זה קורה

  • מישהו שמע על תק' ניסיון של 3 שבועות לפני התמחות
    רייכמן | 25/02/2009 01:32

    התראיינתי באחד מהמשרדים המובילים בארץ ובסוף הראיון אמר לי המראיין שבמשרד נהוג לקחת את המועמדים ל3 שבועות ניסיון לפני שמחליטים אם לקבלו למשרת מתמחה. האם מישהו שמע על מקרה דומה והאם זה נהוג?

    • זה קורה
      אא | 25/02/2009 09:59

      יש משרדים שעושים את זה כדי לוודא שמה שאמרת בראין נכון, לדוגמא רמת אנגלית, יכולת כתיבה וכו'.באופן כללי כל משרד עם קצת שם יכול לעשות מה שבא לו כדי להתעמר במתמחים.

      • מה זה שטות הזאת- אל תסכים בחיים לזה
        שגיא | 25/02/2009 16:01

        אני לא שמעתי על דבר כזה טרום התמחות- סבבה אתה עובד כעובד שכיר לכל דבר בתקופת הלימודים ואז ממשיך כן/לא להתמחות אבל מה זה 3 שבועות ניסיון? מתי לעשות אותם - בתקופת לימודים או כבר בהתמחות עצמה לי זה נשמע גרוע מאוד ומה אם הם מתחרטים אז מה אתה עושה

        • בטח אמרו לך גם שהניסיון הזה הוא ללא תשלום - נכון?
          פייר פקטור | 25/02/2009 21:19

          לי נשמע מוזר מידי דרישה כזו ולא הייתי מסכים לה כמו ששגיא אמר קודם, על טרום אפשר להבין (למרות שאני באופן אישי לא הייתי מסכים) אבל על טרום קצוב ל-3 שבועות מה הם מצפים שתעשה ב-3 שבועות האלה בטח מסכנים כל המסכימים מנסים להוכח עצמם בתקופה כו קצרה, הם בטח נשארים לישון שם ולא הולכים הבייתה ב-3 שבועות. מעניין אילו דברים מבקשים מהם לעשות - יש לי הרגשה שזה כולל הרבה תיוקים, טל', "סדר וניקיון" וגם שליחויות

    • הזוי משהוא
      מישהיא | 27/02/2009 21:01

      אתה צריך לעשות עכשיו את התקופת נסיון?מתי מועד ההתמחות? הוא ישלם לך על הנסיון? או שהוא מציג את זה כראיון עבודה מתמשך של שלושה שבועות?זה משרה מלאה תצטרך להבריז מהלימודים? לא פרטת כלום... בכל מקרה אני לא שמעתי על דרישה כזאת מעולם. בכל זאת לא הייתי ממהרת לפסול על הסף אם מדובר במשרד ברמה של הרצוג ודומיו, אבל רק אם מדובר ברמה הזאת ועדיין לא התקבלת לשום מקום אחר.

    • תקופת ניסיון
      אקרמן לילך, עו"ד | 01/03/2009 16:14

      זה קורה במספר משרדים כמובן שעפ"י חוק מחויבים לשלם על כך ומכל מקום תעמוד על זה שהניסיון יהיה בתקופה קרובה ע"מ שלא תיפגע אח"כ ותישאר ללא התמחות...