יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון

  • לימודי מישפטים בגיל מבוגר (54)
    גיליפז | 30/01/2009 00:32

    ככה! סוף סוף הגוזלים עזבו כולם(5) ומיסתדר לי לימודים,הדבר הכי מעניין אותי זה מישפטים,כיום אני הנדסאי רשת מחשבים עצמאי,בעל מעבדה בת'א. שאלתי היא: תעודת בגרות אין לי אבל נאמר לי גם בקרית אונו,וגם בנתניה שיש מסלול שניקרא 03+ שאני צריך לעשות מכינה ואם אני עובר אותה בציון מסוים נידמה לי 57 אני יכול להיתקבל ללימודים. השכלתי הפורמלית מיכללת קדם למחשבים טכנאי מוסמך עם רישיון למערכות הפעלה מיקרוסופט ונובל ותואר לא אקדמאי E.S.C.M שזה אומר הנדסאי כלומר עוזר מהנדס בהקמת רשתות מיחשוב. שאלתי היא מישהו מכיר את המסלול? האם ניתן לשלב עבודה במישרה מלאה אפילו 3 פעמים בשבוע עם לימודים? מה לומדים במכינה ואיזה רמה הלימודים? מה שואלים בראיון אישי בזמן הרשמה למכינה? איזה בחינות עושים לקבלה למכינה באנגלית,ועיברית? והאם בגלל גילי ישנם הקלות או מיכשולים שאני עלול להיתקל? ובכלל אם מישהו יכול להעיר את דרכי,מטרת הלימודים זה בנתיים רק כדי לילמוד (לא ניראה לי שאני יפתח בקרירה של עו'ד עד שאני יקבל את התואר אני יהיה בערך בן 06) ובכלל כל דעה תיתקבל בברכה לטוב ולרע !!!! כרגע אני רשום בקרית אונו בשלב ראשון ליפני ראיון לקבלה למכינה. יכול להיות שאני ירשם גם לנתניה אולי כאופציה אם אני יכשל באונו. תודה מראש גיל

    • יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון
      זיו | 30/01/2009 10:47

      לעניין הגיל- האם אתה מסוגל להתרכז במשך שעות ולקרוא וללמוד ולשנן חומר? מחקרים מראים שככל שהגיל עולה כך הקושי להתרכז עולה בהתאם אצלי במכללה (ר"ג) יש מספר קטן של סטודנטים בגיל הזה כך שהדבר אפשרי - אני לא יודע מה רמצת ההצלחה שלהם אבל הם הגיעו לשנה ד' שזה כבר יפה. עניין נוסף הוא סטאז' קשה לי להאמין שיהיה משרד שיקלוט אותך בימדה ותסיים את הלימודים, ישנם תקנות נוקשות לעניין התמחות למשל לא תוכל לשלב עבודה נוספת בזמן התמחות ובטח שלא בבוקר- ע"י תקנות לשכת עו"ד ההתמחות חייבת להעשות בשעות הבוקר כלומר בשעות הפיעלות הרגילה של המשרד- כמו כן סטאזר בגיל 60 אני לא חושב שמשרד ירצה לקלוט מתמחה בגיל הזה שיש כל כך הרבה מתמחים צעירים שמוכנים גם לעבוד בשכר מינימום. כמובן שאם אתה מכיר באופן אישי משרד עו"ד/ קומבינה וכו' שיקל עליך אז לא תיהיה בעיה אבל אם אין לך אז יהיה לך מאוד קשה לגבי מכינה אני ממש לא יודע - אבל אכן מגיל 30 ניתן ללמוד בלי תעודת בגרות. לגבי לימודי משפטים עצמם עקרונית הלימודים במכללה לא קשים במיוחד ואני מכיר הרבה סטודנטים כולל אני למשל שכמעט ולא מגיעים כלל ללימודים ולומדים רק לבד לבחינות ומצליחים לא רע בכלל ואפילו חלקם מצטיינים- כמו כן בשנה א' בסמסטר הראשון אני ממש לא ממליץ להעדר יותר מידי בכל זאת זו התחלה וצריך להסתגל למכללה וגם להכיר אנשים שיוכלו לעזור לך בהמשך הדרך. תמיד עדיף ללמוד כמה סטודנטים לבחינה מאשר לבד

