השאלה מה הבגרות שלך- נראה לי שהתכוונו

  • לימודי משפטים לשנה"ל הבאה
    מתלבטת | 03/03/2009 14:56

    אני מעוניינת להתחיל בשנה הבאה לימודי משפטים. בתחילת השנה נבחנתי בבחינת פסיכומטרי והוצאתי ציון נמוך (מתחת ל600). חשבתי ללכת ללמוד במרכז הבינתחומי בהרצליה עוד לפני הפסיכומטרי וכאשר דיברתי עם נציגת שירות נאמר לי שייתכן וציון הפסיכומטרי יפגע בסיכויי הקבלה שלי, זאת למרות שמלכתחילה אין צורך בציון בחינה פסיכומטרית כדי להתקבל לשם. יכול להיות דבר כזה?? סתם ניסיתי להבחן, לא לקחתי את זה ברצינות בידיעה שבכלל לא חייבים ציון פסיכומטרי לשם... פספסתי משהו? מה בעניין מכללות אחרות כמו שערי משפט? גם שם זה יכול לפגוע בסיכויי הקבלה שלי למרות שהממוצע בגרות שלי הוא סבבה לגמרי? ושמעתי שהקריה האקדמית אונו נחשב למקום לא מוצלח לתואר במשפטים. יש בזה משהו? תודה מראש!

    • השאלה מה הבגרות שלך- נראה לי שהתכוונו
      גיא | 03/03/2009 19:35

      בבינתחומי שכנראה ממוצע שלך לא מספיק והפסיכומטרי לא יעזור לך כלומר אם הממוצע נמוך ופסיכו' גבוה אז יכלת להתקבל לגבי שאר המכללות אין דרישה לפסיכומטרי בטח שלא לשערי משפט נתניה קריית אונו ור"ג שלשם מספיק ממוצע של 85+ וכמעט 100% שהתקבלת לגבי מכללה למנהל- יש דרישה לפסיכומטרי אבל במקרה שממוצע גבוה לא עושים בעיות. אם לא עשית בכלל פסיכומטרי ויש לך בגרות טובה יש אפשרות להתקבל על תנאי- כלומר להתחיל סמסטר א' ורק אם הממוצע ציונים שלך מעל הממוצע של הסטודנטים אתה ממשיך בכל מקרה למכללות (חוץ מבינתחומי וכאמור למנהל) אין בכלל דרישה לפסיכומטרי

      • באנה זה מזעזע  לת
        wtf | 04/03/2009 01:18

    • לשאלתך
      מיכל | 03/03/2009 21:45

      אינני יודעת מהו ממוצע ציוני הבגרות שלך. אני מסכימה עםן גיא, רק רציתי להוסיף שבמכללה למנהל יש אפשרות של שער פתוח. תוכנית מומלצת מאוד ועדיפה על כל המכללות שציינת. (חוץ מהבינתחומי כמובן) אם כבר לימודי משפטים- תשתדלי להתקבל למקום הטוב ביותר. שיהיה לך בהצלחה.

      • בולשיט..מי שלא מבין שלא ידבר שטויות..
        סטודנט | 04/03/2009 14:40

        תנאי הסף בקריה האקדמית - ממוצע 92 ולא 85.. יש לי 2 חברים שניסו להתקבל בממוצע 88\90 ולא התקבלו לעומת זאת התקבלו לשערי משפט\נתניה.

        • בקריה האקדמית זה כבר 93...  לת
          סטודנט נוסף | 04/03/2009 15:36

          • ממוצע 93 ומבחני כניסה
            לירון | 23/03/2009 05:25

            ומי שבשנה א' לא שומר על ממוצע מעל 70, נזרק מהלימודים

    • וואי תודה! ויש המשך.. :)
      מתלבטת | 04/03/2009 21:29

      הממוצע בגרות שלי הוא 101. עכשיו השאלה היא אם להירשם לשערי משפט או הקריה האקדמית אם אני לא נכנסת לבינתחומי... זה גם ענין של נוחות כי אני גרה מרחק אוטובוס מהקריה האקדמית אונו ואולי זה גם משהו שצריך לחשוב עליו..?

