כצעד ראשון, דברי עם E.T

  • מחפשת אנשים מהעולם החיצון לשמוע דעתם
    שירי | 30/12/2008 13:28

    היי, זה יהיה קצת ארוך אבל אני ממש צריכה עצה מאנשים מחוץ למערכת שבה אני עובדת. אני בת 28 משרתת כחוקרת במשטרה החל מגיל 20. במהלך שירותי למדתי באונ' בר אילן קרימינולוגיה. אני עובדת כל שבת שנייה , לילות וחגים כל משמרת תשע וחצי שעות וכמובן במצבי מלחמה יום יום 12 שעות או ליליה או יום ללא ימי חופש. המשכורת עומדת על 8000 נטו עם תנאים של עובד מדינה . אני עובדת עם נרקומנים ואנשים לא ממש סימפטים וחוזרת עם הרגשה לא טובה כל יום הביתה בגלל אופי העבודה, לא אהבתי את העבודה מתחילת שירותי והחזקתי מעמד רק לשם קידום אשר לא צלח . העברה למחלקה אחרת לא באה בחשבון מבחינת המערכת עקב חוסר אדם. אני רוצה לעזוב את העבודה אבל נתקלת בתגובות של " מה תעשי בחוץ" " איפה יהיו לך תנאים כאלה" וכו'... רוצה לשמוע את דעתכם מה הייתם עושים במקומי. לציין שאין אני יודעת איך לעבוד מחוץ למערכת מאחר ואף פעם לא עבדתי בשוק הפרטי. תודה :-)

    • כצעד ראשון, דברי עם E.T  לת
      איגנציוס | 30/12/2008 14:03

    • עבודה...
      אקרמן לילך, עו"ד | 30/12/2008 15:14

      היי.. האמת שהיום מצב השוק לא טוב אבל שעות העבודה שאת מתארת הם אכן שעות רבות. 8000 נטו זה שכר יפה אך אף אם תמלצרי ו/או תעבדי מס' שעות זהה ואף פחות מזה תוכלי להגיע לאותו שכר אולי עם תשלום פחות. עצתי היא כי תתחילי לחפש ולבדוק את השוק כל עוד יש לך עבודה, נצלי ימי חופש וכו' כדי ללכת לראיונות ודעתי האישית היא כי באם לא הולכים לעבודה עם חיוך אז עדיף להרוויח 1000 שקל פחות אבל להנות ממה שעושים.

    • העולם החיצון
      מנסיון | 05/01/2009 21:25

      כאחת שעשתה את זה, עזבתי תנאים של עובדת ציבור עם משכורת של 8500 נטו. העט יכול היה ליפול ב- 4. אבל בגלל מוסר עבודה אישי לשי היה נופל לי מהיד רק לאחר 11 שעות עבודה בקירוב. נכון, קיבלתי שעות נוספות והכל, אחזקת רכב. כל אלה לא היה בהם כדי למלא את הרצון שלי להתקדם. וגם אצלי האפשרות להתקדם במערכת בטווח הקצר והארוך נחסמה. במעדה רבה הגעתי לתקרת הזכוכית שלי במקום העבודה. ואז הגיעו התובנות. 1. המקום שבו עבדתי (כולם אמרו לא עוזבים קביעות, לא עוזזים משרד ציבורי וכו'וכו') הוא מלכודת שכר. הכוונה שלי שהתנאים שבו ותפיסת העולם שלי וןשל העובדים בו ושל הסביבה היא כ"כ מקובעת עד שאת לא מצליחה להשתחרר מהלמכודת השכר הזו. 2. השכר שקיבלתי למרות תשלום השעות הוספות לא שווה את השחיקה וביחוד את אי היכולת להתקדם. זה לא לעניין שבמשך שנים אתקבע עם אותה עבודה ואותה דרגה ואותו תפקיד רק בגלל שהמבנה הארגוני לא מאפשר לך להתקדם. 3. שוק העבודה החיצוני קשה. זה נכון. אבל נסי ככל האפשר להעז בכל זאת, לגשת לראיונות וביום שתהיה לך הצעת עבודה להודיע הודעה מוקדמת על התפטרות. ברוח טובה כמובן. 4. והיה והגעת להתפטרות בקשי פיצויי פיטורין על אף שלא פוטרת(אם מגיע לך לפי "המקובל" בארגון בו את עובדת, זה הכי קל) בעיקר אם את ותיקה יש סיכוי גבוה שיאשרו לך פיצויי פיטורין. מניסיון שלי זה עבד. עזבתי, השתחררתי וכיום אני עו"ד בחוץ. העיקר להעז להיות נחושה ולמרות כל הקיבעונות של הסביבה ואולי גם שלך, נסי את מזלך. אם ניסית והצלחת לא תהיה מאושרת ממך.