אני ממליץ לקריאה על

  • הכנה לתחילת הלימודים
    תהילה | 21/10/2008 22:11

    שלום, אני סטודנטית שנה א' למשפטים, מתחילה ללמוד את התחום כשאין לי בו כמעט שמץ של מושג. רציתי לדעת אם יש איזשהו חומר כללי שאני יכולה ללמוד כהכנה לקראת הלימודים. רוב תודות. תהילה

    • אני ממליץ לקריאה על
      בובליל | 21/10/2008 23:23

      הזקן והים של המינגווי מובי דיק של הרמן מלוויל יוליסס של גיימס גויס דנידין הרואה ואינו נראה של מישהו שאת שמו שכחתי וברצינות תהני מימי החופש האחרונים תהיה לך מס]יק קריאה אח"כ

      • ואוו החזרת אותי 3 שנים אחורה בדיוק אותה שאלה
        zivplm | 22/10/2008 07:51

        גם אני שאלתי את עצמי עכשיו שאני עולה "לכיתה ד" אני יכול להגיד לך שאין את יכולה לקרוא כאן בפורומים כל מיני מאמרים קצרים שיסברו לך מה את הולכת ללמוד אני ראיתי כמה כאלה אבל מבחינת להתכונן לשנה באמת שאין מה לקרוא, אל תדאגי יתנו לך במהלך הלימודים לקרוא, לקרוא הרבה עד הנשמה תצא לך תזכרי את המילים האלה: פס"ד (פסק- דין) בנק מזרחי של ברק תתכונני!!! חחח

        • איפה סגרת התמחות?  לת
          דוד | 22/10/2008 11:43

          • במשרד טוב מאוד הנחשב למובילים בתחום הנזיקין
            zivplm | 22/10/2008 21:50

            אבל גם אני העדפתי לעבוד כטרום מאמצע שנה ב' מאשר להיות בלימודים

            • זיו אל תצטנע - מה שמו של המשרד המוביל ?  לת
              משה | 24/10/2008 18:15

            • זיו, אני לא סובלת את התגובות שלך ונראה לי שאתה אדם  לת
              מריר,מכוער ועוקצני | 25/10/2008 16:52

    • תהילה
      Boondock Saint | 26/10/2008 02:27

      תתעלמי משני ה"חכמים" הראשונים שהגיבו לך. שני פוצים שמסתלבטים על אנשים בלי סיבה. שכחו כבר איך זה להיות בשנה א'. את לא צריכה לקרוא שום דבר מראש. רק תבואי עם מצב רוח טוב וראש פתוח שמוכן ללמוד. בשיעורים הראשונים המרצים יעברו אתכם על רשימות הקריאה ויגידו לך בדיוק מה צריך לקרוא ומתי - הם גם מעדכנים משיעור לשיעור. אין מה לפחד מפסק דין זה או אחר. ואל תקשיבי לשטויות של זיו על טרום התמחות. הוא מנסה לשטוף פה לכולם ת'מוח כי הוא עושה טרום ומנסה להצדיק את זה... בעיקר לעצמו.

      • ואוו איזה קטע-כלום לא אוהבים אותי-חחח אני לא מבין
        zivplm | 26/10/2008 14:42

        מה הבעיה במה שאני חושב אני אומר את האמת הלימודים לא קשים, המציאות הרבה יותר קשה ומי שלא נערך בהתאם שלא יתפלא אם ימצא את עצמו מחוץ לשוק סה"כ אני אומר דעתי על המצב שאני רואה כיום כל אחד שיעשה מה שחושב- אני הגעתי למסקנה שבלי טרום קשה למצוא מקום טוב, וחוץ מזה זה גם נותן לי עוד כמה שקלים לכיס אז קשר לכל ה"ירידות האלה"

        • "הירידות" אוללטעמי הביקורת היא על כך שאתה התלכלכת  לת
          עלהמכללה המדהימה שלך | 26/10/2008 19:59

        • ואתה רק מעיד על מי שאתה-ומבייש בסגנון שלך-אתה לא
          חכם אלא קשקשן | 26/10/2008 20:02

