בתור אחת שעושה טרום כבר חצי שנה

  • טרום התמחות האם כדאי מסוף שנה א'? אשמח לדעות
    סטודנטית | 07/12/2008 11:12

    אני בסוף שנה א', מטרתי ב'טרום' מעבר לחיבור לתחום בשטח עצמו והתמקצעות גם השענות כלכלית על המשרה, ומשמועות השכר הוא מינימום. האם אכן שכר מינימום? והאם כדאי לפנות לטרום התמחות כעבודה שתלווה במהלך התואר? אשמח לטיפים ודעות

    • בתור אחת שעושה טרום כבר חצי שנה
      ד | 07/12/2008 11:31

      ממש לא ממליצה להתחיל משנה א'. זה קריעה בטירוף!!!! לא יהיה לך זמן ללמוד או לנשום. השכר גם ככה מינימום אז המלצתי היא למצוא משהו אחר (שישתלם יותר מבחינה כלכלית) ולהמתין קצת עם הטרום. אני חצי שנה בערך בטרום ואמורה להתחיל לקראת מרץ התמחות וכבר אין לי כוחות! מגיעים להתמחות עצמה עם הלשון בחוץ. אם את/ה ממש רוצה טרום, אז רק משנה ג' לדעתי. בשנה א' גם הידע כ"כ בסיסי (ואפילו פחות מכך!) שזה גם יהיה לך קשה פי כמה, ויגרום לירידה בלימודים. חבל...

      • טרום התמחות
        אקרמן לילך, עו"ד | 07/12/2008 11:42

        אני עשיתי את טרום ההתמחות החל מסוף שנה א' ואכן הדבר קשה מאוד ואף מתיש. בטרם התחלתי את ההתמחות לקחתי חצי שנה של הפסקה אך מרבית המקומות לא מקבלים זאת בעין יפה ובהבנה ולכן עדיף להתחיל מאוחר יותר- זה שוחק וכדאי להגיע להתמחות עם כוחות.

    • לדעתי טרום התמחות מומלץ
      דרור כהנוביץ | 07/12/2008 15:40

      הנסיון המעשי שתצבור והקשרים עם משרד עו"ד יעזרו לך מאוד. קח בחשבון שרוב העבודות הסטודנטיאליות הן בשכר מינימום כך שעדיף שהעבודה תהיה במשפטים. צריך רק לסגור מראש את שעות העבודה כך שלא תהיה פגיעה בלימודים.

      • שנה א מוקדם מיידי - תחשבי על כיוון מאוחר יותר
        ברקת | 08/12/2008 00:40

        וגם זאת רק במידה שסיכמת מראש על שעות העבודה והחופשה לפני המבחנים

    • טרום התמחות
      הילה | 18/12/2008 10:33

      אני בשנה ב' והתחלתי טרום באוגוסט (אחרי מבחני סוף שנה של שנה א). אני עובד יומיים וחצי בשבוע, עושה עבודה משפטית ברובה (יש גם כמה הגשות וטיולים לטאבו וכו') ומרוצה מאוד. אני לומדת המון, שיפרתי את צורת החשיבה והניסוח המשפטי ויש לי מספיק זמן ללימודים ולעבודות וכו'... אני ממליצה בחום. צריך לחפש טוב טוב, אבל אני מקווה שזה יגרום להבדל כלשהו בקורות החיים שלי אל מול אלו של כל השאר שלא עשו... זו המחשבה. בהצלחה