      • למתלבט- אל תעשי טעות שתצטערי עליה
        גאיה | 04/03/2009 21:37

        אם יש לך ממוצע של 101 את תוכלי להתקבל למכללה למנהל - אין מצב שלא לימודי משפטים ממש לא קשים ואם יש לך ממוצע כזה אז בטוח את תצלחי שם אפילו אם תיהיה על תנאי זה עדיף פי 1000 ואני לא צוחק בכלל על קריית אונו או שערי משפט ברגע שאת לומדת במכללה אונו או שערי משפט את אוטומטית סוגרת לעצמך אפשרות להתמחות במשרדים נחשבים וגדולים מנגד במכללה למנהל וכמובן הבינתחומי ניתן להתקבל כמעט ממש כמעט לכל המשרדים הגדולים!!! אני אישית התראייני לגולדפרב וחברה שלי אפילו התקבלה לשם!!! הם לא מראיינים בכלל סטונטים ממכלות חוץ ממנהל ובינתחומי- זה המשרד ב-2 בגודלו! אל תחשבי על מרחק של אוטובוס וכו' עדיף לך ליסוע כל יום עוד שעה מאשר ללמוד במקום פחות טוב

        • ממש ל-א נכון
          יסמין | 05/03/2009 09:45

          סיימתי באונו ואני מתמחה במשרד מאוד נחשב. כל מקרה לגופו ולעשות הכללות זה מיותר ולא נכון. והמיקום כן חשוב אם את לא רוצה להיכנס ל-3 וחצי שנים של טרטורים. גם אם את תושבת ק' אונו יש לך הנחה, כמדומני, אני קיבלתי ושילמתי 18K במקום איזה 30...

          • אל תפלי לבינוניות
            פרפקציוניסטית | 05/03/2009 14:11

            יבואו אנשים ויגידו שקרית אונו לא רעה באופן מקרי הם תמיד ילמדו בה. קרית אונו מהווה אחלה אופציה לאנשי קבע, הסבה מקצועית והשכלה נוספת אבל נראה שאת בחורה צעירה וזה התואר הראשון שלך ולכן עדיף לך לעשות אותו במקום הטוב ביותר. אם נסתכל על נתונים יבשים מלבד מקרים סופר חריגים משרדים מובילים לא מראיינים מק. אונו. אתן לך דוגמא ממשית שמבחינתי אומרת הכל. פרויקט אופק של קודקס שנותן פוש לתלמידים מצטיינים מכל הפקולטאות לסגור סטאג' בשנה ב' במשרדים מובילים בחינם כלל לא מכניס סטודנטים מק. אונו אף לא את המצטיין יתרה של כל המחזור, הפרוייקט פשוט סגור למכללה הזאת! הפרויקט משקף את רצון המשרדים ואת כוחות השוק ומשקף את ההנחה של חברת הגיוס שמבינה בנושא דבר או שניים, שהמשרדים האלה פשוט נעולים אף בפני הסטודנטים הטובים ביותר באונו. חבל שלמדת לפסיכומטרי לא ברצינות, במיוחד שהבגרויות שלך די גבוליות זה לא איזה 110, אם היית לומדת כמו שצריך יכלת גם להגיע לאוניברסיטה אבל במצב כפי שהוא כיום אני במקומך הייתי משפרת בקיץ הקרוב בגרויות או נגשת שוב לפסיכוטמרי ומגיעה לבינתחומי ויהי מה. גם הבינתחומי כמו המכללה למנהל מופלים קשות לעומת האוניברסיטאות אבל נראה שהאפליה בינם לבין האוניברסיטאות קלושה לעומת האפליה המוחלטת שבין קרית אונו לבינם.

            • הגזמת- אין ממש אפליה בין הבינתחומי לאוניברסיטאות ז
              ליעדוש | 06/03/2009 16:59

              זו ממש טעות להגיד זאת אפילו מכללה למנהל גם לא מופלה יתר על המידה אני לא חושב שיש משרד אחד אפילו לא מהגדולים בארץ שלא יקבל מהבינתחומי - לגבי קולדקס (ככה שמעתי מכנים אותם בפורום בשביל לא לפרסם- אהבתי!) יש להם אינטרסים משלהם והם ממש ממש לא אינדיקציה בקיצור אם יש לך תנאי קבלה מספיקים למכללה למנהל אל תחכי עוד שנה בשביל זה - חבל על הזמן, כל שנה חושבים איך להקשות על בחינות הלשכה והמתמחים

              • פרפקציונסטית
                לליעדוש | 06/03/2009 18:35

                כן מפלים. חופשי מפלים. אני לומדת באחת מהם וחויתי הפליה על בשרי לא פעם, סגרתי בסוף במקום טוב כך שהעצה שלי היא עדיף אוניברסיטה אבל שתי האופציות האחרות הן די בסדר. וקולדקס האנטרס היחידי שלהם, באופק לפחות, זה השמה הם מקבלים כסף על כל אדם מאופק שמתקבל לכן העובדה שהם לא מכניסים את ק.אונו אומרת שהם חושבים שזה חסר תועלת וסיכוי והם קצת מבינים בשוק הזה. אני בחיים לא הייתי מלכלכת עליהם הם חברה נפלאה שסדרה לי חמש עשרה ראיונות מבלי שאי פעם שלמתי להם שקל. הם עושים עבודה מדהימה אך מתאימים דרישות מועמדים לדרישות השוק.