אני אל רוצה להשימע בנאלי אבל בסוף תמצאי

  • נמאס לי
    מישהיא | 23/01/2009 21:37

    אני בשנה ב' מחפשת התמחות ל2011 וכבר על סף התמוטטות עצבים! קודם כל בקושי מזמנים אותי לראיונות כי אני לומדת במכללה. (למרות שיש לי ציונים מעולים). כשכבר כן מזמינים אותי לא הולך לי, אני נלחצת ולא מצליחה להביא לידי ביטוי את היכולות שלי בכמה דקות של הראיון. כרגע אני עומדת במצב שנשארו לי רק עוד שלושה ראיונות (מתוכם אחד לא משהוא גם ככה) ואני יודעת שנשארו שם מקומות ממש ספורים ועליהם מאות מתחרים כי כבר אנשים סגרו. בכלל קשה להתרכז בלימודים ככה שבאמצע התקופת בחינות יש את הראיונות האלה זה הדבר הכי לא הגיוני שיש. השאלה היא להערכתכם כמה זמן עוד נותר לי לנסות להשיג התמחות טובה? מתי כל המשרדים יהיו כבר תפוסים?

    • אני אל רוצה להשימע בנאלי אבל בסוף תמצאי
      אורן המקורי | 24/01/2009 01:23

      לא סגרו בהמון מקומות עוד לגבי מועדים קודמים. אל חשש.

      • איפה את לומדת?
        רונה | 24/01/2009 08:15

        אני שנה ב' במכללה למנהל ואני לא מרגישה שיש בעיה מסוימת בגלל שלמדתי במכללה.

        • גם אני לומדת שם
          מישהיא | 24/01/2009 11:24

          רונה סגרת כבר? איפה? אם לא סגרת בכמה ראיונות היית? לי בקושי קוראים וזה ברור לי שזה בגלל המכללה כי הציונים מעולים והקו"ח סבבה. שכבר קוראים לי תמיד שואלים למה אני לומדת שם ולא באוניברסיטה ואם ניסיתי ללכת לאוניברסיטה כך שאני כן מרגישה בעיתיות עם הנושא הזה במיוחד שאני רואה חברה שלי שלומדת בת"א עם ממוצע 10 נקודות יותר נמוך שהוזמנה לעשרות ראיונות ועכשיו מתלבטת בין שני משרדי עלית שהיא התקבלה אליהם. (היא חברה טובה שלי ואני אוהבת אותה אבל בינינו אני מכינה לה עבודות...) אורן אתה בטוח לגבי מה שאמרת? אתה מדבר על משרדים מובילים? זה ממש לא הרושם שאני קבלתי. נראה לי שתוך שבועיים שלושה נשארים עם "שאריות".

          • גם לומדת במכללה למנהל
            שרה | 24/01/2009 13:20

            אני חושבת שאת נלחצת יותר מידי. יש לי המון חברים שלומדים במכללה ואפילו עם ממוצע 85 הצליחו להתברג למשרדים מובילים כמו זליגמן, פירון יגאל ארנון ועוד. אין חשיבות לכך שאת לומדת במכללה ואם שואלים אותך בראיון למה לא הלכת לאוניברסיטה פשוט תאמרי את האמת שלא התקבלת. אין לזה שום נפקות. אני התחלתי לחפש התמחות לפני שבועים וכבר סגרתי בשני מקומות. בכל מקרה מה שאת צריכה לעשות זה קצת להרגע אנשים מוצאים התמחות גם בסוף הלימודים ויש הרבה מקומות. מעבר לכך את יכולה לעשות כמוני ולשלוח באופן יזום בפקס את קורות החיים שלך מכתבי המלצה וגיליון הציונים בצירוף של מכתב פתיחה קצר ויקראו לך לראיונות. אחרי ששלחתי את הפקסים ללפחות 80 משרדים היו לי תוך שבוע 10 ראיונות. בקיצור אל דאגה.

            • לשרה דחוף
              מישהיא | 24/01/2009 13:27

              איפה סגרת שרה? מה הממוצע שלך? .מאיפה מצאת את מספרי הפקס? אני חפשתי מהקודקס רק.