      • ראשית תודה לך זיו
        גיליפז | 30/01/2009 14:44

        ראשית תודה לך זיו (אני אוהב את השם הזה גם לי יש זיו בבית והוא הדובדבן בקצפת שלי) בעיה של ריכוז לא אגיד לך שזה כמו בן 81 אבל בסדר אני חושב אולי קצת יותר זמן אבל בסוף הכל מובן,היתמחות היום אני מחזיק מעבדה לתיקון ושידרוג מחשבים ותחזוקת רשת לכמה מישרדי עורכי דין,כולם דווקא די מפרגנים ואני חושב שלהיתמחות הם ילכו מכות אצל מי אני יעשה את זה,בין כולם ישנו מישרד מיסחרי מאד גדול וידוע שאני בגלל סודיות מיקצועית לא אומר את שמו אבל אחד הידוענים היה מרכיב רשתות בזמן שהיה סטודנט למישפטים ואז אנחנו מדברים על אמצע שנות השמונים שהעבודה היתה מאד קשה,וכל מחשב היה תופס בערך חדר גדול סטנדרטי. ודווקא הוא מכולם זכר לי חסד נעורים ואנחנו עובדים עד היום ביחד ככה שזה ממש לא מטריד אותי. לגבי שכר בהתמחות ממש לא בעיה אתה מבין בוודאי שבגילי (המופלג חחחחח) להזיז הכל הצידה ולשבת במשך 5-4 שנים ללימודים זה לא פרויקט קל אבל ניסבל,זה לא הבעיה נגיד. רציתי לדעת יותר על הצד הלימודי קצת לוטה בערפל המכינה מה הרמה? בחינות הכניסה למכינה איפה אני יכול למצוא חומר על הבחינה? הראיון בכללי מה זה ומה שואלים שאני לא ירגיש כמו איזה טמבל שלא מבין מה שואלים אותו ומה מטרת כל שאלה,כי בכל זאת השכלתי הפורמלית מינימלית 21 שנות לימוד +מיכללה למחשבים הניסיון ענק חוכמת חיים יש ברוך השם אבל בכל זאת סקרן לדעת לפי מה קובעים מי לשבט,ומי לחסד. תודה מראש פז גיל

        • קודם כל שיהיה בהצלחה, אני חושב שהמכינה
          זיו | 31/01/2009 14:28

          היא פשוט מיועדת לישר קו עם שאר הסטודנטים שכולם יהיו פחות או יותר באותה רמה נראה לי שזה חומר ברמת תיכון לא יותר מזה אני מציע לך לעשות כאן באתר חיפוש בפורומים ולרשום "מכינה" לדעתי היו כבר כמה שיחות/הודעות בנושא

    • מכינה
      לי | 31/01/2009 20:50

      הסר חשש מלבך, אין לך ממה לחשוש מדובר בחומר בסיסי ביותר.

      • גיל 54 כנס ידידי - כל התשובות
        ג'וני | 02/02/2009 20:40

        לגבי מכינה בקרית אונו , מדובר על הקורסים הבאים: מורשת ישראל (מלחה"ע ה2 בעיקר) אין קושי כל ומעניין מאוד, אוריינות אקדמית (כתיבת רשימת מקורות וקריאת טקסטים אקדמיים ברמה סבירה) משעמם אבל נסבל , קורס מקורות המשפט (מעניין ולא קשה כלל) ומדע וטכנולוגיה שזה מחשבים וישומי אופיס ותוכל לקבל פטור. בגדול אם אתה מעל 30 תתקבל , הראיון עצמו מורכב משאלות כלליות , למה אתה רוצה ללמוד ושאלות כלליות עליך...כעיקרון כולם כמעט מתקבלים. דבר נוסף וחשוב יש שני מבחנים לפני אישור לעבור מכינה...מבחן בעברית כמו פסיכומטרי (הייתי אומר ברמת 75% מפסיכומטרי ) ואנגלית על מנת לשבצך ברמה מתאימה...ABCD..או פטור..אני מעריך בגלל ה MCSE שתעבור בקלות...מעבר לכך אל תתן לשום דבר להרתיע אותך...אני אומנם צעיר ממך באיזה עשור אבל גם לא צעיר במונחים המקובלים. כסטודנט בקרית אונו - מאוד ממליץ. בהצלחה.