          ואני לא סובלת אותך ואתה תמיד מנסה להישמע יודע משהו שאחרים לא יודעים ומלכלך על המכללה כשאתה בעצמך לא מגיע להרצעות, לא כותב, לא משקיע אלא לומד רק לבחינות ואתה היא הדגומא לרמה של המכללות אם יש הכללה כזו בכל מקרה יש כאלה שמגיעים , לומדים וקוראים בבית ומכינים את עצמם וכותבים מחברות בחינה לתפארת ואתה עסוק בלעשות כסף ואחר כך יורה בספינה שאתה נמצא בה מתוך טיפשות כי לא ניחנת בחוכמה יתרה וזאת ניתן ללמוד אף מהתגובות שלך. אתה גם חסר טקט ותבונה ולא יודע מתי לשתוק. אני לא סולבת אותך...ממש כך

          • נסחפתם , מה הבעיה במה שאני חושב- הבעיה לא אצלי
            zivplm | 27/10/2008 16:57

            אין לי מושג מי אתם ומה אתם עושים וכו' אבל זה רק מראה על התסכול שלכם אני מאוד מרוצה במקום שאני נמצא בו עכשיו, אין לי שום חרטה לא על המקצוע ולא ממקום לימודי (כן המכללה) אני טוען שהשם שלה גרוע מאוד ולא נראה שהם עושים משהו בקשר לזה אני הבנתי את המצב והלכתי לעבוד כבר החל משנה ב' בשביל למצוא התמחות במקום טוב ולצבור ניסיון- זה רע??? מעניין לדעת מה עושה תלמיד שנמצא בכל השיעורים וההרצאות ומשקיע וכו' והממוצע שלו הוא 85-90 מעניין מה זה נותן לו ומי מסתכל עליו בכלל אם הוא לא עשה משהו בזמן הלימודים שמפאר קו"ח ויש לו גם המלצות על כך (לא בהכרח בתחום המשפטים) משמעותי הוא לא ימצא משרד טוב זו עובדה!!! תגידו לי שאני טועה בכך אני לא חושב שאני הכי חכם וגם לא מנסה, אני ריאלי, אני לא מתבייש לכתוב בקו"ח שלי שאני לומד בר"ג אבל גם לא כלכך גאה האמת יצא לי לדבר עם סטודנטים שנה א' ממש היום במכללה (הגשתי סימנריון - איזה סיוט) ומה לעשות הם חיים בסרט, אין להם מושג למה הם הולכים הם בטוחים שיש מקום לכולם אחרת היו מגבילים את מספר המקומות, אני לא כפי שבטח אתם חושבים- דיכאתי אותם או השבזתי אותם אלא הסברתי על הדרכים להצלחה במכללה: ממוצע גבוהה מעל 88 וניסיון פרקטי לא משנה באיזה תפקיד אפילו מזכירה במשרד עו"ד לומדת זה הכל הכל תלוי בסופו של דבר בכם