              • תשובה
                שרה | 24/01/2009 13:39

                סגרתי בשני משרדים מסחריים בינוניים והאמת שבכלל לא שלחתי לגדולים כי אין לי רצון בכך. הממוצע שלי הוא 85. מה שעשיתי זה ללכת לרשימה של ברנדסטריט ולהיכנס לאתר אינטרנט של כל משרד עו"ד - שם רשום הפקס. במכתב פניה כתוב לכבוד ראש תחום מתמחים... אם את רוצה לדבר באופן אישי יותר את יכולה לפנות אלי במייל sarzvi@gmail.com.

                • ל-2011 ואת מתיאשת - נו באמת יש לך מלא זמן מה יאוש
                  קלאצנקו | 24/01/2009 14:04

                  רוב הסטודנטים מוצאים בשנה ג' בכלל את מבאסת את שאר גולשים כאלה שבשנה ד' ועוד לא מצאו לי יש הרבה חברים שעדיין לא מצאו ועוד חודש אמורים להתחיל התמחות אז מה בוער לך

                  • ממש לא התכוונתי להלחיץ אחרים
                    מישהיא | 24/01/2009 15:04

                    הלחץ בעיקר נובע מסוג של אכזבה. היו לי ציונים מעולים בשנה א' והמכללה הציגה בפני איזה מצג שוא כאילו מציאת התמחות עילית תהייה עבורי כמו לחפש קרח באנטרטיקה. בגלל אותו מצג שוא נשארתי ללמוד במכללה. עכשיו כשבקושי מזמינים אותי לראיונות אז אני מתוסכלת, מאוכזבת, לחוצה ומצטערת שלא עברתי. אני ממש לא מתכוונת לבאס אחרים וגם לא נראה לי שזה אמור לבאס כי אני מניחה שמי שמחפש בשנה ג' או ד' לא מחפש וכנראה גם לא מעוניין לחפש באותם משרדים מסוימים (שעליהם התכוונתי שאין על מה לדבר שם בעוד שבועיים) שבלוא הכי סוגרים שנתיים מראש. כולם ימצאו אבל כנראה שזה כבר לא יהיה בהרצוג. ולאורן המקורי ברור שמשרד גדול זה לא מציאה זה סבל ובחיים אני גם לא ירצה לעבוד מעבר להתמחות עצמה במשרד גדול אבל לי נראה ששווה לסבול, גם אם קשה, שנה אחת בשביל לפתוח כ"כ הרבה דלתות בשוק כ"כ מוצף. סוג של קורס טיס.

                    • אני ממש לא מסכימה איתך (מישהיא)
                      גם לומדת במכללה | 27/01/2009 16:01

                      את ממש דיכאת לי את החיים. אני גם לומדת במכללה למנהל אבל שנה ראשונה. מדובר במכללה מ-ע-ו-ל-ה שיש לה שם חזק מאוד בשוק היום. אני יודעת בוודאות לגבי מספר בעלי משרדים שמעוניינים להעסיק סטז'רים דווקא מהמכללה למנהל ומן הבינתחומי בגלל שהם מגיעים לפרקטיקה יותר משופשפים. אל תשכחי שרוב הסטודנטים היום - בלי קשר למקצוע - לומדים במכללות!! את יכולה גם ללמוד במקום שהוא "פחות נחשב" או "יותר נחשב" - זה לא מה שקובע!! משפטים זה מקצוע שחשוב מאוד לדעת איך למכור את עצמך. וזה לא פשוט כלל.

