לימודי משפטים בארץ בד"כ נעשים באמצעות פסקי דין

  • ספרי לימוד וחוברות לימוד לתואר ראשון
    סטפן | 19/12/2008 06:46

    שלום לכם אני מורה לעברית בפריס, צרפת והשנה אני מלמד תלמיד בן עשרים שרוצה ללמוד משפטים בארץ אחרי שנתיים של משפטים בצרפת. הייתי רוצה לרכוש מכם ספרים של השנתיים הראשונות לתואר ראשון במשפטים  ודרך אגב גם לשאול האם ניתן לרכוש חוברות מצולמות אשר אתם לומדים או למדתם עליהן, ממש חשוב לי לרכוש אותן. אני מודה לכם על העזרה שתספקו לי בעניין זה. בברכה   סטפן שי ברגיג מורה לעברית, פריס

    • לימודי משפטים בארץ בד"כ נעשים באמצעות פסקי דין
      זיו | 19/12/2008 11:22

      ומהם לומדים הלכות של אותם פסקי דין חוברות וספרים שממש מהם לומדים אני לא חושב שיש כלכך הרבה מלבד ספרי הלימוד של חב' מחשבות אגב כל פקולטה מלמדת קורסים בזמנים שונים כך שבמקום אחד ניתן ללמוד דיני עונשין בשנה א' ויש מקומות שלומדים רק בשנה ג' אגב אם אינך יודעת שיטת המשפט בצרפת שונה לגמרי מהשיטה הנהוגה בישראל אצלנו יש את השיטה אדברסרית לעומת צרפת שבה זה אינקוויזטורית כך שיש הבדל משמעותי *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

      • נכון
        סטפן | 19/12/2008 11:33

        שלום אני יודע את זה היטב. במקביל אני זקוק לרשימת פסקי הדין שנלמדים ברוב החוגים למשפטיםבארץ. אשמח אם מישהו יוכל למסור לי רשימה כזו.תודה ושבת שלום

        • יש לי פיתרון מעולה בשבילך משהו הכי פשוט שיש ובאמת
          זיו | 19/12/2008 16:32

          תראי - כיום (לצערנו) אין ממש חובת נוכחות בשיעורי המשפטים ומה שרוב הסטודנטים עושים זה מאוד פשוט לא נכנסים כלל לשיעורים(הרצאות) במהלך השנה אלא לומדים מ"מחברת בחינה" כלומר מחברת סיכום של השיעורים של מישהו שהיה נוכח שם ורק מזה לומדים תאמיני לי גם אני עושה כך וממוצע ציונים שלי מאוד גבוה איך את תמצאי מחברת בחינה את שואלת , נכון?! - תשובה : גוגל פשוט תקלידי את שמות הקורסים וכך תמצאי ממש סיכומים של החומר אני למשל מצאתי מלא מחברות כאלה, יש אנשים טובים (ובד"כ גם אגודות הסטודנטים שמעלים את המחברות לאינטרנט) דוגמא: רשמתי סתם לבדיקה מחברת בחינה דיני נזיקין בחיפוש בגוגל עלו לי מאות של תוצאות הבאתי לך לינק מעולה לאתר של אחת האגודות ובו יש בחינם בלי כסף סיכומים של מחברות בחינה במלא קורסים אגב אני מדגיש שחיפשתי (משהו כמ 30 שניות) עלו לי מלא תוצאות של אתרים שמוכרים בכסף את המחברות- לעולם אל תסיכימי יש כל כך הרבה לינקים שניתן להשיג בחינם רשמתי לך את הקורסים הבסיסים שחייבים ללמוד כל סטודנט בישראל פשוט תחפשי אחת אחת תמיד עדיף להתחיל מדיני חוקה אח"כ זה הסדר שלך והנה הרשימה דיני חוזים דיני ישראל דיני עונשין דיני נזיקין דיני קניין דיני עבודה משפט מנהלי/ציבורי דיני תאגידים/ חברות דיני משפחה תורת המשפט סדר דין פלילי סדר דין אזרחי חוץ מזה יש עשרות קורסים נוספים שאותם אני פחות הייתי ממליץ להתמקד כמו תעבורה, מיסים, ניירות ערך, אנגלית למשפטנים, שיטות משפט,קרימינולוגיה,בנקאות, קניין רוחני והלאה והאלה כמובן שבכולם יש את פסקי הדין החשובים אגב אם את מוצאת מחברות משנים קודמות תדעי שלא הרבה השתנה ולדעתי משנת 2005 זה בסדר גמור מידע נוסף: סיכומי שיעור