לדעתי

  • כמה זמן יש לי מסיום התואר עד מציאת התמחות???
    יניב | 16/02/2009 18:42

    היי אני מתלבט בין 2 אופציות: האחת, לסיים את התואר, למצוא התמחות, לעשות מבחני לשכה ורק אז לפנות לתואר שני. השנייה, לסיים את התואר, לצאת לתואר שני ואז לעסוק במה שאחפוץ, אם ארצה לעסוק בעריכת דין, אעשה התמחות ומבחני לשכה, ואם לא- אז במה שידליק אותי באותו הרגע. דעתכם?

    • לדעתי
      איזי | 16/02/2009 20:10

      תואר שני בד"כ הוא לא פול טיים אלא מקסימום יומיים בשבוע, אז אתה צריך לחשוב אם זה מספיק לך.לדוגמא במשפטים זה לימודים של שלישי אחה"צ ושישי וזהו.מעבר לכך תואר שני מבחינת משרדים פרטיים הוא לא ממש משמעותי, אלא רק נותן עוד קצת כסף במגזר הציבורי.וחוץ מזה, כדאי לדעתי לקבל את הTITLE עו"ד, זה לא מזיק בחיים.

      • זה צד אחד... נכון אבל,
        יניב | 16/02/2009 22:28

        אני לא מחפש את זה בכדי שיהיה לי "פור" על אחרים במשרדים פרטיים ולא במשרות הציבוריות. הלכתי על התואר הזה לא בגלל שאני מאוהב בתחום אלא כי לא היה לי משהו אחר מעניין. אני לא מתכוון לתואר שני במשפטים אלא בתחום אחר כמו מדעי המדינה, יחב"ל וכד'. ה"אבל" הוא בגלל שאם אני אלך לעוד שנה התמחות ולאחר מכן לנסות לעבור מבחני לשכה זה יכול להיות "בזבוז" של שנה או שנתיים. כאשר סיכוי מאוד סביר שאני לא אעשה עם זה כלום. השאלה שלי היא קצת יותר ממוקדת: האם אני יכול לסיים תואר שני (בערך שנה וחצי ואולי שנתיים) ורק אז להחליט שאני רוצה לגשת להתמחות, או שמא יש איזה שהוא "דד ליין" שאני חייב להתמחות תוך זמן מסויים?

        • אין דד ליין
          איזי | 17/02/2009 10:13

          אפשר להתמחות גם כמה שנים אחרי התואר, הבעיה היא השיכחה של החומר, ואז יהיה קצת קשה יותר להתמחות ולהתמקצע.

          • תזכור כי כל שנה הלשכה מקשה עוד יותר את הבחינה
            גיא | 18/02/2009 18:56

            מעלים את הציון העובר ל70 רוצים לעשות התמחות חוזרת למי שנכשל 3 שנים אולי יוסיפו חלק באנגלית (30% מהנבחנים לא יודעים אפילו את ה- ABC) במכללות אין דרישה לאנגלית וכבר עלו על זה הלשכה בקיצור תזכור שהבחינה שתעשה לכאורה בעוד שנה תיהיה הרבה יותר קלה ופשוטה מאשר בחינה שתעשה לכאורה בעוד 5 שנים

            • במכללות יש דרישה לאנגלית
              ליא | 24/02/2009 11:05

              וגם לקורסים באנגלית... וזה בדוק מנסיוני האישי...נדרשתי לעשות גם קורסים באנגלית וגם קורסים שתוכנם מועבר באנגלית כדרישות חובה. (ואגב זה למרות שבפסיכומטרי היה לי ציון גבוה מהנדרש לפטור)