מצטרפת לשאלה

  • עזרה במשפט חוקתי
    ל | 14/01/2009 12:56

    שלום, בעבודה במשפט חוקתי,קבלנו קייס על פלג חרדי שהחליט על הקמת ישוב על אדמות מנהל שהוקצו לו.תקנון הישוב מפלה בין חלקי האוכ' ופוגע במ"ס זכויות. ברצוני לדעת מהו מעמד התקנון? האם ניתן להתיחס כחקיקת משנה ולבחון פסקת הגבלה? עזרה תתקבל בברכה

    • מצטרפת לשאלה  לת
      שירי | 16/01/2009 18:11

    • תקראי את פס"ד עדאללה  לת
      התשובה שם | 18/01/2009 09:03

      • קראתי אותו והוא לא
        שירי | 18/01/2009 09:47

        קודם כל תודה על ההתייחסות.קראתי אותו והוא לא מסביר על התקנון, אלא רק שמגיע לפלג קרקע בגלל שהם מיוחדים.אז לאור מה אני בודקת את הזכויות שנפגעו??

        • הכל מתחבר לחוקי יסוד - לבדוק עם תקנון

          מתנגש עם חוק יסוד ואז לעשות פסקת הגבלה וכו'

          • אבל
            שירי | 18/01/2009 21:08

            אבל פס' הגבלה עושים כשחוק פוגע בחוק יסוד. התקנון הוא לא חוק!

    • פס"ד קעדאן - מתייחס לאותה סוגיה במקום חרדים, ערבים  לת
      ס | 20/01/2009 13:49

      • תשובה
        שישליק | 21/01/2009 23:37

        לדעתי את צריכה לבדוק אם הגוף (היישוב ) הוא ציבורי או לכל הפחות דו מהותי. אם הוא דו מהותי אין לך צורך בחוק מסמיך אלא את צריכה רק לבדוק אם ההחלטה היא עומדת בפסקת ההגבלה. התקנון איננו חקיקת משנה. אם הוא ציבורי צריך לבדוק אם יש איזה חוק/חקיקת משנה שמתיר לפגוע בזכויות הללו.