תגובה

  • לימודי משפטים
    תום | 24/12/2008 20:26

    שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד משפטים בשנה הבאה(אוק' 09) ועם הציונים שיש לי כרגע אני יכול להתקבל לאונ' בר אילן, חיפה וכמובן לכל המכללות. מה אתם ממליצים? ללמוד באונ' שנחשבת ל"בינונית" או מנגד ללמוד באחת מהמכללות ה"בכירות"(בינתחומי או למנהל). כמובן שהמכללות גם מציעות אופציה של תואר משולב, שהופכת את הלימודים ליותר מועילים ושימושיים. תודה מראש, תום *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

    • תגובה
      בדרך... | 25/12/2008 00:07

      מי אמר לך שבר אילן זו אוניברסיטה בינונית??? האוניברסיטה בכלל והפקולטה למשפטים בכלל היא מעולה! יש המסתייגים בגלל עניין קורסי היהדות אבל אין חולקין לגבי הרמה הגבוהה! כמו כן, לאחר המון נסיון אני יכול לומר לך כאחד שלומד במכללה שאין בעיה גם ללמוד במכללה עדיף בבינתחומי, מכללה למנהל ולאחרונה גם קרית אונו עולה ופורחת... יש יתרונות לכל מוסד... תעשה חושבים לעניין שכר הלימוד שעות הלימודים וכולי... בכל מקרה הכל יהיה תלוי בך בזמן ולאחר הלימודים... בהצלחה!!!

    • תגובה
      ללימודי משפטים היקר | 28/12/2008 16:15

      כסטודנטית שנה ד' ב"אוניברסיטה בינונית" שהתקבלה לסטאז' במשרד גדול, ושחברי לאוניברסיטה התראיינו והתקבלו לסטאז' במשרדים הגדולים במשק, פרקליטות, משרד המשפטים ואף ביהמ"ש העליון אני ממש לא רואה סיבה לשלם יותר מפי שתיים עבור מכללה שנחשבת כטובה כמו האוניברסיטאות הבינוניות שהשמצת לעיל. גם בבר אילן אתה יכול ללמוד תואר מורחב של משפטים עם תארים משניים בשלל נושאים שונים, ואף ללמוד לתואר ראשון + שני משולב ללא תיזה ב-4 שנים. מלבד אני יכולה להצהיר כסטודנטית למשפטים שיש לה חברים באוניברסיטאות אחרות שנחשבות יותר כנראה בעיניך שאין על אווירת השיתוף בבר אילן. אני חלילה לא מנסה לשכנע אותך להצטרף לאוניברסיטה הבינונית שלי אבל אני מזמינה אותך להיכנס לאתר הסטודנטים של הפקולטה שלנו כדי ללמוד אחות סטודנטים מהי hamishpat.com

      • אהלן
        תום | 28/12/2008 17:35

        אני מתנצל אם נעלבת או נפגעת שהשתמשתי במונח בינונית, אבל זו בדיוק הסיבה שהוספתי " ". איני יודע לקטרג את האוניברסיטאות והמכללות השונות, אלא רק ממי ששמעתי וקראתי. היות ויש לי מספר חברים וקרובים שמשמשים בתור עו"ד, משפטנים וסטודנטים במוסדות השונים - הבנתי מהם שאת"א והעברית עדיין מבחינת היוקרה, נחשבות יותר. בכל מקרה אם פגעתי במישהו אני מתנצל. אם תוכלי בבקשה להרחיב על הלימודים בבר-אילן אודה לך, מכיוון שההתלבטות המרכזית שלי נכון להיום היא בין בר-אילן לבינתחומי. וחשוב לציין שאני בנאדם שמאוד חשוב לי האווירה הסטודנטיאלית, חיי החברה בקמפוס וכ"ו... בקיצור האווירה מעבר ללימודים עצמם.

