אין הרבה אנשים שלומדים את המקצוע למען אידיולוגיה

  • איפה עושים סטאז' ירוק?
    מתלבטת | 11/02/2009 13:03

    שלום לכולם. בשנה ג' בבינתחומי ורק עכשיו מתחילה לחפש סטאז'. הבעיה היא שאני מאוד מעוניינת להיכנס לתחום איכות הסביבה, אבל ממש לא יודעת מהיכן להתחיל. אני יודעת שישנם ארגונים סביבתיים שונים, אבל האם כדאי להתמחות באחד מהם? אם כן, אז איך יודעים איפה כדאי? האם עדיף לעשות התמחות במשרד מסחרי ורק אח"כ לנסות ולהיכנס לתחום? ...איך הופכים את האידיולוגיה למקצוע פרקטי? כל עצה תתקבל בברכה.

    • אין הרבה אנשים שלומדים את המקצוע למען אידיולוגיה
      זיו | 11/02/2009 15:05

      אבל האמת היא שאין הרבה משרדים שמתמחים בדיני איכות סביבה כיוון שזה פשוט לא רווחי אני מכיר משרד אחד בחיפה: צבי לוינסון הוא עוסק רק בתחום הזה ונחשב למוביל לעומת זאת לחשוב על משרדים שרק מתמחים בתחום הזה אין ממש הרבה יותר קרוב לתחום האנרגיה - תכנון ובנייה וכו' לכן אם את רוצה להתמקד בתחום איכות סביבה תתמחי באחת העמותות או הגופים העוסקים בתחום יהיה לך מאוד קשה למצוא משרד פרטי אני חושב שאת ההתמחות חשוב שתעשי במגזר פרטי בתחום "מקובל" שלא יהיה לך קשה אם תתמחי באיכות סביבה למצוא אחר כך עבודה אני בטוח שממשרד פרטי לא תתקשי להתקבל לעמותה אבל ההפך יהיה קשה בהצלחה

    • יש תקווה
      Boondock Saint | 11/02/2009 16:39

      היי מתלבטת, גם אני בשנה ג' בבינתחומי. את יכולה להתחיל מקורס בחירה שמעבירה שירלי נווה שנקרא "דיני איכות הסביבה". שם תוכלי להיחשף לחלק מהתחום בו את מתעניינת. יש הרבה מקמות "ירוקים" להתמחות בהם - עמותת אט"ד (אדם טבע ודין), עמותת "צלול" שנתמכת ע"י המיליארדר מוריס קאהן ועוד. אני מציע שתיצרי קשר עם המרצה שירלי נווה דרך המזכירות והיא כבר תפנה אותך לגורמים הרלוונטיים. ד"א, את יכולה להתחיל מהתמחות בעמותה ולעבור למשרד פרטי לי בעיה ובניגוד למה שהבחור מעלי אמר. הרבה משרדים מסחריים פתחו בשנים האחרונות מחלקות "ירוקות" ומחלקות קלינטק והם תמיד מחפשים אנשים עם ידע שיצטרפו אליהם. כמובן שמי שעובד כמה שנים בעותה צובר הרבה ידע וניסיון והא מבוקש גם בשוק הפרטי. לא מזמן היה ראיון בגלובס עם עו"ד שהייתה מנכלית של אט"ד ועכשיו עברה לעמוד בראש מחלקת איכו"ס וקלינטק באחד המשרדים הגדולים. בהצלחה

    • יש משרדים פרטיים שעוסקים בין השאר באיכות הסביבה
      יפה לך | 11/02/2009 16:40

      חלק מהמשרדים הגדולים עוסקים בין השאר באיכות הסביבה! כן ביטיגציה של זה. אם ההתמחות שלך תהיה בפול תוכלי לשלב את התחום עם תחומים נוספים וככה תעשי מה שטוב לך בלי לסגור לעצמך יותר מדי דלתות. כנסי לדנס 100 יש שם רשימה של תחומי עיסוק של משרדים ויש כמה מהם שעוסקים באיכות הסביבה.

      • יש גם את המשרד לאיכות הסביבה
        י.ר | 13/02/2009 18:46

        יש שם התמחות במחלקה המשפטית, האמת שבעבר התקבלתי לשם שכן גם לי יש אידיאולגיה בתחום אך החשש מפני התמחות בתחום צר בסופו של דבר דחף אותי להתמחות במשרד פרטי מסחרי כמו כולם.יש לציין שאת הליטיגציה בתחום המשרד לאיכות הסביבה נותן דרך מכרז למשרדים פרטיים ולכן יש בהחלט משרדים המתעסקים בתחום. אכן יש מחלקות קלינטק במשרדים הגדולים שמעט נפגעו בגלל המשבר (במיתר לדעתי), תחום התכנון והבנייה הוא משיק ויש לו השפעה רבה על איכות הסביבה. ארגונים כמו אט"ד מצעים התמחות בד"כ דרך קודקס אבל תשליח להם קו"ח. לגבי משרדים פרטיים אני יודע שמשרדו של פרופ" יובל לוי הוא משרד נחשב מתמחה בתחום (חפשי בדנס 100) אף זכרי מה שהרתיע גם אותי- המשרדים הפרטייים בתחום מייצגים את המפעלים ויזמי הנדל"ן שכן להם יש כסף ! כלומר יתכן ותידרשי לתת ייעוץ משפטי נמקדים אשר ימנע זיהום ויתאים לאידאולוגיה שלך, אך תחום עריכת הדין אינו אידאולוגי כלל וכלל והמצב הנפוץ לדעתי יהיה בו תייצגי מפעל מזהם כנגד ארגון ירוק או האזרח הקטן, זו אולי התמחות בתחום אך בדיוק ההיפך ממה שרצית ויכול להסב תחושה מאד לא נעימה.