תשובה

  • בעניין ראיונות התמחות
    עצובה | 04/02/2009 14:08

    הייתי כבר בכמה והלך לי גרוע. אני נלחצת, מתבלבלת לא יודעת למה לצפות. "לשדר בטחון" כמו שאומרים לי זה קצת קשה במיוחד היות שאני לומדת משפטים ולא משחק, לא משנה כמה אני ינסה להיות רגועה ברגע האמת אני נלחצת תמיד. במיוחד לאור העובדה שאני בקושי מקבלת זימונים אז שאני כבר כן מקבלת אני מתרגשת מדי. האם למישהוא יש טיפים מה לעשות במצבי והאם לדעתכם שמונה ראיונות בלי אף זימון שני זה גרוע בצורה מיוחדת?

    • תשובה
      איזי | 04/02/2009 18:30

      באוניברסיטאות ובחלק מהמכללות יש הכוון תעסוקתי, את יכולה לפנות אליהם ולבקש שיעשו לך מעין הכנה לראיון ויכווינו אותך איך להתכונן ומה לענות בראיון.מעבר לזה את יכולה ללכת למכונים שעושים ממש ייעוץ רציני בנושא הזה.ומבחינת כמות הראיונים, אני הייתי ביותר, והתקבלתי רק לקראת הסוף, פשוט אל תאבדי תקווה ותמשיכי לשלוח קו"ח.

      • איך קיבלו אותך להתמחות אם אתה עילג?
        אני | 05/02/2009 13:38

        ראיונים??????????????????????????????????????????????????????!

        • אני מניח שלא תצליח בחיים
          איזי | 05/02/2009 14:24

          ואני מבטיח לך שאני מתמחה במקום יותר טוב ויותר נחשב ממך.נ.ב.ראיונים.

          • איזי לאן התקבלת?
            עצובה | 05/02/2009 14:58

            ובאיזה שנה? אני כבר מיואשת ולא בא לי בכלל ללכת יותר. עוד דבר שכבר שבר אותי השבוע זה שהשבוע הייתי בראיון ובדיעבד הסתבר לי שהכל כבר מיואש ל2011 והם ממשיכים להזמין עוד מרואיינים בגלל סטטיסטיקה לפיה לפעמים בשלב הזה של השנה חלק מהמתקבלים מקבלים הודעות קבלה תוך ימים/שבועות ספורים לעוד מקומות ומיד מבטלים אז הם מבטחים את עצמם על חשבון מרואיינים תמימים שלומדים לראיון ושורפים זמן בתחבורה ציבורית בלי לדעת שהתקנים מאוישים! ולמגיבה בעיני ה"ראיונים" גם רוע זה סוג של עילגות.

            • ראיונים
              איזי | 05/02/2009 15:27

              אני התקבלתי בתחילת שנה ד' למשרד מוביל מסחרי, והייתי בתקופה זו בהרבה ראיונות במשרדים מהשורה הראשונה,כך שאין מה לפחד, אלב מצד שני אין מה להיות אדישים.לנסות ובסוף יהיה טוב.

              • אל יאוש עצובה...לא מאוחר אף פעם..
                ציפציף | 08/02/2009 12:27

                גם אני בזמנו נלחצתי לסגור התמחות טיק טאק בשנה ב'...מהר לפני שייגמר..........והצלחתי לסגור במשרד טוב באותה שנה....אבל בעקבות אירועים משפחתיים שקרו בתחילת ההתמחות עצמה - נאלצתי שבוע אחרי ההתחלה להודיע על עזיבתי.. בנוסף לצרות בבית הייתי בטוחה שזהו...הלך עליי עם התמחות טובה. במחזור אחרי זה ....הייתי צריכה לחפש התמחות שוב...וחודש לפני תחילת ההתמחות מצאתי והתקבלתי......ולמשרד שמדורג במקום לא פחות טוב.....אז זהו אוטוטו (כבר סופרים בימים ...ייייש!) אני מסיימת שם....ויותר מתמיד ברור לי שהריצה הזו בשנה ב הייתה ממש ממש מיותרת

    • פתרון למי שנלחץ ,מתבלבל נכנס לחרדות וכ"ו
      א. | 11/02/2009 18:06

      פשוט תבקשו להצטרף לפלוגה כלשהי בלחימה או בפעילות מבצעית, אחרי פעם אחת בקרב או תחת אש כבר שום ראיון לא ילחיץ אותכם ,וזה יקל עליכם לצלוח אותו בקלי קלות (ועכשיו בלי לצחוק ... תכ'לס זה באמת עוזר). אחרי זה תקחו את הכל בפרופורציות

      • צודק
        חציל | 27/09/2009 20:03

        ממליץ על השיטה אך יש לשים לב שלא עוזרת לכל אחד בעקבות עצה של חבר (קצין שריון) הצטרפתי לשלושה ימי פעילות בט"ש בשטחים לצערי מרוב פחד נפלתי לבור.ומאז מגמגם (את השם "חציל" אימצתי לאחר השחרור ממחלקה 4 ברמב"ם) בהצלחה