            • *** כוונה למקום לכולם בשוק העבודה*****
              zivplm | 27/10/2008 16:59

              הם שמעו שהשוק מוצף אבל הם לא מבינים את ההשלכות על כך

            • אתה לא לגמרי צודק
              דנה | 28/10/2008 00:44

              אני חושבת שכבר אמרתי בעבר למישהוא (אולי לך) שבאמת אין משמעות להגעה לשיעורים מבחינת ציונים. (זה אגב לא נובע ממוסד הלימודים אלא מהמקצוע , אין טכניקה כמו במת' שהמרצה צריך להסביר וחובה להקשיב. רוב הזמן המרצה מדבר ואתה רושם לפעמים מתפתח דיון נחמד אבל זה לא קורה הרבה...) אתה יכול לא להגיע לשום שיעור ולהיות מצטיין כמו שאתה יכול להגיע לכל השיעורים ולהיכשל. אבל השאלה מה אתה מחפש, אני מאמינה שבד"כ כשבנאדם מגיע למכללה/אוניברסיטה הוא כן רוצה להיות בהרצאות בנושא שהוא בחר ללמוד, להכיר חבר'ה ולשבת בדשא ובספריה וזה לפעמים חשוב לו יותר מעוד כמה שקלים שהוא ירויח יום אחד בהתמחות. רוב האנשים עושים תואר ראשון פעם אחת בחיים ורוצים לחוות את החויה במלואה.(כי בתואר השני כבר בד"כ יש עבודה מסודרת ומשכנתא). אתה בחרת "לצפצף" על הפן האקדמי ולהקדיש שנים אלה לפיתוח קריירה. אתה תועלתן וזאת זכותך המלאה. אבל רבים מאיתנו באו ללמוד גם למען הנפש ולא רק למען הכסף (כנראה שרובנו כי אם היינו מחפשים כסף מלכתחילה היינו לומדים הנדסה) וזה די חורה לאנשים שאתה מנסה להטיף להם להיות סטודנטים "על הנייר" סטייל האוניברסיטה הפתוחה ולעשות טרום על חשבון שעות לימודים ומזלזל במי שחולק עליך. אני בדיעה שסטודנט אמור לחלטר בעבודות פשוטות ואולי רק בסוף הלימודים למצוא עבודה רצינית בתחומו. לדעתי טרום סטאג' משנה ב' היא פספוס של שלב הלימודים בחיים. זה כמו שאדם שלא עשה צבא יכול לסיים תואר בגיל 22 אבל הפסיד חויה צבאית. אני לומדת במ. למנהל שהיא לא מכללת ר"ג אבל היא מכללה לכל דבר ועניין ואני מכירה אנשים שהתקבלו לסטג'ים מעולים כשלאף אחד מהם אין נסיון משפטי. הבנתי גם ממספר מקורות שבעלי משרדים גם לא ממש מצפים שלסטודנט בשנה ב' שמחפש התמחות בכלל יהיה נסיון משפטי.

              • יש הבדל בין המכללה בר"ג למכללה בראשל"צ
                zivplm | 28/10/2008 16:06

                יש משרדים גדולים וטובים שכן שמקבלים סטודנטים מראשל"צ ומהבינתחומי ולא משאר המכללות אז אין קשר בין מה שרשמת למציאות אני לפני הלימודים עבדתי משרה רגילה וגם המשכתי איתה לשנה א' כהתחלתח לחפש מקום טוב בתחילת שנה ב' וראיתי שכל המשרדם הטובים כלל לא מזמנים אותי ואת חברי מראשל"צ כן , אז התחלתי להבין את ההבדלים הממוצע שלי היה יותר גבוה מהם וגם חלקם אפילו לא עשו בכלל צבא!!! אני הייתי 3 שנים לוחם עם תעודת לוחם קורס מפקדים ממוצע ציונים של 88 , עבדתי בתפקיד ניהולי כאמור בשנה א' ולפני הלימדוים ואף אחד לא זימן אותי להתמחות, תגידי לי את למה? מי שכן זימן היו משרדים קטנים וגם הם רצו טרום של שנה לפחות קודם לכן הבנתי לאן אני הולך ומערכתי בהתאם עזבתי את מקום עבודתי (נפגעתי בכיס) והתחלתי לעבוד במשרד קטנטן אך ליד הבית שלי ומשם המשכתי והתגלגלתי

                • לא הבנתי את הקשר לשירותך הצבאי
                  נוני | 31/10/2008 15:24

                  עם כל הכבוד ...למה זה אמור להקנות לך פריוולגיות בדרך לסטאז

                  • לנוני וזיופלם
                    דנה | 31/10/2008 18:51

                    זיופלם, גם אם מזמנים לפחות ראיונות אצלכם במכללה אני עדיין חושבת שהלימודים זאת חוויה ולהפוך אותם לאוניברסיטה פתוחה זה פספוס.. אבל כמו שאמרתי כל אחד ושיקוליו. נוני בטח שהשירות הצבאי חשוב, כמעט כל אדם סביר יחשוב שלוחם הוא משקיען, בעל משמעת עצמית, שמוכן לתת מעצמו ויש לו "ראש גדול", גם אם את אישית לא סוברת ככה זה די ברור שבין המעסיקים הפוטנציאליים יש הרבה אנשי קבע לשעבר, פטריוטים ויוצאי סירות שעבורם שירות צבאי קרבי מהווה יתרון ממדרגה ראשונה.