ההבדל

  • שאלה כללית
    לירון | 02/02/2009 15:53

    לא הבנתי מה הפירוש של "דעת יחיד" ו"דעת מיעוט" ? תודה מראש.

    • ההבדל
      זיו | 02/02/2009 21:08

      נמחיש בדוגמא : בתיק שלפני בית המשפט יש 5 שופטים לעיתים יש מחלוקות בין שופטים (לא כל תיקים מוכרעים פה אחד) לכן לפעמיים יש דעת רוב ודעת מיעוט זה פשוט מאוד נכון- נגיד 4 שופטים קיבלו את התביעה מול שופט אחד שהתנגד והוא דעת המיעוט (כמובן שהולכים לפי דעת הרוב) אך לפעמים בתוך דעת הרוב יש מחלוקת לגבי נימוק או דרך כלומר כולם מסכימים שX צודק ופוסקים לטובתו אך בין 4 השופטים שהם הרוב כאמור יש מחלוקת לנימוק ונגיד ששופט אחד בתוך דעת הרוב חושב שX צריך לזכות אבל מנימוק שונה משאר השופטים לכן הוא דעת יחיד הבנת? בתוך 4 השופטים שהם ברוב יש שופט שמסכים לתוצאה הסופית אך לא לדרך שהגיעו אליה שאר השופטים

      • הבנתי, תודה זיו. אם אפשר לשאול עוד שאלה..
        לירון | 03/02/2009 12:34

        השתמשנו בכיתה במושג "קזואיסיטי" המובן היה שהמשפט מתפתח ממקרה למקרה. אך הגדרה זו לא מובנת לי. יש אפשרות לחדד אותה? תודה רבה מראש.

        • קזואיסיטי
          זיו | 03/02/2009 14:43

          מציע להתסכל בוויקיפדיה עקרונית הכוונה לדעתי אני לא בטוח בה היא שהמשפט מתפתח ממקרה למקרה כלומר מהקרה הקודם לומדים למקרים הבאים זה מה שנקרא "הלכת בית משפט" מה שבית משפט עליון קובע על מקרה מוסיים הוא מחייב למקרים הבאים וכך המשפט ממשיך ממקרה למקרה וישנם "חוקים" לא כתובים שנעשים באמצעות בית המשפט העליון והוא מחייב אני לא בטוח ב100%- תקראי בוויקיפדיה יש שם הסברים נוספים