איזה שטויות - סבלנות גב' מה הלחת את כולה שנה ב'

  • לא יודעת מה לעשות!!!! (אשמח גם לתגובת עו"ד אקרמן)
    שני | 26/02/2009 11:53

    הגשתי ב-5.2 מועמדות לפרקליטות. בגלל שאני מאוד מכוונת לתחום הציבורי הגשתי רק למשרדי ממשלה דרך הקודקס. ועד היום לא קיבלתי שום פניה לשום משרד. מראש לא הגשתי למשרדים הגדולים כי אני מאוד צעירה ואין לי הרבה ניסיון. ולכן פניתי למשרדי ממשלה- שם גם עשיתי את השירות הלאומי שלי, ובנוסף יש לי ממוצע של שנה א' 90 בשערי משפט, ועברתי השנה למכללה למנהל שגם פה הולך לי בסדר גמור בינתיים. פניתי למגזר הציבורי כי אני יודעת ששם אין את אפליית המכללות והאוניברסיטאות. אבל בגלל שלא בדקתי משרדים גדולים ולא קיבלתי שום תשובה להזמנה לראיון אני חוששת שדי עשיתי טעות ואני אמצא את עצמי ללא התמחות. מה עליי לעשות??????? תודה לכל מי שיכול לעזור לי...

    • איזה שטויות - סבלנות גב' מה הלחת את כולה שנה ב'
      חי | 26/02/2009 21:07

      מכאן ועד לא למצוא התמחות זה שמים וארץ תמתיני בסבלנות אני בטוח שתסדרי

    • לאיזה מחוז הגשת?
      אני | 26/02/2009 23:42

      יודעת שמחוז ירושלים התחילו לראיין אבל ת"א עוד לא.. סבלנות

      • היי..
        שני | 27/02/2009 14:06

        הגשתי לחיפה, לפרקליטות האזרחית+פלילית, ולסנגוריה. כי אני גרה בצפון.. ושמעתי כבר על שני אנשים שהלכו לראיון. ונכון שאני רק בשנה ב' אבל זה מאוד קשה למצוא אח"כ התמחות וצריך כבר לסגור מקום..

        • שני - צאי מהלחץ איפה את לומדת?
          אלברט הכריש | 27/02/2009 15:40

          נכון שבוגרי אוניברסיטאות ברובם מוצאים במהלך שנה ב או בסוף א' אבל רוב בוגרי מכללות סוגרים בשנה ג' וכאלה ממש בסוף בשנה ד' אין סיבה ללחץ אנחנו בימתון משרדים ירצו לסגור ברגע אחרון ולא מעכשו אפילו ההפך - סכנה גדולה לסגור שיש לך עוד כלכך הרבה זמן - לכי תדעי מה יקרה עם המשרד שסגרת? אולי יחליטו בעוד שנתיים לצמצם משרות ותקנים וכו' תעברי על דפים אחורה כאן בפורומים ותמצאי הרבה סדטונטים (כולל כאלה מאוניברסיטאות ת"א וירושלים) שפשוט המשרד ביטל להם את ההתמחות אז באמת אין צורך ללחץ תחפשי בשקט יש לך הרבה זמן ואם תמשיכי לחפש בצורה אינטנסיבית ורצינית את תמצאי בטוח מקום טוב השאלה היא מתי זה הכל בהצלחה אוהבים אותך, כפרה

          • גם השאננות היא מהשטן
            מישהיא | 27/02/2009 19:26

            באמת אין לשני מה להלחץ אבל גם התשובות בסגנון את שנה ב' מכללות סוגרים רק שנה ג' ד' קצת מעופפות. עובדה שאני שנה ב' ממכללה וסגרתי עם משרד שישלם לי הרבה מאוד כסף. לא נראה לי שבשנה ג' או ד' הייתי מוצאת התמחות כזאת... אולי רק על סמך ביטולים...הייתי ממליצה לך כן לפנות לכמה שיותר משרדים כבר עכשיו כי למרות שיש סיכוי מכובד שיזמינו אותך לראיון בפרקליטות זה לא בטוח ולא צריך לשים את כל הביצים בסלסלה אחת! ירושלים אגב התחילו כבר להזמין אבל לא שמעתי עדיין על מישהוא שזומן לת"א.

