משפטן=לא מחזיק בתעודת עו"ד, רק בעל השכלה משפטית

  • מה ההבדל בין משפטן לעו"ד?
    שי לי | 22/02/2009 12:04

    אם הבנתי נכון משפטן הוא כזה שלא עשה סטג' ובעצם הנוא לא עו"ד.. האם הבנתי נכון?

    • משפטן=לא מחזיק בתעודת עו"ד, רק בעל השכלה משפטית  לת
      דרור כהנוביץ | 22/02/2009 13:00

      • משפטן= לסתם אזרח= פיקציה= לא נותן כלום
        עו"ד | 23/02/2009 10:10

        למעשה אין שום משמעות ללימודי משפטים בלי רישיון עו"ד כיוון שאין שום תחום/סמכות/מקצוע שיוחד רק ל"משפטנים" או בוגרי משפטים אם אדם כזה ייעץ למישהו או ייצג הוא עובר עבירה פלילית לכל דבר! אדם המציג עצמו כמשפטן הוא בדר"כ אחד שנכשל בבחינות לשכה או כאלה שלא עשו התמחות כלל - סתם מנסים לפאר את קו"ח שלהם אבל למעשה אסור להם לעשות כל פעולה שיוחדה לעו"ד- אסור גם לחתום על מסמכים בקיצור אין שום הבדל בין "משפטן" לסתם אזרח שלא למד יום אחד בפקולטה למשפטים הם שווים אותו דבר

        • זאת דרך אחת להסתכל על זה
          רחל | 23/02/2009 13:37

          אני בהלם מתפיסת העולם החד-מימדית שלך. חשבת אולי שיש עוד דברים בעולם חוץ מלהיות עו"ד? אולי, למשל, יש אנשים שלא לומדים בשביל הכסף אלא בשביל העניין, ולומדים משפטים כדי להתקדם בתחום האקדמי? או, דוגמא נוספת, אולי יש אנשים ששואפים להתקדם במנהל הציבורי ולא צריכים תעודה של הלשכה לשם כך? לחלוטין לא מסכימה עם משפט הסיום שלך. משפטן טוב, גם אם אינו עו"ד, הוא אדם רחב אופקים ובעל השכלה - איך ניתן להשוות אותו לאדם שמעולם לא למד? יש מקומות ואנשים שבשבילם הלימודים מהווים יותר מפס ייצור בבית חרושת לעורכי דין, בעוד הגישה שלך מעידה על טיב (?)ההשכלה שלך(ואין זה משנה איפה למדת). ומה זה "אזרח"? האם לעו"ד יש מעמד שאינו אזרחי לטעמך? מגוחך. צא מהאגו-טריפ של המקצוע ותסתכל מסביבך. אולי תגלה שעורכי הדין לא נמצאים במרכז העולם.

          • איזו ראיה צרה! (ונבובה)
            לי | 24/02/2009 10:55

            לא כולם לומדים משפטים כדי להיות עורכי דין. יש כאלה שעושים זאת לשם ההשכלה. ובמדינה ועולם כמו שלנו השכלה משפטית חשובה מאוד. והשכלה זו לא מטרה נחותה. זה לא אומר שאותם אנשים שבחרו ללמוד לשמה כשלו בבחינות לשכה או לא התקבלו לסטאז'. איתי לומדים כמה אנשים שכבר בשנה א' הצהירו שהם באו לקבל השכלה משפטית. ואין להם כוונה לעשות את ההמשך לעריכת דין.. חלק מתכוונים להמשיך באקדמיה, חלק בתחומים אחרים