תסתכלי למטה- בחור בשם זיו ענה על השאלות האלה

  • HELP!!!!!!!!!!!!!!!
    TIPTIP | 31/12/2008 14:41

    זקוקה לעזרה, מה הקשר בין מבחן השפיטות של ברק לזה של שמגר? תודות.ומה הקשר בין שפיטות לבין שק"ד שיפוטי לאקטיביזם שיפוטי? פשוט מעצצצצצצצבן המרצה הזה....

    • תסתכלי למטה- בחור בשם זיו ענה על השאלות האלה
      טל | 31/12/2008 15:14

      רשום שאלות בתורת המשפט

      • קשר בין אקטיביזים שיפוטי ושקל"ד שיפוטי
        זיו | 31/12/2008 17:05

        אקטיביזים שיפוטי משמעותו פשוטה : שהשופט לוקח צעד קדימה מבחינת השפיטה ואולי אף מעבר למה שהיה נהוג ובמילים אחרות אקטיביזים שיפוטי הוא התערבות בית משפט בכמעט כל נושא (חלומו של שופט ברק) כתוצאה מאקטיביזים שיפוטי יש לשופט שקל"ד שיפוטי וכאן הוא הקשר , התוצאה כיום שמכיוון שברק הנהיג אקטיביזים שיפוטי וקבע שלמעשה אין דבר בעולם מבחינה נורמטיבית שאינו שפיט (שמגר מנגד טוען שיש דברים שאינם שפיטים) לשופטים כיום יש חופש שיקול דעת ויש להם לגיטימציה לתת פירוש לכל מקרה שמונח בפניהם (כולל מקרים שהחוק לא מתיר כלל מקום לשקול דעת) לכן הקשר הוא : כתוצאה מאקטיביזים שיפוטי יש שיקול דעת רחב מאוד לשופטים בכל מקרה המונח לפניהם