דנה- לראיון מסוג זה צריך לבדוק מה זה אומר אזרחי

  • עצה בקשר לראיון לטרום
    דנה | 02/12/2008 10:36

    יש לי מחר ראיון לטרום (אין שם לדעתי אפשרות להמשיך להתמחות- בסדר מבחינתי) והמשרד עוסק בתחום אזרחי שלא למדתי עדיין. המראיין יודע זאת. מה לעשות? כיצד להתכונן?

    • דנה- לראיון מסוג זה צריך לבדוק מה זה אומר אזרחי
      צבי | 02/12/2008 14:43

      כנסי לאינטרנט ומצאי באילו תחומים עוסק המשרד אזרחי זה רחב מידי - אם אין אתר אינטרנט למשרד תוכלי למצוא אותו בספר עורכי הדין או אפילו למצוא פסקי דין במאגרים של העו"ד כך תוכלי לדעת לקראת מה את הולכת העו"ד שיראיין אותך יודע שאין לך ניסיון וכו' ולכן יכול להיות שבכלל לא ישאל אותך שאלות משפטיות את יודעת מה, תעלי את שם המשרד ואני אמצא לך הכל עליו בלי בעיות אני התראיינתי כבר ל20 משרדים וכבר עבדתי ב3 משרדים כטרום אז ניסיון בתחום לא חסר לי כל מצב תתלבשי יצוגי בהצלחה

      • תגידי את שם המשרד ואולי נוכל לתת לך פרטים  לת
        ד | 02/12/2008 18:31

      • אותי שאלו שאלות משפטיות בראיון לטרום
        פ | 02/12/2008 18:33

        המשרד עסק בתחום שלא למדתי (מקרקעין), אבל עדיין שאלו אותי שאלות בתחום (אולי כי עבדתי לפני כן בחברת בניה). אין זה בושה להגיד שאינך יודעת כי לא למדת ולא נחשפת לתחום, אבל את מוכנה ללמוד ולהכיר את התחום והחומר. אני אמרתי והתקבלתי בסוף למרות שידע שלי היה מינימלי. בהצלחה!

    • לדנה
      ס | 02/12/2008 18:34

      הכי חשוב, תבואי עם ביטחון עצמי (לא גבוה מידיי). תתלבשי יפה וייצוגי (כיאה למשרד עו"ד). תחייכי. ויהיה בסדר! גם אם את לא יודעת לענות על שאלות משפטיות תגידי שעדיין לא למדת ואת עם ראש פתוח ללמוד, הנושא מעניין אותך מאוד וכדו...

      • אל תפחדי משאלות משפטיות, אם את לא יודעת תנסי לחשוב
        מאיה | 03/12/2008 01:52

        ולתת פיתרון אל תגידי "לא למדתי" וזהו מבלי לנסות לענות, תנסי לחשוב על פיתרון יצרתי וכמובן לציין שלא למדת אבל חובה לענות תשובה כלשהי בהצלחה לך

        • תודה לכולם על העצות !
          דנה | 03/12/2008 13:20

          בקיצור הייתי. לא נשאלתי שום שאלה משפטית, המראיין רק שאל מה הזמינות שלי לעבודה ומדוע אני מעוניינת במשרה, הציג את עבודתו, הביע התרשמות מהציונים שלי ואמר שיחזור אלי עם תשובה תוך יומיים. בכל מקרה תודה על העצות.

          • דחוף לדנה- על מנת שלא יהיו אי הבנות תסכמי
            ליאת | 03/12/2008 16:02

            בדיוק על כמה ימים ושעות את מתכוונת לעבוד וכן כמה ימים חופש תקחי בתקופת בחינות תאמיני לי מניסיוני יש לעו"ד זיכרון לטווח קצר בכל הנושא של חופשים לפני בחינה אני התפטרתי ממשרד שבו הועסקתי כטרום בגלל שהעו"ד רצה שאני אעבוד 4 ימים בשבוע בתקופת בחינות, לי לא עזרו ההסברים שדיברנו כבר על זה וכו' ופשוט הייתי חייבת לעזוב בשביל לא לפגוע בציונים שלי נקודה נוספת בשביל לקחת את המשרה על תגזימי בכמות הימים שאת יכולה לעבוד תנסי לסגור על 3 ימים ולא יותר מכך בהצלחה

            • כ"כ מסכים על ליאת...
              מניסיון | 07/12/2008 11:41

              מניסיון... ואז את עומדת במצבים לא נעים לבקש יותר מידיי חופש ושעושים לך פרצופים... תקופת בחינות זה סרט בטרום...

        • מסכימה עם מאיה..
          פ | 07/12/2008 11:39

          בהמשך לתשובתי הקודמת, באמת אל תגידי "לא למדתי" וזהו. תגידי שלא למדת אבל את חושבת ש.... גם אני עניתי כך. חלק היה נכון יותר, חלק פחות.. אבל ברגע שמראים חשיבה הגיונית הרבה פעמים זה מספיק. רוצים לראות את כיוון החשיבה שלך. בהצלחה