            • אני מסכים עם הכריש - אין מה להילחץ כמובן שאין
              אמר הדג לדייג | 28/02/2009 14:37

              סיבה גם להפסיק לחפש אבל כמו שהוא אמר אם היא תמשיך לחפש בצורה רצינית ויסודית היא תמצא בטוח מקום טוב השאלה היא רק מתי בו נזכור שחוץ מלקבל ראיון יש לעבור את הראיון! וכמה שיותר ראיונות עושים כך יותר משופשפים לכן אם בהתחלה לא מתקבלים אין מה להילחץ, מכל ראיון לומדים אני זוכר את הראיון הראשון שלי- הוא היה ממש גרוע שאלו אותי שאלות שפשוט גימגמתי ולא ידעתי איך להגיב למשל שאלו אותי למה למדתי במכללה ולא באוניברסיטה אז במקום לתת הסבר שבמכללה יש מרצים וקיבלתי המלצות וזה גם קרוב לבית ויש לי דוד שלמד שם ושאר הירקות ממש גימגמתי כמו מפג.. , דבר נוסף לבוש צריך להתלבש מכובד וגם להתגלח- היה לי שיער ארוך בראיון הראשון שלי דבר שמעיד למאמנים על חוסר רצינות (אני חושב שזה ממש לא נכון וזה לא קשור אבל לאחר "שיחות" עם מביני עניין זה מה שהוסבר לי) כמו כן צריך ממש להתכונן על המשרד שאילו הולכים- איזה תחומים הוא עוסק, האם יש פסקי דין מובילים של המשרד וכו' וגם שאלות ממש מקצועיות בקיצור תמשיכי לחפש תשתפשפי בראיונות ובטוח תסגרי בסופו של דבר במקום טוב, אפשר גם לסגור בכמה מקומות ולעשות "סקר שוק" ובסוף (שנה-שנה וחצי לפני המועד) להחליט

              • לדעתי, עשית טעות.
                אמיר | 01/03/2009 00:10

                לעניות דעתי, לא היית צריכה לפסול אופציות טרם קיבלת ראיונות מהמגזר הציבורי. זה לגיטימי שיש לך רצון להשתלב במגזר הציבורי ומקווה שתצליחי להשתלב שם. דעתי הינה בדיעבד וע"כ אינה באה לשקף את דעתי לגביי מה שאת עשית, אני רק מנצל את הבמה להזהרת סטודנטים ששוקלים לבצע את המהלך שאת עשית, שלטעמי הינו שגוי. בנוגע אלייך באופן אישי, תלחמי על האופציות שפתוחות עבורך הן בהווה והן בעתיד, כאשר תגיעי לרגע ההכרעה באיזה מקום להתראיין או להתמחות תתני עדיפות למגזר הציבורי. בהצלחה.

                • אני שנה ג' באוני' תל אביב והתחלתי לחפש רק עכשו..
                  שנה ג' | 01/03/2009 00:39

                  הראיון הראשון שלי היה באחד המשרדים הכי גדולים ואני שמחה שלא התקבלתי לשם כיוון שאני ממש לא מתכוונת לעבוד בשישי ושבת (!?) ובראיון השני שהיה לי התקבלתי בדיוק לאיפה שרציתי... משרד בינוני ומכובד שמשלם משכורת יפה... בדיוק בנישה שרציתי. אז ככה שאין שום לחץ ולדעתי כל אלה שסוגרים בשנה א/ב עושים טעות גדולה כיוון שא. הם לא יודעים מה הם רוצים בד"כ. ב. קיים סיכוי גדול שהמשרדים יבטלו אותם (אני אישית שמעתי ממשרד - גם אחד מהגדולים- שיש לו עודף מתמחים לשנה X ונראה לי שזה אומר שעוד כמה יקבלו ביטולים). אז טיפ נוסף אם יש לכם אפשרות תסגרו עם כמה- אל תתביישו- הם ימצאו מחליף מהר מאוד ואילו לנו זה קצת יותר קשה וחוץ מזה גם עכשו עדיין יש מקומות למרץ 2009 גם במקומות שווים וגם אפילו בעליון וכו'.... אז כל המירוץ המטורף הזה פשוט מטורף ומיותר

