ולבסוף- זימונים לראיונות במקומות נחשבים יותר ופחות. איך אמר עו"ד מוכר אחד שנכחתי בהרצאה שלו: החלטתי לחרוג ממנהגי ולזמן לראיונות 5 מצטייני דיקן מקרית אונו. לאחר ששאלתי כל אחד מהם שאלות בסיסיות בדיני החוזים, הקנין והתאגידים, אף אחד מהם לא הצליח להשיב בצורה נאותה על אף אחת משאלותיי, ונוכחתי לדעת שאני צריך לחזור למנהג הישן שלי.

            • אל תהיה כ"כ נחרץ מכיר במציאות
              סטודנטית מהמ. למנהל | 17/03/2009 10:54

              קודם כל לגבי אותו עו"ד שזימן 5 מועמדים מק. אונו זה הגיוני שהם לא ענו לעניין. מצטייני האוני' והמכללות ה"טובות" יותר מקבלים הרבה זימונים למשרדים מובילים ולכן כבר שמים לב לשאלות החוזרות על עצמן וגם לא לחוצים מהראיונות כי כשאתה מגיע לראיון בידיעה שיש לך עוד 10 זימונים הגישה היא פחות הסטרית. סטודנט בק. אונו שקבל זימון- שניים למשרד טוב עלול להלחץ בראיון עד כדי כך שהוא פשוט ידבר שטויות. בראיונות הראשונים שלי מרוב לחץ דברתי שטויות ואח"כ השתפרתי מפעם לפעם תחשוב איזה באסה זה שיש לך רק צ'אנס אחד, במשרד טוב בכל אופן. כעקרון יש הגיון מסוים בזה שרוב הסטודנטים בק. אונו למשל הם סטודנטים שלא התקבלו אפילו למכללה למנהל מה שאומר שכל חייהם לא היו תלמידים טובים וגם בפסיכו' לא הבריקו בלשון המעטה ולכן בהתאם לרף הקבלה הרמה שלהם לא יכולה להיות גבוהה יחסית למוסדות אחרים לא משנה מי יהיה המרצה. (במכללות הללו יש המון אנשי צבא, אנשים שעושים הסבה מקצועית וכו' שיכולים להיות מאוד חכמים אבל כאנשי משפחה התואר שלהם הוא "על הדרך" והם לא לומדים ברצינות), למרות כל זאת היית נחרץ מדי. בהחלט ייתכן שסטודנט תותח מסוים שנקלע לק. אונו בגלל מלגת הצטיינות מלאה שהוא לא יכול היה לפספס או עבודה חלומית שלא יכל היה לוותר עליה יצליח בכל מקום כולל בעברית וציוניו ישארו מאוד גבוהים אז זה לא לגמרי מובהק. יכול להיות שעושים להם עוול שלא נותנים להם אפילו צ'אנס.