                      • בואי נהיה ראליות
                        מישהיא | 27/01/2009 19:32

                        קודם כל אל תתבאסי. אם תצליחי בלימודים ותקבלי ציונים גבוהים אין בכלל ספק שמצבך יהיה טוב יותר משל מצטיינים ממכללות אחרות (מלבד הבינתחומי שזה אותה נישה). אבל היות ואני בתהליך החיפוש אני מחוברת לשטח. עשו לי יופי של התפכחות... אין לי מושג מאיפה הבאת את הנתון הזה שמעדיפים אותנו על האוניברסיטאות. יכול להיות שזה בוגרים של המכללה ששומרים פינה חמה בלב ותודתי איתם. אגב את מוזמנת להגיד לי מיהם כדי שאני ישלח להם קו"ח מיד. אבל בגדול, מלבד מקרים פרטניים כפי שציינת, יש העדפה חד משמעית לאוניברסיטאות. אני במהלך החיפוש ורואה מה קורה בשטח לי ולכל חברי. אין טעם לטמון את הראש בחול. למה שאני יגיד סתם? לנושא הפרקטיקה, איזה פרקטיקה בדיוק? קורסים תאורטיים. אקדמיה. מקסימום סטודנט עושה איזה קליניקה אחת במהלך התואר. תהיי בטוחה שיש כאלה בדיוק בכל אוניברסיטה. פעם אחת אמרתי למראיין שבחרתי ללמוד במכללה בגלל שילוב הפרקטיקה אין לך מושג כמה נקטלתי על התשובה הזאת (לא על זה שאני לומדת במכללה אלא על אותה תשובה חסרת תוכן) מאז אני אומרת את האמת... אל תתבאסי תשקיעי ואם שנה הבאה תיפול בחלקך האפשרות לעבור תעברי.

                        • דבר אחרון למישהיא..:)
                          גם לומדת במכללה | 30/01/2009 22:05

                          תראי, אני ממש לא התכוונתי להישמע כמתנשאת או מבינה יותר ממך. ממש לא. אני פשוט גם לחוצה..מאוד. בלי קשר, אני גם מכירה כמה בוגרים מהמכללה ולא רק מפקולטת משפטים שיש להם ציונים טובים והם התשלבו בפרקטיקה בצורה טובה, אפילו טובה מאוד. אני פשוט לא רוצה להאמין שהמצב בעיני המשרדים, הגדולים לפחות, הוא שחור- לבן ביחס לקבלת סטודנט לגבי סוג האקדמיה. אם זה נכון - זה ממש עצוב. עוד דבר, אני באמת מקווה שאת תמצאי התמחות מצוינת וכמה שיותר מהר..:)

    • המשרדים הגדולים זו מציאה?! - תחשבו שוב
      אורן המקורי | 24/01/2009 14:05

      העיקר להגיד שאתה מתמחה במשרד כזה או אחר זה לא הכל. חשוב היחס האנושי, התנאים וכו'. מי שמתאים לו להיות עבד של לפחות 12 שעות ביום, ללא כל יחס ועוד 1001 דברים לבריאות. לפעמים משרדים קטנים יותר טובים יותר מבחינת התנאים, היחס ועוד. מי שטוב תמיד יהיה טוב ויוכל להפגין את כישוריו בכל מקום אליו יגיע.

      • צריכים לקחת הכל בפרופרציות יש גם משרדים גדולים
        זיו | 25/01/2009 13:21

        שהתנאים מאוד נוחים והאווריה עצמה תלויה במתמחים שסביבך ופחות במעסיקים שאיתם יש לך בקושי קשר במשרד גדול בד"י יש גם תחרות בין המתמחים דבר שממש מקשה על תקופת ההתמחות- כל אחד מנסה לבלוט על חשבון השני. מנגד גם משר קטן יכול להיות זוועה של ממש - אני מכיר הרבה משרדים של 2-4 עו"ד שדרשו שעות עבודה של 8-19:00 שמשעה 17:00 התפקיד שלך הוא לענות לטלפונים לכן אין לפסול (לדעתי) משרד בגלל גודל שלו או מה ששומעים עליו יש לגשת לראיון ולבדוק מקרוב - לדבר עם המתמחים ששם ועו"ד ולשמוע מה יש להם לומר הסיבה העיקרית לפסול מקום לא יכולה להיות גודל משרד אלא מוניטין שיש לו ו/או תחום עיסוק (אם יש לך אופציה להתמחות במשרד קטן יותר (אבל מוכר) בתחום שמעניין אותך עדיף על משרד גדול בתחום שפחות מעניין) כמו כן מגורים מאוד חשוב תיקחו בחשבון שלסוע כל יום מרחק של שעה+ לא דבר קל בכלל לכן הכל יחסי