בדיקת מציאות !!!

  • כמה שאלות- מבקשת עזרה בכמה נושאים!!!!!!!!!!
    maayan | 18/02/2009 23:55

    אני כרגע בשנה ב' , לומדת בקריה האקדמית אונו, ממוצע של 95.5מחפשת התמחות למרץ 2011. 2 תחומים שונים מעניינים אותי- פלילי ודיני אישות.שאלות-1. התקבלתי לראיון בפרקליטות המדינה -מח' פלילית בירושלים.למדתי עונשין ושבוע שעבר התחלתי ללמוד דיני ראיות. אך לא סד"פ. איך עלי להתכונן לקראת הראיון מבחינת ידע משפטי?יש לציין שזה ראיון ראשון שלי ואני לחוצה מכך מאוד. 2. חלומי להיות שופטת, האם יש לי יותר סיכויים להיות שופטת כשאני באה מהתחום הפלילי (לעומת דיני אישות) והאם יש למשרד בו אני מתמחה משמעות לכיוון הקריירה שלי בהמשך כעורכת דין? 3. שלחתי כמה פניות למשרדים גדולים ובינוניים בדיני אישות-(אני לא ממש מכירה, הכל היה מחיפוש שטחי באינטרנט), כמה ענו לי שהם כבר מצאו או לא מחפשים. האם עליי לפנות שוב לאחר כמה חודשים? 4. אני צריכה המלצה על כמה משרדים נחשבים אבל שידוע מנסיון שמדובר בחוויה מהנה להתמחות בהם- בתחום דיני אישות.5.ובכללי, מה יותר טוב -התחום הפלילי או דיני משפחה, איך אני יכולה לדעת איפה לומדים יותר במהלך ההתמחות ומהו התחום שיקדם אותי לעתיד מרשים יותר? 6. איך אני מציגה את עצמי בצורה הטובה ביותר בראיון? אני ממש לחוצה ומפחדת שזה ישפיע על הרושם שאצור למראיין. אם יש מישהו שעבר התמחות או עושה כרגע, אני אשמח אם תוכל לפנות אליי למייל שלי ע"מ שאוכל להתייעץ...maayanlak@walla.com ממש אודה לכל מי שיכול לענות לי על השאלות המסורבלות שהצגתי כאן.

    • בדיקת מציאות !!!
      אבי | 19/02/2009 14:15

      את מהקרייה האקדמית כך שהממוצע שלך ככל שהוא מרשים עדיין לא מזיז למשרדים הגדולים ועצם זה שאת לומד שם פוסל אותך, זמ מגעיל אבל באמת שאין לך מה לנסות שם כי פשוט ברגע שהם רואים מכללה קו"ח שלך בפח פרקליטות - מגזר ציבורי: התמחות נחשבת מאוד ואם את מתקבלת אל תוותרי על זה לא בשביל תחום אחר ולא כלום (אסור להם עפ"י חוק לעשות אפליה בין בוגרי מכללות לאוניברסיטה לכן במגזר ציבורי יש חשיבות לממוצע) את תביני את המצב ככל שהזמן יגיע ואת תמשיכי לחפש משרדים גדולים ואף אחד לא יזמן אותך- לגבי משרדים קטנים שבהחלט יקבלו אותך לדעתי אין מה להשוות בינם לבין פרקליטות אני ממליץ לך אולי לנסות לעבור לאוניברסיטה לשנה ג' למרות שלמעשה תצטרכי לחזור על שנה ב' שוב או לחזור על רוב הקורסים להיות שופטת זה יפה ונחמד אבל עד היום אין בוגר מכללה שהוא שופט מלבד אם איני טועה 2-3 שופטים בשלום שלמדו במכללה למנהל לגבי מה נחשב יותר - למעשה אנחנו במיתון- כל תחום מנסה לשרוד - התחום שנפגע ביותר כמובן הוא מסחרי רבתי (חוזים- חברות- תאגידים- שוק ההון וכו') השוק מוצף וכל אחד מנסה למצוא עבודה ולאחוז בה לכן קודם דואגים למצוא עבודה, לגבי פלילי- תחום קטן ומצומצם שנשלט ע"י כמה משרדים / עו"ד מובילים שלהם רוה הפרנסה הולכת קשה מאוד להתקבל להתמחות בפלילי כי אין הרבה משרדים שמעסיקים מתמחים בפלילי משפחה יש הרבה יותר משרדים בשוק ואין לך ספק שאם נתוניך הטובים ועם נחישות את תוכלי למצוא משרד בינוני שעוסק בתחום. אדגיש לך דבר נוסף - תחום משפחה הוא תחום נישה כלומר לא מרכזי וגדול ומשרד שעוסק בו בד"כ עוסק רק בו! לכן בד"כ המשרדים גם המובילים שבתחום הם לא גדולים כלכך דבר נוסף תזכרי שאחרי התמחות (ויש עוד זמן לזה) את תיהיה קצת מוגבלת - כלומר לעבור מתחום אזרחי לתחום פלילי קשה מאוד ובטח שהשוק מוצף כמו כן אותו דבר הפוך לגבי איפה לומדים יותר- זו שאלה שאי אפשר לענות עליה מכיוון שכל משרד בלי קשר לתחום שלו נוהג אחרת- יש כאלה שמתמחים מופיעים בבית משפט והולכים לכל הדיונים והישיבות ויש משרדים שבהם המתמחה רק מבצע את ההגשות לבית משפט ולא היה נוכח בדיון מעולם ולמעשה יש כאלה שהם ממש פקידים לכל דבר לכן חשוב מאוד לשאול בראיון מה היא העבודה שמתמחה מצבע במשרד! לוודא שזו רק עבודה משפטית נטו ולא משעה מסוימת הופכים לפקידים תופעה מוכרת במשרדים היא שמשעה 17:30 שהמזכירות הולכות המתמחים הופכים למזכירות ועונים לטל' וכו' לכן כפי שכבר למדת הכל יחסי בחיים ואין תשובה ברורה לכלום אלא הכל לפי הנסיבות הספציפיות של המקרה/ המשרד/המאמן שאלה נוספת יש לך? אגב אני למדתי במכללה ומתמחה במשרד נחשב (לא גדול אלא בינוני והתקבלתי מכיוון שגם עשיתי טרום של שנה) בתחום האזרחי בהצלחה!

