תיקון-נשאלתי: "היכן למדת" ? ולהבא אבקש שהמאמן שלי

  • רוצים לשמוע סיפור ? ? ?
    אני המום | 04/12/2008 14:28

    שמעתי שצריכים מתמחה במשרד עו"ד ***צונזר ע"י המערכת***, כשהתקשרתי על מנת לוודא אם זה נכון נשאלתי :"היכן למדתי" ? השבתי כי למדתי במכללה ואז מיד הושב לי בזו הלשון :"אז אנו לא רוצים". לא נשאלתי לגבי השכלה שלי (יש לי 2 תארים נוספים קודמים שלמדתי באוניבסיטה) וכן אחרי ככלות הכל גילי לא צעיר. לא נשאלתי ביחס לרקורד התעסוקתי ולא לגבי גילי אלא רק: היכן למדת ?. אבקש לציין כי יש לי גם רקורד תעסוקתי עשיר ומן הסתם אף לא שאלו לממוצע שלי או ציונים ולא ביקשו לקרוא עבודה כדי לנסות לעמוד על טיבי. מכל מקום , נוכח תגובה זו ביקשתי לתהות אודות משרד זה - האם הוא משרד כל כך גדול ונחשב שהוא בורר לעצמו בצורה כזו גסת רוח מתמחים. בהערת אגב וביני לביני אני יודע שיש לי הרבה יותר מה להציע ממתמחה שלמד "רק" משפטים באונ' שכן למדתי גם ראיית חשבון באונ' שזה מקצוע יותר קשה ממשפטים וגם מנהל עסקים (וכאמור את שניהם למדתי באונ'). להפתעתי הרבה גיליתי באמצעות חיפוש באינטרנט כי אין המדובר בפירמה בעלת סניפים שונים ברחבי העולם כי אם אלא במשרד קטן העוסק בתחום צר מאוד הוצל"פ (לטעמי גם תחום לא נחשק, אפור וחד גוני ובטח לא מהווה אתגר גדול כל כך מבחינה משפטית הגם שישנם משרדים גדולים העוסקים בהוצל"פ אך הם כן "נחשבים" כי עוסקים בתיקים גדולים ומורכבים . *** צונזר ע"י המערכת***

    • תיקון-נשאלתי: "היכן למדת" ? ולהבא אבקש שהמאמן שלי
      יבחן על ידי | 04/12/2008 14:29

      ואני תוהה האם להבא אני צריך לבקש תעודת יושר ממי שרוצה לאמן מתמחה ואולי אני גם צריך לשאול אותו שאלות מקצועיות כדי לראות אם הוא מעודכן באי אלו תקנות חדשות בתקסד"א ובדיני ראיות ואם הוא ראוי בכלל לאמן אותי או שמא אערוך להם מבחן בנוסח בחינות הלשכה ואראה עד כמה הם בקיאים בפס"ד חדשים ובאי אלו סוגיות חדשות וניואנסים כאלה ואחרים. בלי שום קשר אני סובר שכל עו"ד ותיק - מעל 10 שנים צריל "לחדש" את רשיונו על ידי בחינת לשכה נוספת ואם לשכת עוה"ד הייתה מסננת את הותיקים לפי מידת הצלחתם בבחינת לשכה (כמו שאנו צפויים להיבחן) בטוחני כי אחוז ניכר מהם היה נושר / נפלט מהמקצוע. ואם לשכת עוה"ד הייתה מחמירה יותר עם עבירות אתיות ברי כי 1/3 מעוה"ד הותיקים היו מפנים את מקומם לצעירים כמונו (גם אם לא בגיל אז צעירים במקצוע) המוכנים לעבוד ולהתאמץ למען הלקוחות ולא לעשוק אותם בכספים או בשכ"ט מופרז....

    • אל תיקח ללב
      אורן המקורי | 04/12/2008 19:49

      יש מעסיקים שלוקחים את כל בוגרי המכללות כ"גוש" אחד. גם אני בעל 2 תארים קודמים ונתקלתי בתגובות הפוכות. בלא מעט משרדים יהיה לך יתרון מובהק הן בשל נסיון החיים, בשלות ובגרות נפשית והלימודים האקדמיים הקודמים. וזאת בניגוד לכל הילדים שרק גמרו צבא ולא יודעים בכלל מה זה משפטים. פעם הבאה תפנה בכתב, כמובן בצירוף קו"ח שיוכלו להתרשם.

      • אין לך מה להיות המום
        רציונאלית | 05/12/2008 11:36

        קודם כל לדעתי היית צריך לציין את זה בשיחה שיש לך תארים בראית חשבון ומנהל עסקים ולבדוק אם זה משנה משהוא כי מדובר ביתרון אדיר. אבל ברמת העקרון לו נבודד את פרמטר התארים הקודמים (שאגב יתכן שאינם רלוונטיים באופן ישיר לאותה משרה ספציפית) באופן כללי לא ברור לי מדוע אתה המום. גם אני לומדת במכללה שנחשבת מאוד טובה ואני אפילו מצטיינת דיקאן וברור לי שאני יקבל "ברקסים" כאלה בעתיד. מעבר לזה המכללה שלנו עורכת בקרוב יריד בו הסטודנטים המצטיינים יתראיינו ע"י המשרדים המובילים ואני נוטה לחשוב שבקיום היריד הזה המכללה נוטה תקוות מוגזמות בקרב הסטודנטים שכן על אף שסביר להניח שחלק מאיתנו יתקבלו לדעתי זה יהיה חלק קטן. אם לרגע לא נתכחש למציאות הרי שתמיד ידענו שיש יתרון רציני לאוניברסיטאות וברור שסינון כזה יתקיים על פי מה יסננו? ברור שמוסד לימוד וציונים זה הבסיס הראשוני לסינון כששאר הפרמטרים הם רק אח"כ. אבל אל תתבאס אתה הרי תמצא מקום טוב יותר ובסוף מישהוא יעריך אותך ואת תאריך הקודמים ויתן לך הזדמנות! ולגביך אור האמיתי, לא הבנתי את ההערה המיותרת והממורמרת הזאת על אנשים שרק השתחררו מהצבא אותם כינית "ילדים שלא מבינים כלום במשפטים" על אף הערכתי לשואל ולהשכלתו הרחבה רוב הסטודנטים הם באמת אחרי צבא. האם הם ילדים? לא. הם צעירים. ולא לדעת את היתרונות בהעסקת עובדים כמה שיותר צעירים זה להתכחש למציאות. להיות צעיר זה הכל חוץ מלהיות חסרון. ולגבי זה שאמרת שהם לא יודעים כלום במשפטים איך בדיוק הגעת לזה? הם לומדים בדיוק מה שאתה לומד. ומעבר לזה הם בד"כ אלה שרצו כל חייהם לעסוק במשפטים וניגשו לזה ישר אחרי הצבא ולא במסגרת השכלה נוספת או הסבת מקצוע ויש להם גם כנראה יותר זמן ללמוד בבית ולקרוא חומר משפטי כי סביר להניח שהם עוד גרים בבית ועובדים בעבודה מאוד חלקית אז תחשוב קצת לפני שאתה סתם משחרר קיטור.