                  • סליחה אבל לדעתי אתם טועים
                    מישהיא | 01/03/2009 11:27

                    שנה ג', זה שהצלחת לסגור בשנה ג' במשרד נישה כ"כ טוב בראיון השני שהיית בו בחייך זה היוצא דופן ולא הכלל. זה שזמנו אותך לראיון במשרד אחד הגדולים באמצע שנה ג' זה גם היוצא דופן. היה לך מזל וכל הכבוד שהתקבלת בכזאת קלות אבל המזל שהיה לך זאת לא העיצה שצריך לתת לאחרים כי זה היוצא דופן! לא יודע מה איתך אבל אני קבלתי המון -המון תשובות בקודקס על כך שהמשרות כבר מאוישות ל2011 וגם מברורים שערכתי מול אנשים שמכירים היטב את הנושא כמעט כל המשרדים הגדולים סגורים כרגע למועד זה! העובדה שפה ושם מתפנה מקום במשרדים מעולים גם לעוד חודשיים נובעת מביטולים של סטודנטים למשרדים אז כשסטודנט אחד מבריז יש מקום פנוי במיתר, השמועה עושה כנפיים ומאות סטודנטים מתחרים על המשבצת הזאת. לכן אכן קורה שאנשים סוגרים באחלה משרדים בשנה ג' ד' ואף אחרי התואר אבל אני באופן אישי לא הייתי מראש סומכת על זה. נכון שמשרדים מבטלים גם לנו ולכן אפשר בלי יותר מדי סנטימנטים לסגור אצל שני משרדים או לקחת אופציה זאת בחשבון אבל זאת עדיין לא סיבה לשבת מול הטלויזיה בשאננות בעוד כל חברינו סוגרים התמחויות ולהגיד "יהיה בסדר". זה אכן מטומטם לסגור בשנה ב' ומשולל כל הגיון אבל זה התכתיבים של השוק ומי שלא מתאים את עצמו לנורמה הקיימת שלא יתפלא אם הוא בסוף יגמור במשרד של שלושה עו"ד שכר מינימום ודרישה לטרום... שני, באמת לא בשביל להלחיץ אלא בתור עצה טובה גם אני רציתי פרקליטות וגם הייתי בראיון החודש ולא הודיעו לי כלום ואני מניחה שלא התקבלתי ואף מקום במגזר הציבורי חוץ מאותו מקום בכלל לא פנה אלי ולאותו מחוז שהתראיינתי התראינו לדעתי לא פחות ממאות. אז למרות שמאוד רציתי פרקליטות ויתרתי וכשהוצעה לי התמחות במגזר הפרטי סגרתי, אם וכאשר יפנו אלי בהצעה קוסמת מהציבורי אולי אני יכלכל את צעדי שוב (ואולי לא, שוב משכורת מעולה ואני בחורה קצת חומרנית (: ) במקומך הייתי ממשיכה לשאוף אבל ממש לא בונה על זה. נ.ב: זה ממש ממש לא קשור לדיון המפגר אוני' vs מכללה אני ממכללה.

    • התמחות..
      אקרמן לילך, עו"ד | 01/03/2009 16:12

      קודם כל לא להילחץ.. למשרדי הממשלה לוקח לפעמים גם זמן רב לזמן לראיונות... יכול להיות שעדיין אפילו לא הגיעו לבקשה שלך, לא עבר כ"כ הרבה זמן.. בכל מקרה, לחפש במקביל- אל תהיי מקובעת על שום דבר תתחילי לשלוח קו"ח לכל מקום אפשרי שמתעסק במשהו שמעניין אותך וגם אם בסופו של דבר תלכי למס' ראיונות בטרם תגיעי לראיון במשרד ממשלתי- רק תרוויחי מכך. בהצלחה