מקום התמחות

  • התלבטות בהתמחות
    ענת | 16/12/2008 16:00

    הנני סטודנטית שנה ג' באונ' תל אביב. זה עתה התקבלתי להתמחות במשרד מאד גדול ו"נחשק" במגדלים. אולם שמחתי אינה שלמה מאחר ואינני מעוניינת ל"הטחן" עד שעות הערב המאוחרות. משכך גייסתי את כישוריי ואף התקבלתי למשרד קטן בעל עו"ד אחד, הובטח לי ש: "התמתחה אצלי מסיים גג ב4 אחה"צ". שאלתי היא אפוא, מה עדיף, משרד גדול או קטן? (האם ישנה השפעה מהותית משנת ההתמחות לגבי ההמשך?) אשמח לקבל תשובה מנומקת.

    • מקום התמחות
      אורן המקורי | 16/12/2008 17:35

      יש השפעה למקום בו מתמחים לגבי העתיד המקצועי. מה שעליך לשאול עצמך זה האם עו"ד ב"משרד הקטן" יוכל לעמוד במילתו? אולי הוא עושה זאת ע"מ למשוך אותך להתמחות אצלו כי נתוניך טובים? מנגד במשרדים הגדולים מדובר בטחינה גדולה. חבר שלי ביצע התמחות באחד המשרדים הגדולים ביותר וזה גרם לו לכזה תסכול. כל יום הוא רק חשב מתי הוא עף כבר הבייתה. עבד עד מאוחר מאוד וממש היה מיואש. בסוף ההתמחות העדיף לעזוב את המקצוע. למזלו אבא שלו עו"ד אז יכול היה להשתלב באופן חלקי במשרדו. בנוסף, האם התחום בו הציעו לך להתמחות באמת מעניין אותך? האם זה התחום שבו תרצי להמשיך ולעבוד בהמשך? יש לזכור כי לא קל לעבור לתחום אחר במקצוע. האם את באמת יודעת מספיק על אותו תחום? בדר"כ במשרד גדול מדובר על תת תחום מאוד מצומצם. מקווה שהשאלות שהעלתי יועילו במשהו.

      • תגיד לי אתה רציני בכלל מה זו העצלות הזאת
        סיון | 16/12/2008 19:48

        אם אתה בכל זאת עצלן לך על משרד קטן בינוני בעל שם ולא פלצני אל תתמחה במשרד שאף אחד לא מכיר אותו זה יפגע בך משמעותית יש הרבה משרדים מעולים מעולים שיש בהם רק 8-10 עו"ד ואין אדם שלא מכיר אותם

        • לסיון
          בדרך ל... | 17/12/2008 22:10

          היי סיון, את יכולה לתת דוגמאות למשרד בינוני 8-10 עו"ד כמו שציינת ואכן יש להם שם טוב ומכירים אותם? אשמחלתשובה.. תודה!

          • איזה תמימות פשוט כנסי לאתר duns100 וחפשי שם
            שלומי | 19/12/2008 11:16

            משרדים עם 8-10 עו"ד, השאלה מהו משרד מוכר לדעתך? האם משרד שאת באופן אישי שמעת עליו או משרד שכל מי שבפרקטיקה מכיר למשל אני אתן לך דוגמא לכמה משרדים בגודל הזה שאולי את אינך מכירה אבל הם בהחלט מוכרים ומובילים בתחומים שלהם (בד"כ משרדים בגודל הזה מתמחים בתחום ספציפי מסוים כמו נזיקין, עבודה, תעבורה, תאגידים ושוק הון וכו' יש פחות מחלקות כמו שיש במשרדים הגדולים) דוגמאות שאני אישית מכיר: כספי את סרור, משרד עו"ד - נזיקין אפרתי,גלילי,להט- מסחרי עו"ד תמר גולן - עבודה עמיקם חרל"פ ושות'- נזיקין ארנה לין ושות',משרד עורכות דין - תעבורה שמעון מזרחי

            • אורנה לין זה עבודה
              אני | 28/01/2009 03:04

              ממש לא תעבורה