      • תגובה לאבי
        maayan | 19/02/2009 14:50

        היי..חוץ מהכיסוח בהתחלה שאין לי מושג מאיפה ולמה הבאת לי אותו..(לא חושבת שבשאלות שלי התיימרתי לאחת שבטוח תהיה שופטת, רק ציינתי שזה החלום שלי ולא התנשאות.וכן, אני מאמינה שעם כוח רצון והתמדה כמו שיש לי, אני אגשים אותו...), האמת שרציתי לדעת איך מתנהגים בראיון? להציע לי טיפים מכיוון שזה ראיון ראשון שלי וכמו שהבנתי ממך, שווה לי להשקיע בחיפוש אחר התמחות בפרקליטות..אני ממש לחוצה, מרגישה לא מוכנה..

        • היי מעין
          לילי | 19/02/2009 17:56

          מניסיוני , אין איזה "טיפ אוניברסלי" אחד שיכול לסדר את הכל. לדעתי כמה שהמקום גדול ו"נחשב" יותר, אבל לאו דווקא, קיים סיכוי גדול יותר כי תשאלי שאלות של ידע, לכן, מציעה לך לעבור (בגדול) על החומר, החקיקה ואולי הפסיקה הבולטת בתחום בו עוסק המשרד בו יתקיים הראיון. מעבר לכך, זה בסדר אם תהיהי קצת לחוצה, הכי חשוב תשתדלי להיות את עצמך ולא להשתדל למצוא חן יותר מדיי כי זה בולט מאוד והאנשים שיראיינו אותך וודאי לא מראיינים לראשונה בחייהם. בהצלחה!

          • למעין תשובות בפנים
            מישהיא | 19/02/2009 18:59

            תלמדי לראיון רק קוקסים שלמד אל תדאגי לא ישאלו אותך שאלות מקורסים שלא למדת. הסיבה שמשרדים בדיני אישות לא מחזירים לך תשובות היא כי הם באמת עוד לא מחפשים אכן כל המשרדים הנחשבים כבר כמעט סגורים למרץ 2011 אבל ספציפית בדיני משפחה לא מחפשים אלא בשנה ג' ד' אין לי מושג למה אבל ככה זה. לגבי לחץ אין לי מה להגיד לך גם אני לחוצה קחי רסקיו או משהוא יש מכונים שמכינים אנשים לראיונות שווה לסות את זה. תתמחי במה שאת רוצה אם מבחינך מסחרי זה סבל וגורם רק לרצון להקיא וסחרחורות (גם אצלי זה ככה) אז לא בכוח!

            • תודה רבה לכולם ועוד שאלה קטנה...
              maayan | 20/02/2009 00:08

              מה ההבדל בין פרקליטות המדינה לפרקליטות מחוז (פלילי) ? פרקליטות מחוז - פועלת לפי סמכות מקומית בשלום או ערעורים למחוזי והכל- מסיום החקירה המשטרתית, החלטה אם להגיש כתב אישום ועד להכרעת דין לעומת פרקליטות המדינה- שלא נכנסת לתהליך מסוף החקירה המשטרתית או בהגשת כתב אישום אלא רק מתעסקת עם ערעורים מהמחוזי לעליון?

              • אל תקחי ללב פגיעות שקשורות למקום בו את לומדת
                ליא | 24/02/2009 11:02

                אני לומדת במכללה שאיך לומר זאת לא נחשבת למובילה התקבלתי להתמחות במשרד טוב..ועוד חברים קיבלו זימונים וחלק התקבלו למקומות מעולים בדירוג. תבואי עם בטחון לגבי מי את ומה הידיעות שלך.. והסיבה היחידה שאין עדיין המוני שופטים ממכללות היא רק בגלל שהן יותר טריות בשוק בעצמן....לוקח כמה שנים עד שעו"ד מבסס את עצמו ועד שהוא יכול להיות שופט....אני בטוחה שתוך כמה שנים יהיו שופטים מכל מוסדות הלימוד

                • את טועה יש כבר עתה שופטים ממכלות והם מעולים. אני  לת
                  מתמחה בבימ"ש | 25/02/2009 22:44