טרום התמחות- אין הגבלה מתי לחפש השאלה מתי כדאי

  • שאלה לגבי טרום
    חדש | 29/10/2008 20:59

    שאלה לעו"ד לילך ולחרבי הפורום. מאיזו שנה ניתן להגיש מועמדות לטרום התמחות? מהי הדעה הרווחת? והאם אפשר להתחיל כבר בשנה א'? אשמח לתשובות והערות בעניין... תודה רבה!

    • טרום התמחות- אין הגבלה מתי לחפש השאלה מתי כדאי
      וותק | 30/10/2008 01:17

      אז אם אתה בשנה א' ממש ממש לא מומלץ לעשות טרום בשנה הזו אתה צעיר מידי ועדיף לצבור ניסיון בלימודים ולדעת מה הכיוון שלך מקצועית (למרות שגם שנה ב' ו ג' לא ממש יודעים) בד"כ המשרדים רוצים שתעבוד משרה כמעט מלאה ( 4 ימים) שזה אומר שלא תיהיה הרבה בלימודים לשנה א' זה לא קל בכלל העבודה עצמה ממש לא קלה - רוצים שתעבוד הרבה שעות (יש משרדים שמצפים שתעבוד 11 שעות) והשכר גם על הפנים (מינימום) לכן טרום לדעתי אידיאלי הוא החל משנה ב' וגם עדיף בסמסטר השני, החשש שלי הוא שמי שיתחיל כבר משנה א' עד להתמחות הוא כבר יהיה מותש מנטלית ופיזית צרפתי מאמר שקראתי כאן באתר אתה יכול למצוא עוד מאמרים - פשוט תרשום שם "התמחות" בחיפוש

    • את יכולה מתי שאת רוצה
      אקרמן לילך, עו"ד | 30/10/2008 09:49

      אני התחלתי בסוף שנה א'. קחי בחשבון שזה מתיש מאוד ובטרם התחלת ההתמחות מומלץ לעשות חופש של כחצי שנה מהנושא או לחילופין להתחיל מאוחר יותר ולהמשיך עד להתמחות.

      • תודה רבה!!!
        חדש | 30/10/2008 10:00

        לעו"ד לילך וכן לוותק תודה על עזרתכם...

        • תתחיל שנה ג' - הכי טוב וחכם
          red light | 30/10/2008 12:30

          ככה תוכל גם להכיר את המשרד ויהיה לך מספיק זמן לעזוב למשרד אחר אם המשרד לא יראה לך עדיף שתרגיש את חווית הסטודנט בשנתיים הראשונות מאשר שתיכנס לשוק העבודה המוצף הזה

    • טרום התמחות
      גל | 26/11/2008 23:02

      אני התחלתי טרום התמחות בסוף שנה א' -כרגע אני במשרד 4 חודשים ונהנית מכל רגע! אני עובדת 25 שעות שבועיות השנה (כי זה מסתדר עם הלימודים) והגיעה עכשיו מתמחה חדשה למשרד, בסיום שנה ד' שלה, ואני זו שחופפת אותה:) לי אישית זה תורם המון ואני חושבת שאף פעם לא מוקדם מדי להתחיל. כל מה שיכול להעניק יתרון כלשהו בתחום הרווי מאוד שבחרנו - שווה את זה. השיקול שלי היה להמשיך בעבודת הסטודנטים שהייתה לי קודם ושאינה קשורה כלל ללימודים או להשקיע במשהו שקשור. בכל מקרה עבדתי אז ההחלטה הייתה קלה מאוד.. שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחרי!