להלן התקציר:

  • עזרה בנושא של דוקטרינה
    עינת | 08/12/2008 17:44

    שלום, אני אמורה להגיש עבודה על פסד צדיק נ הוצאת עיתון הארץ, יש למישהו מושג איזו דוקטרינה קיימת שם?

    • להלן התקציר:
      העוזר הלאומי | 08/12/2008 20:05

      המבקש, חרדי, עמד בצד דוכן שהקים להפצת ספרי קודש בסמוך ל'דיזינגוף סנטר'. הדוכן ניצב בסמוך לחנות בה הוצבה תמונת פרסומת חושפנית של צעירה. בשלב מסוים הבחין המבקש כי משיב 4 מנסה לצלמו. בתגובה להתנגדות המבקש לצילום, הבטיח לו משיב 4 כי התמונות יהיו לשימוש אישי בלבד. אלא שהתמונה פורסמה במדורו של משיב 4 בעיתון 'הארץ'. תביעת המבקש לבימ'ש השלום בטענה כי פרסום הצילום פגע בפרטיותו התקבלה. בימ'ש המחוזי קיבל את הערעור על פסה'ד ומכאן הבר'ע. בית המשפט העליון, (מפי המשנה לנשיאה ריבלין ובהסכמת השופטים גרוניס ואלון), נתן רשות ערעור, קיבל את הערעור ופסק כי: ס' 2(8) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ'א-1981 (להלן: החוק) קובע כי פגיעה בפרטיות היא הפרה של חובת סודיות לגבי ענייניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע. בס'ק זה מצויים 3 יסודות: הסכם מפורש או משתמע; בהסכם קבועה חובת סודיות לגבי ענייניו הפרטיים של אדם; הפרת החובה. בענייננו מתקיימים כל היסודות הנ'ל כאשר חובת הסודיות שבהסכם נוגעת ל'ענייניו הפרטיים' של המבקש. החוק אינו קובע הגדרה למונח 'עניינים פרטיים' אך מכל הפרשנויות שניתנו למונח עולה כי מתקיימים יסודות הסעיף. ס' 18(3) לחוק קובע כי תהיה זו הגנה טובה אם בפגיעה היה ענין ציבורי המצדיק אותה בנסיבות הענין, ובלבד שאם היתה הפגיעה בדרך של פרסום - הפרסום לא היה כוזב. אלא שבמקרה זה אין 'עניין ציבורי' שמצדיק את הפרת ההבטחה ואת הפגיעה בפרטיות. גם השאלה אם היה כזב בפרסום אינה פשוטה, שכן שאלה היא אם הצילום משקף מציאות אמת או עוות הנוצר בשל התרמות של מקריות. אלמלא ההבטחה שהופרה היתה 'גוברת ידו' של חופש הביטוי הן על הפגיעה בפרטיות והן על הפגיעה בשמו הטוב של המבקש; אין מקום להפחית מסכום הפיצוי שנפסק למבקש סך בגין 'אשם תורם' כיוון שבחר למקם את דוכנו בסמוך לתמונה, שכן 'אשם תורם' זה אינו נוגע לעניין ההסכמה שנכרתה בינו לבין משיב 4.

    • חשבת על לקרוא את הפס"ד???
      סטודנטית באונ' ת"א | 11/12/2008 20:40

      כנראה שאצלנו זה עובד אחרת...

      • כל הכבוד לך באמת
        אנטי פלצנות | 14/12/2008 11:42

        ממש... אצלכם זה עובד אחרת? חבר שלי לומד אצלכם עם ממוצע 90.5 ולא קרא פסד שלם מימיו.

      • הערה פתטית.  לת
        תומכת באנטי פלצנות | 23/12/2008 18:25