ללא ספק אומר לך - ירושלים!

  • איפה כדאי ללמוד
    עדי | 19/01/2009 23:51

    שלום אני החלטתי ללמוד משפטים אבל אני מתלבטת היכן לעשות זאת.יש לי ציונים גבוהים,לכן זה לא מהווה מכשול עבורי. מלבד הרמה הגבוהה של הפקולטה חשוב לי לדעת שיש אווירה טובה בין הסטודנטים ולא של תחרותיות או חוסר עזרה. קראתי באתר של אוניברסיטת ירושלים שהיא האוניברסיטה היחידה שמארגנת יריד השמה שבו מגיעים נציגים ממשרדי המשפטים כדי למצוא מתמחים ורציתי לשאול האם היריד הזה באמת עוזר בלמצוא עבודה. תודה מראש

    • ללא ספק אומר לך - ירושלים!
      + | 20/01/2009 09:25

      ירושלים הכי טובים. אין לי מושג לגבי האווירה בין הסטודנטים, אבל ללא ספק הם הכי נחשבים.

    • ירושלים - אבל...
      ס | 20/01/2009 13:54

      התחרותיות וחוסר העזרה ההדדי מזעזעים ועולים על כל האוניברסיטאות. תחליטי מה חשוב לך. להתמוד לבד בירושלים. אך לקבל יוקרה והזדמנות מצוינת להשמה בעבודה (ההשמה מעולה). או למצוא "חברה וחברתיות". החלטה שלך. תחשבי על העתיד לאור הרוויה במקצוע הזה

      • רק י-ם
        סטודנט למשפטים בי-ם | 21/01/2009 06:20

        יוקרה אקדמית, דרישות גבוהות ואוירה חברית. אם את מתקבלת אז אל תהססי. ומי שאומר לך אחרת פשוט לא מבין.

    • ציונים גבוהים זה לא מספיק בכלל, אלא אם כן הוצאת  לת
      מעל 700 בפסיכומטרי.. | 20/01/2009 16:27

      • ציונים
        עדי | 20/01/2009 19:36

        קבלתי 680 בפסיכומטרי וביחד עם ציוני הבגרויות שלי זה מספיק כדי להתקבל איפה שאני רוצה

        • זה לא חייב להיות י-ם
          פלונית | 21/01/2009 12:16

          י-ם באמת פקולטה מעולה. אבל אם את מאזור גוש דן ומעוניינת להשאר בו ממש ממש לא לא נראה לי שלימודים באוניברסיטת תל אביב יהוו לך מכשול. בעצם אין שום סיכוי כזה. יש גם דיעה שהפקולטה בתל אביב זהה ברמתה אם לא יותר לפקולטה בי-ם כיום. לא כל החיים זה קריירה ואם יש לך חיי חברה בתל אביב תשארי בתל אביב. ירושלים זה עם כל הכבוד לא הרווארד וההבדל בינה לבין תל אביב (אם בכלל קיים) לא מצדיק את ההוצאות הכלכליות וההשלכות החברתיות שכרוכות בעזיבת הבית.

          • בקריית אונו או נתניה הם הכי טובות בשוק
            מכללרע | 21/01/2009 20:32

            לבוגרים שלהם מובטחת עבודה וגם בתנאים ממש טובים אין על המכללות האלה חבל שנרשמתי לת"א

            • בר אילן- בהחלט!
              אחת שיודעת | 23/01/2009 01:04

              ירושלים זה אולי נחשב והכל אבל אני פגשתי לא מעט אנשים שלמדו שם ואמרו שהלימודים היו פשוט סבל מבחינה חברתי וזה לא היה שווה את זה. גם בתל אביב יש לי חברים שסובלים כי כשהם מחפשים עזרה אף אחד לא עוזר, כולם בורחים, מתחמקים, מתנדפים... אני לומדת בבר-אילן, ואולי זה לא ירושלים אבל אני אישית בחרתי ללמוד בבר-אילן למרות שיכלתי ללכת גם ל2 האוניברסיטאות החאורת- האווירה מדהימה, כולם עוזרים לכולם- תמיד! הלימודים לא פחות נחשבים ממקום אחר- עובדה שבכל משרד נחשב (הרצוג, ש.הורביץ, פישכר בכר, ארנון ועוד ועוד טובים ורבים) יש בוגרים של בר-אילן. עכשיו אני בשנה שניה והרבה מאוד כבר הצליחו להתברג לאחלה התמחויות בלי שום בעיה. אם כבר מעבירים 3 וחצי שנים בתואר עדיף להעביר אותו בכייף במקום שיקפיו אותך אנשים תומכים וירימו אותך כשקשה!

              • מילה בסלע
                ס | 25/01/2009 11:01

                כל מילה שווה זהב. חבל להוסיף

                • בר אילן
                  בר אילנית | 27/01/2009 17:12

                  אין ספק שבר אילן. אווירה תומכת וטובה. אפשר להתקבל לכל המשרדים הטובים ביותר.גם אני יכלתי להתקבל לכל האוניברסיטאות ולא מתחרטת לרגע. אבל אם את שוקלת ברצינות התמחות בבית משפט עליון אז עדיף ירושלים. מבר אילן מתקבל רק אחד בשנה.