לראיון שני מזמינים רק את מי שבאמת התרשמו ממנו

  • משך זמן לזימון לראיון שני
    מישהו | 03/01/2009 10:53

    יש לי שאלה לכל מי שחושב שיודע לענות. האם הגיוני שבכל המשרדים שבהם יש ראיון שני אז מי שבאמת התקבל לראיון שני מזומן אחרי יומיים-שלושה ואת כל השאר משאירים פשוט ב"הולד" למקרה שיצטרכו עוד אנשים? השאלה שלי היא בעצם אם אפשר להסיק מסקנה אם לא קיבלת זימון לראיון שני אחרי יומיים-שלושה ולהבין את המשמעות......

    • לראיון שני מזמינים רק את מי שבאמת התרשמו ממנו  לת
      ומתוך אלו בלבד יקבלו | 03/01/2009 12:02

      • בתור אחד שהיה עשרות ראיונות לא חייב להיות תוך 3-2
        זיו | 03/01/2009 14:48

        ימים יש כאלה שגם תוך שבוע יחזרו אליך בו נגיד שיותר משבוע לא קרה לי ולא יצא לי לשמוע ואם מזמנים לראיון שני זה רק כאלה שהתרשמו מהם והמשרד ממש רציני אגב אני חייב להגיד זאת בלי קשר לראיון שני לגבי זימון לראיון בכלל זה שגם כל חודש בערך מתקשר אלי משרד ואומר לי שהגיעו קו"ח שלי אלו והוא רוצה לזמן אותי לראיון- שתבינו אני שנה ד' והתמחות סגרתי בשנה ג' כלומר לזימון לראיון התקשרו אחרי יותר משנה זה ככל הנראה מביטולים וכו' ואז הם צריכים למצוא מחליפים והם כנראה שולפים קו"ח ממאגר שיש להם לכן כל המבטלים שפוחדים לבטל התמחות אין לכם מה לדאוג המשרדים נערכים לזאת

    • לא נשמע לי הגיוני
      פלונית | 04/01/2009 00:39

      אני רק עכשיו התחלתי לחפש ואני לא איזה מבינת דבר בתחום אבל מההגיון מה שאמרת לי לא נשמע לי הגיוני. הרי המשרדים מזמנים בערך 200 מזומנים ע"מ לקבל 10 ז"א שיש המון מרואיינים. נראה לי הגיוני שלא בודקים רק את הראיון שלך אלא גם איך הוא היה באופן יחסי לשאר הראיונות. קרי, גם אם היה לך אחלה ראיון הם רוצים לראות עוד אנשים מכיוון שאולי יבואו טובים ממך וחבל להם על הטרחה לראיין אותך שוב. אי אפשר בפרק זמן כה קצר לראיין כ"כ הרבה אנשים ולכן נראה לי הגיוני ששבוע שבועיים זה פרק זמן הגיוני. אם מזמינים אותך תוך יומיים דוקא זה נראה לי כמו משהוא חריג, ממש התלהבו ממועמד. אבל זה סתם ניחוש פרוע.

      • שאלה לזיו
        פלונית | 04/01/2009 00:45

        זיו קראתי שהיית בעשרות ראיונות ובתור אחת שהתחילה לחפש זה קצת מלחיץ אותי. למה עשרות ראיונות? זה הגיע ממך או מהם? להרבה אנשים קורה שהם הולכים לעשרות ראיונות? כי בימים האחרונים שמעתי על כמה סיפורים כאלה וזה נשמע לי בלתי נסבל איך אפשר לעמוד בסבל כזה כל פעם לבוא להתכונן להתלבש לנסוע בין עבודה לימודים ושאיפה לקצת חיים. אני פונה אליך כאחד שהוא בשנה ד' ובטח מכיר קצת תפרוצדורות כמה ראיונות נראה לך בממוצע לוקח למרואיין הממוצע עד שהוא מוצא את ההתמחות המיוחלת?

        • לפלונית- אני חיפשתי עבודה בתחום המשפטים כבר 3 פעמי
          זיו | 04/01/2009 15:31

          3 פעמיים עבדתי כטרום מתמחה ב2 משרדים ותמיד המשכתי לחפש עוד משרדים עבדתי בתחום נזיקין - תעבורה- משפחה- וגם קצת מחסרי אחרי שנגעתי בהכל וידעתי מה אני רותה להתמחות בו חיפשתי משרדים שמתמחים רק בתחום ספציפי והלכתי פשוט למלא כאלה משרדים מאוד אוהבים שאת מראה להם ניסיון ועוד יותר מתלהבים שאת מראה שאת מכירה הרבה תחומים אבל בחרת דווקא בתחום הזה כי הוא הכי מוצא חן בעייניך מה שקורה שהרבה סטודנטים שאין להם ניסיון לא יודעים מה זה אומר בפרקטיקה תחום: אזרחי, משפחה, פלילי, נזיקין וכו' לכן הרבה פעמים תוך כדי ההתמחות המתמחה ממש סובל ובעלי המשרד רואה זאת לכן המשרדים שזימנו אותי ידעו כבר שאני רוצה להתמחות רק בתחום אחד שהוא התחום שבו הם עוסקים לכן הייתי באמת ואני לא צוחק (ספרתי) ב 36 ראיונות, רובם אגב במשרדים קטנים ומאפניים שלא שווים בכלל את הדלק ליסוע לשם