        • בהמשך לתגובתי הקודמת
          ללימודי משפטים היקר | 31/12/2008 15:03

          כמו שאמרה עו"ד אקרמן לכל דבר - אוניברסיטה, מכללה, והמוסדות עצמם יש יתרונות וחסרונות, שמאוד תלויים בתפיסת העולם שלך ובמה שחשוב לך. אני באופן אישי חושבת שתמיד עדיף ללמוד באוניברסיטה אם אפשר. אם יש לך מניעה כל שהיא ללימודים אוניברסיטאיים (ציונים, הצורך לעבוד במשרה מלאה) הרי שראוי שתבחון האם אופציית המכללה היא אופציה שפותרת לך את הבעיות הללו. אולם אם המכללה מוכרת בכך שהיא "טובה כמו אוניברסיטה", למה לא ללכת למקור ולחסוך כמה עשרות אלפי שקלים. ככלל אני יכולה להגיד לך שאני מאוד מרוצה מהלימודים שלי באוניברסיטת בר אילן, הן בפן של המרצים - פרופ' ידידיה שטרן, פרופ' ציפורה כהן, פרופ' רייך, פרופ' ליפשיץ, זילברשץ ומרצים נוספים שנחשבים לשם דבר בתחומם. מעבר לכך אני יכולה לומר לך שעל אף העובדה כי פקולטאות למשפטים ידועות באווירה התחרותית שבהן באוניברסיטת בר אילן יש דגש מאוד גדול על אווירת השיתוף, כפי שציינתי בתגובה הקודמת שלי. אני מאחלת לך בהצלחה בכל מוסד לימודים בו תבחר.

      • את מדהימה ! תשובתך לעניין
        ממליץ בר אילן | 28/12/2008 19:50

        טובי המרציםמבר אילן חלקם מרצה בעברית ובתל אביב פרופ' שפירא היה דיקן הפקלוטה למשפטים בבר אילן והיום פרופ' רייך "תותח" התחום הנזיקין. דר' ליפשיץ למד בבר אילן והיום מרצה מבוקש וגם שימש יועץ בתחום משפחה לנשיא בי"מ העליון פרופ' ברק בקיצור טובי המרצים בתחום באו מבר אילן

        • המרכז הבינתחומי
          ערן | 30/12/2008 23:55

          המרכז הבינתחומי מציע את מיטב המרצים בארץ. מפרופ' אהרון ברק (נשיא בית המשפט העליון לשעבר) , השופט בדימוס קדמי (שופט בית משפט עליון) פרופ' אמנון רובינשטיין (שר החינוך לשעבר) ועד לפרופ' יורם שחר (מומחה מס' 1 במשפט פלילי) וכו'. בניגוד לדברים שנאמרו המרכז הבינתחומי אינו נמנה עם המכללות "הנוחות בדברים הללו". שעות הלימוד מרובות, יותר מכל אוניברסיטה אחרת. זאת משום שהתוכנית משלב שני תארים במקביל. המטלות האקדמאיות הניתנות רבות ומאתגרות. האווירה ה"חמימה והמשפחתית" מתבטאת בעיקר בשירותי מזכירות גבוהה, תנאי לימודים (מבנים, ספריה, מעבדות מחשב וכו') הרמה גבוהה מאוד. דבר שמתבטא בתשלום. בקיצור - יש תמורה לאגרה. בהצלחה.

          • המרכז הבינתחומי לא שונה לפי דבריך
            ג'רי פינק | 01/01/2009 21:03

            שים לב ! כשלומדים 2 תארים במקביל פועל יוצא זמן לימוד ארוך יותר , התוכנית אינה מוסיפה בתחום משפטים אלא מאפשרת עוד תואר עם זאת מסכים איתך שהמרכז הבינתחומי וכן הקריה האקדמית מקשים בלימוד ובבחינות על מנת שהסטודנטים יצליחו יותר בהצלחה

    • מכללה / אוניברסיטה
      אקרמן לילך, עו"ד | 30/12/2008 15:19

      ראשית, לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות שלו . באופן כללי אין חולק כי עדיף ללמוד באוניברסיטה אבל באוניברסיטה הלימודים הם קשים יותר מבחינת שעות הלימוד והיקפם ומסלולי הלימוד אבל נחשבים כטובים יותר בשוק וזולים בהרבה . לעומת זאת המכללות יותר נוחות בדברים הללו ויותר חמימות ומשפחתיות אך יקרות בהרבה, השאלה מה מחפשים. אני באופן אישי מסכימה עם התגובות לגבי בר אילן- אוניברסיטה מעולה. לעניין המכללות- טובי המרצים מלמדים גם שם ואפילו ניתן למצוא מרתים זהים הכל תלוי בשיקולים הנלווים שיש לך.