עצה מעולה!

  • דחוף
    מתמחה דנדש | 05/03/2009 13:55

    שלום לכולם, במשרד שאני מתמחה בו הגשנו כתב הגנה כנגד תביעה של לקוח (הליך אזרחי). התקבלה החלטה בבית המשפט. הצד השני כנראה לא מרוצה ממנה, והגיש בקשה לעיון חוזר. לא ברור לי מה זה בדיוק בקשה לעיון חוזר.. למה לא ערעור? אני מכיר בקשה לעיון חוזר במעצרים, אבל לא בהליך אזרחי.. אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין... דחוף

    • עצה מעולה!
      ליעד | 06/03/2009 16:56

      את/ה מתמחה חדש כל דבר שאתה לא יודע תשאל את המאמן או לחלופין מה שאני עושה בשביל לא להציק לו את עו"ד הצעירים של המשרד כי הם בד"כ אוהבים להראות למתמחים שהם יודעים וטובים וגם הם יותר "בראש שלך" ובגיל הם ישמחו לענות לך ואם אין במשרד שלך כאלה פשוט גש למאמן במקרה זה יש לבדוק מה ההחלטה אומרת יכול להיות שהצד השני רצה להראות/ להגיד לבית משפט שיש פגם בהחלטה או שהוא התעלם ממשהו מאוד חמור עיון חוזר לא שווה לערעור כלומר למה לצד השני לחכות לערער על כל פס"ד שאפשר להגיש "כאילו ערעור" לדעתי יותר הגיוני היה שהצד השני היה מגיש ערעור על החלטת ביניים של בית משפט אבל בכל מצב שאל את המאמן שלך

      • ת'כלס- שאל את העו"ד הצעירים הם יעזרו לך
        גיא ' | 07/03/2009 17:05

        ותזכור שלא מצפים ממך שתדע הכל אתה חייב להרגיל את המאמן שלך לשאלות שלך

    • אתה לא יודע מה זה עיון חוזר?
      אוהד | 10/03/2009 02:31

      אחי איך התחלתה התמחות? סתם צוחק עיון חוזר זה לא רק בפלילי הרבה חושבים כך זה נהוג גם באזרחי שיש עילה מסויימת לעיין בתיק מחדש נגיד הכתב תביעה היה חסר פה פרט חשוב או כל טענה שהועלתה היה פה פגם כלשהו.. אם זכרוני איני מטעה אותי יש איזה 4 עילות לעיון חוזר וזה עדיף על ערעור כי זה מקצר את ההליך

      • מישהו יודע איזו תקנה?
        + | 10/03/2009 14:55

        כי בתקנות סד"א ראיתי רק עיון מחדש וזה על צו זמני בכלל... האם זהו יציר פסיקה? אם כן-אשמח אם תפנו אותי לפס"ד.. תודה